Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (4)     Verze pro tisk

Na internetu se objevil seznam hesel k 5 milionům e-mailových schránek

Autor: ScheRas   
10.9.2014

Seznam byl publikován na jednom nejmenovaném ruském fóru.


Na internetu se objevila zpráva o tom, že se někomu podařilo získat hesla k asi 5 milionům ruských e-mailových adres. Seznam, který se objevil na nejmenovaném ruském fóru obsahuje pouze e-mailové adresy a je určen pro uživatele, kteří tak snadno mohou zkontrolovat, jestli neuniklo i jejich heslo.

Naprostá většina adres je funkčních a hesla se dají opravdu použít u více než 60% účtů. Zbytek hesel je, alespoň podle reakcí ve fóru, staršího data, tudíž by se s největší pravděpodobností dali použít na některou z jiných služeb.

Nejen zastaralost některých hesel napovídá tomu, že samotná hesla pocházejí z jiného zdroje, než je poskytovatel e-mailových služeb. Prolomení ochrany u Gmailu je totiž krajně nepravděpodobné a žádný incident nebyl doposud hlášen.

E-mailové adresy sice patří povětšinou rusky mluvícím obyvatelům planety, ověřit, jestli náhodou neunikla i ta Vaše, si ale můžete buď na stránce https://isleaked.com/, kde můžete zjistit i první dvě písmena hesla, které se nachází v databázi, nebo přímo v původním seznamu, který je ovšem bez hesel (viz zdroj).

Zdroj: https://mega.co.nz/#!rgFDDRSD!QyyLxZNnR8i9fF_aNkKI-wUIUV3fjX…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 4/4

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)