Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Google pomůže zrychlit webové servery

5.9.2014

Google nově nabízí administrátorům webových serverů celou řadu nástrojů, pomocí kterých mohou zautomatizovat různé aspekty komprese obsahu a redukovat tak potřebnou šířku přenosového pásma.


Mano Marks, člen týmu vývojářů Googlu, možnosti optimalizace serverového provozu zmiňuje v úterním postu na Google Developers Blog. Technologii představuje jako shodnou s dříve nasazeným řešením u prohlížeče Chrome: využití optimalizační proxy Googlu. A popisuje ji: Když se uživatelé Chrome rozhodli využít této technologie, proudil jejich internetový provoz přes googlovskou proxy, která redukovala jejich přenosové pásmo na 50 %. Původní implementace měla svá omezení: Tuto fičuru mohli využít pouze uživatelé Chrome, kteří si jí navíc zapnuli – a nešlo s ní optimalizovat provoz na HTTPS.

Nyní ze stejné technologie mohou těžit i jiní: ...uživatelé ostatních prohlížečů, zabezpečených webů i majitelé internetových stránek, kteří chtějí zkrouhnout náklady na provoz. Všem těm nyní stačí instalovat modul PageSpeed na svůj Apache nebo Nginx server, zapnout volbu Optimize for Bandwidth a PageSpeed už udělá zbytek.

Optimalizace pomocí PageSpeed tímto nekončí. Na příznivce razantnějších úspor čekají volby pokročilé optimalizace typu: Extend Cache, Inline JavaScript, Lazyload Images a Defer JavaScript.

Zdroj: http://googledevelopers.blogspot.cz/2014/09/optimizing-for-b…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/4

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)