Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Z firem uniknou každý den 2 miliony údajů o zákaznících

Autor: .cCuMiNn.   
13.8.2014

Podle zveřejněných statistik společnosti SafeNet bylo ve druhém kvartálu roku 2014 odcizeno firmám 175 milionů záznamů jejich klientů.


Podle služby Breach Level Index to tedy v průměru vychází na dva miliony odcizených nebo ztracených záznamů každý den. Největší podíl postižených společností přitom tvoří obchodní společnosti se 145 miliony odcizených údajů.

Výzkum stejné společnosti uskutečněný na 4.500 dospělých respondentech v USA, Velké Británii, Německu, Japonsku a Austrálii přitom ukázal, že 65% respondentů by opětovně neobchodovalo s firmou, která dopustila krádež jejich finančních údajů, a 57% dotázaných by znovu neobchodovalo s firmou, která vystavila nebezpečí jejich osobní údaje.

Průzkum také ukázal, že pouze polovina respondentů se domnívá, že společnosti berou ochranu a bezpečnost dat zákazníků dostatečně vážně.

Únik osobních údajů není ale jen o samotných útocích, říká strategický ředitel SafeNetu Tsion Gonen v prohlášení. Narušení bezpečnosti má často za následek také ztrátu důvěry mezi podniky a jejich zákazníky, což může mít za následek nejen negativní publicitu, ale také ztráty na obchodech, nebo žaloby a pokuty, které mohou ohrozit životaschopnost podniku.

Černému scénáři jde přitom často předejít vhodnou ochranou provozovaných systémů a aplikací. Vše, co potřebujete znát o zabezpečení webových aplikací se dozvíte například na osobním školení Hacking webových aplikací v praxi v Hacker Academy.

Zdroj: http://www.esecurityplanet.com/hackers/hackers-stole-2-milli…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)