Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (4)     Verze pro tisk

Další podvodná facebooková aplikace se šíří jako mor

Autor: Batou   
10.8.2014

Mnoho tisíc uživatelů Facebooku naletělo na nový podvod s názvem Facebook colour changer. Nebuďte jedněmi z nich.


Nejdříve je důležité si uvědomit, že Facebook prostě nenabízí možnost jakékoliv výraznější customizace. Tato znalost by mohla každého uchránit před nejhorším. Desetitisíce nakažených uživatelů a mnoho podvodných kampaní, kterých jsme již byli svědky, však ukazují velkou neinformovanost uživatelů.

Nejnovější hrozbu jako první odhalili zaměstnanci čínské společnosti Cheetah Mobile. Aplikace Facebook colour je k dispozici pomocí nebezpečné webové stránky. Ta se stará o dvě věci: zaprvé se snaží ukrást Facebook Access Tokens tím, že je požádá o shlédnutí videonávodu. Pokud je tento krok úspěšný, útočník se tak dostane např. ke kontaktům na přátele oběti. A konečně zadruhé: pokud si neposlušný uživatel neprohlédne ono „video“, určitě si rád stáhne aplikaci, kvůli které na web přišel. A ta samozřejmě obsahuje pouze malware.

Pokud se oběť nachází na PC, je mu nabídnuto stažení „pornografického přehrávače“ videí. A pokud je uživatel právě na Androidu, vyskočí hláška, že je zařízení zavirováno a po klepnutí na tlačítko se mu nainstaluje „antivirus“.

Co dělat, pokud již oběť naletěla, se dočtete na webu Cheetah Mobile.

Zdroj: http://www.cmcm.com/blog/2014-08-07/348.html


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)