Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Další podvod využívající nevědomost - Heartbleed Bug Remover Tool

Autor: Batou   
30.5.2014

Objevili ho zaměstnanci Symantecu a využívá strachu z pravděpodobně nejdiskutovanější zranitelností v historii Internetu. Na jeho konci vás samozřejmě čeká malware.


Kyberzločinci si nenechají ujít jedinou příležitost ke spamové kampani. Vždy když se něco stane, jsou u toho. Posledním příkladem, zkombinovaným s klasickou ingrediencí - tedy nedostatečnou informovaností, je „velmi užitečný“ Heartbleed Bug Remover Tool.

Šíří se v podobě spamové nabídky, která váš systém označí za potenciálně napadnutelný a nabídne vám zmíněnou pomoc. Dokonce nemusíte ani nic hledat - vše důležité je v příloze. E-mail se tváří důvěryhodně, na první pohled totiž pochází od oblíbené existující společnosti, zabývající se správou hesel.

Příloha se tváří jako soubor .docx, jakmile se však otevře, uživateli naservíruje .zip složku. Ta obsahuje klasický .exe soubor, jenž po spuštění stáhne na pozadí keylogger. Po chvíli na obrazovce problikne upozornění, že Heartbleed bug nebyl nalezen a počítač je tedy čistý. Uživatel si může oddechnout.

Více informací na webu Symantecu.

Zdroj: http://thehackernews.com/2014/05/beware-of-fake-heartbleed-b…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/3

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)