Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Krádež e-mailového účtu se vašim přátelům může prodražit

Autor: Batou   
10.4.2014

Zajímavý příběh se objevil na blogu zaměstnanců cz.nic. Ozvala se jim zoufalá žena, které byl ukraden Gmail účet. Pomocí něj pak z jejích přátel tahal útočník peníze.


Poškozená žena přišla o svůj Gmail. Než se to však dozvěděla, jejím kontaktům byla rozesílána zpráva o tom, že potřebuje nutně poslat peníze. Podle těchto zpráv se totiž dostala do tíživé situace na konferenci ve Velké Británii a byla okradena.

Jako adresu pro odpovědi si útočník nastavil nově vytvořenou schránku se stejným prefixem, ale na Yahoo.com. Tam mu tedy přátelé oběti začali zasílat odpovědi. Útočník však jaksi pozapomněl v prvním e-mailu prozradit kam a kolik by potřeboval zaslat (napravil to v dalších zprávách), proto se brzy poškozené ženě začali známí ozývat telefonicky. Příběh je hlavně ilustrací toho, jak snadno mohou být lidé okradeni, aniž by udělali cokoliv špatně (naopak chtěli pomoct přítelkyni).

Více se o případu (např. o tom, jak zaměstnanci cz.nic psali do Googlu i Yahoo) dozvíte ve zdroji aktuality. Žena zatím podala trestní oznámení a celá věc je v šetření.

Zdroj: http://blog.nic.cz/2014/04/10/nasledky-kradeze-hesla-pripado…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)