Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Secure SIM Data: mobilní komunikace šifrovaná end-to-end

11.3.2014

Německý Vodafone představil na CeBitu šifrovací technologii Secure SIM Data, kterou chce oslovit především firemní klientelu.


Secure SIM Data umožní podepisovat a šifrovat e-maily, dokumenty a spojení přes VPN. Může být také využita při šifrování USB, externích HDD, tabletů a notebooků s Windows 8. Uživatelé přitom nepotřebují separátní čipovou kartu, ani bezpečnostní token – privátní klíč a certifikáty jsou uchovávány na SIM kartě.

Je možné zašifrovat hovory a textovou komunikaci, ověřit pravost e-mailů, jejich původ a nezměněnost. Emaily jsou šifrovány pomocí S/MIME, plánuje se i PGP. Pokud mají Secure SIM obě strany, lze jejich volání šifrovat end-to-end. Šifrování bude přístupné nezávisle na operačním systému zařízení – odhadem na 90 % současných smartphonů.

Carsten Ahrens, senior viceprezident serverové divize Vodafonu, vidí v Secure SIM Data především přidanou hodnotu služeb Vodafonu v podobě technicky prostého a nákladově efektivního zabezpečení pro firemní klientelu. Technologii vyvíjí Vodafone ve spolupráci s Giesecke & Devrient (dodavatel bezpečnostních řešení, mj. německých pasů). Následovat bude ještě mobilní aplikace Secure Call app pro zabezpečené volání, vyvíjená společně se Secusmart.

 

Zdroje: The Hacker News, PCWorld, Computer World, G&D Press Release, Secusmart Press Release (PDF).

Zdroj: http://thehackernews.com/2014/03/vodafone-germany-rolls-out-…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)