Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Cisco nabízí odměnu 300 tisíc dolarů za vyřešení problému bezpečnosti internetu věcí

Autor: ScheRas   
3.3.2014

Cisco nabádá všechny vizionáře, inovátory a realizátory, aby navrhli praktická řešení otázky bezpečnosti internetu věcí.


Christopher Young, senior viceprezident pro bezpečenost společnosti Cisco, to oznámila minulý týden ve svém proslovu na konferenci RSA:Přes inteligentní zařízení jsme stále více a více propojení s celým světem. Komunikovat s internetem dnes umí zařízení od domácích spotřebičů až po zdravotnická a průmyslová zařízení. Tato nová zařízení, která nabízejí nové způsoby, jak sdílet informace, bezpochyby mění způsob našeho života, ovšem se stále větším rozšířením se potřeba komplexního bezpečnostního modelu stává stále kritičtější. To vyžaduje, abychom se jako komunita spojily a nalezly inovativní řešení, které zaručí, že budeme moci dále využívat potenciálu internetu věcí a nebudeme muset mít strach o vlastní bezpečnost. Další podrobnosti zveřejnil také na blogu.

The Internet of Things Security Grand Challenge rozdělí mezi maximálně 6 výherců 300000 $ - každý tak získá od 50 do 75 tísiců dolarů. Společně s tím výherci dostanou možnost další spolupráce se společností Cisco.

Proveditelnost návrhů, výkon a snadné použití bude posuzovat porota složená z pěti inženýrů a vědců z firmy Cisco. Lhůta pro podání nabídek je 17. červen 2014 a vítězové budou vyhlášeni na Světovém fóru internetu věcí letos na podzim.

Zdroj: http://www.net-security.org/secworld.php?id=16468


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)