Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Seznam.cz hodlá aktivně bránit e-mailové schránky svých uživatelů

Autor: ScheRas   
27.2.2014

Rozhodl se tak na základě stále se zvětšujícího množství e-mailových účtů zneužívaných k rozesílání spamu.


Mezi opatření, které hodlá Seznam u napadených schránek učinit patří dočasné zablokování, po kterém bude uživateli při přihlášení automaticky vnucena změna hesla, která bude ještě ke všemu potřeba potvrdit kódem zaslaným do SMS. Další novinkou bude zobrazení banneru informujícího o připojování k účtu z cizího státu. Osobně se mi žádnou výzvu ani informaci vyvolat nepodařilo.

David Finger, produktový manažer služby Seznam.cz E-mail, k tomu řekl: Blokaci považujeme za jediný možný způsob, jak uživatelům naznačit, že je s jejich schránkou něco v nepořádku. Pro jejich bezpečnost po nich budeme vyžadovat změnu hesla a zároveň jim doporučujeme i odvirovat počítač. Toto opatření nám také pomůže snížit odchozí spam ze schránek Seznam.cz, a tím se vymanit z tzv. black-listů, kam nás zařazují další poskytovatelé e-mailových schránek právě proto, že od nás k nim přichází spam. Pomůžeme tak vyřešit potíže, které uživatelé mohou mít s odesíláním zpráv například na e-maily od společnosti Microsoft.

Zároveň společnost vyzývá uživatele k opatrnosti při pohybu na síti, k dodržování zásad internetové bezpečnosti a k opatrnému zacházení s hesly k e-mailovým účtům.

Zdroj: http://seznam.sblog.cz/2014/02/26/635


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)