Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Google Chrome bude blokovat všechna rozšíření nepocházející z oficiálního obchodu

Autor: ScheRas   
8.11.2013

Od ledna příštího roku už nebude možné do Google Chrome běžícího na operačním systému Windows nainstalovat doplňky pocházející z jiných zdrojů, než z oficiálního obchodu Chrome Web Store.


Kromě rozšíření pocházejících z webů třetích stran bude zablokována i možnost instalace z lokálního disku.

Podle blogového zápisku, který napsal technický ředitel projektu Chrome, k tomuto kroku Google přistoupil kvůli tomu, že příliš mnoho autorů rozšířeních přišlo na to, jak obejít bezpečnostní prvky přítomné v prohlížeči, což využívají k tiché instalaci adwaru nebo jiných zákeřných kódů do prohlížečů nic netušících obětí - na což si také uživatelé Chrome na Windows často stěžují.

Jelikož nejsou tyto rozšíření distribuovaná přes náš Chrome Web Store, je velice těžké omezit škody, které mohou našim uživatelům způsobit.

Omezení se bude týkat pouze Windows, u ostatních operačních systému se se zavedením podobných opatření nepočítá. Zároveň není potřeba hned svá rozšíření vypustit do světa, stále je tu možnost skrýt rozšíření z výsledků vyhledávání, tudíž se firmy ani jedinci, kteří nechtějí své doplňky sdílet s ostatními, nemusí bát.

Zdroj: http://www.theregister.co.uk/2013/11/08/google_chrome_extens…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)