Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Internet Explorer ještě není mrtvý

Autor: ScheRas   
5.11.2013

Jeden z nedávných článků v americkém deníku The Washington Post poukazuje na to, že v Jihokorejské republice používá některou z verzí IE asi 80% uživatelů. Může za to zákon.


Člověk by čekal, že v zemi s nejrychlejší průměrnou rychlostí internetu na domácnost, budou obyvatelé vůbec jedni z prvních, kdo bude používat moderní prohlížeče. Jihokorejci jdou ovšem proti proudu a nejraději používají Internet Explorer 8.0.

Ale ne, teď už vážně. Vše zapříčinil zákon z 90. let, který měl usnadnit elektronické obchodování. Vláda Jižní Korei měla obavy o bezpečnost svých občanů a tak nařídila, že každý, kdo chce něco nakoupit na internetu, bude muset krom běžných údajů obchodu poskytnout i vlastní digitální certifikát, čímž se celá transakce ověří. Nápad možná nebyl až tak špatný, ale celý systém bohužel trochu nešťastně stojí na ovládacích prvcích ActiveX.

Společně s touto zprávou se objevilo i spoustu teorií na to, proč byl vůbec zákon schválen. Jedni tvrdí, že za všechno může NSA, která si tím pojistila přístup k osobním údajům občanů Jižní Korei, jiní zase posměšně dodávají, že Microsoft opět ukázal, co dokážou peníze.



Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)