Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Už teď, měsíce před koncem podpory Microsoftu, čelí Windows XP invazi malware

Autor: Batou   
2.11.2013

Uživatelé Windows XP musí malwaru odolávat 6x častěji, než majitelé nových osmiček. Zveřejnil to Microsoft ve své zprávě. Co teprv až totálně ukončí jejich podporu?


Pokud tedy někdo ve vašem okolí (či dokonce vy sami) XPčka stále používá, měl by se pravděpodobně rychle zamyslet nad koupí nové verze. Možná si však, jako já, říkáte - kolik lidí může XPčka ještě používat? Mizivé procento? Možná vás překvapím - jedna pětina všech počítačů na této planetě je obhospodařována právě verzí XP. A to i přesto, že Microsoft firmy nabádá k vyšší verzi již rok a půl.

Windows XP vyšly před 12 lety. Není tedy divu, že se MS rozhodl, že v blízké budoucnosti (v dubnu 2014, už jsme vás informovali) ukončí jejich podporu. Hodně práce takřka bez zisku. Jak píší na svém blogu, systém už je mnohem těžší ochránit před novými hrozbami a stále se zvyšujícími znalostmi útočníků.

8. dubna, kdy se chystá zmíněný konec podpory, předpokládájí experti výrazný nárůst nabídky i poptávky exploitů pro XP. Průměrná cena takových exploitů dnes se podle Jasona Fossena ze společnosti SANS pohybuje mezi 50 000 a 100 000 USD.

Zdroj: http://www.welivesecurity.com/2013/10/30/windows-xp-users-al…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 2/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)