Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Hack společnosti Adobe byl mnohem větší, než se zprvu myslelo

Autor: Batou   
31.10.2013

Útoky z přelomu září a října kompromitovaly údajně 3 miliony uživatelů, byly odcizeny kódy několika aplikací. Dnes Adobe přiznává - jednalo se o více než desetinásobné množství dat.


Napadení serverů Adobe, o kterém jsme vás informovali, mělo mnohem větší dopady, než se z počátku zdálo. Společnost nyní odhalila skutečnosti, které dokazují, že bylo ukradeno o mnoho více.

Mluvčí Adobe k situaci řekl: Naše vyšetřování zatím potvrdilo, že útočníkům se podařilo získat Adobe ID a zašifrovaná hesla u 38 milionů zákazníků Adobe . Společnost údajně již všechny zákazníky informovala a provedla další nezbytné kroky.

Jak dále poodhalil - odcizeny nebyly pouze zdrojové kódy ColdFusion a Acrobatu, o kterých se vědělo. Útočníci totiž získali přístup k většině kódů vlajkové lodi Adobe - Photoshopu. Ve svém vyjádření také upravili formulaci počtu dalších odcizených kódů - a to na slovo „numerous“ (mnohý, početný). Společně s tím útočníci získali zašifrovaná čísla kreditních a debetních karet, data jejich expirace a další „informace spojené s objednávkami zákazníků“.

Vyšetřování celé situace i v těchto dnech stále probíhá.

Zdroj: http://www.welivesecurity.com/2013/10/30/adobe-breach-far-bi…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)