Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Osobní data uživatelů Google Chrome v ohrožení

Autor: ScheRas   
16.10.2013

Bezpečnostní experti ukázali, že osobní data uživatelů populárního prohlížeče Google Chrome jsou v ohrožení, jelikož je prohlížeč ukládá nešifrovaně.


Podle některých průzkumů je Google Chrome nejpoužívanější prohlížeč současnosti, ale jak se stará o naši bezpečnost a naše data?

Odborníci z Identify Finder demonstrovali několik rozdílných metod, které nám umožní přístup k osobním informacím, dokonce i těm, které byly odeslané přes zabezpečené připojení. Konkrétně se jedná o nedostatky v SQLite databázi a protokulu vyrovnávací paměti, které prohlížeč používá jako úložiště osobních dat.

Navzdory tomu, že byla data odeslána přes zabezpečené připojení, Chrome uloží kopii těchto dat v mezipaměti. Mezi ostatní zajímavé databáze patří například "Web Data" nebo "History". Na počítačích se systémem Windows jsou tato data uložena na: %localappdata%\Google\Chrome\User Data\Default\.

Případný útočník musí mít fyzický přístup k disku nebo musí připravit malware zneužívající přesně tuto chybu.

Data prohlížeče Chrome jsou v nešifrované podobě uložena na disku a tak mohou být přečtena kýmkoliv, kdo má fyzický přístup na pevný disk, přístup k systému souborů nebo kdo využije jednoduchý malware ke čtení souborů na disku, kterých po internetu koluje stovky.

Začátkem tohoto roku byl odhalen způsob, jak se dostat k heslům uloženým v prohlížeči. Stačilo přistoupit na adresu chrome://settings/passwords a za pár sekund jsme měli všechna hesla v plaintextu.

Zdroj: securityaffairs.co/wordpress/18732/hacking/google-chrome-vul…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)