Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Prezentace „Tor stinks“ je díky Snowdenovi venku

Autor: Batou   
12.10.2013

Uniklá prezentace věnující se Toru je určená pro zaměstnance NSA a GCHQ. Co z ní vyplývá? Nemají Tor pod kontrolou tak, jak by si přáli, ale ani tak, jak by si přáli jeho uživatelé.


Slovo úvodem: Už jsme o tomto psali (což jsem přehlédl). Jedná se však o velmi ožehavou tématiku a můj zdroj na ní nahlíží z maličko jiného úhlu. Proto jsem se rozhodl aktualitu rovnou nesmazat. Snad se to již nebude opakovat :).

Díky Edwardu Snowdenovi a jeho aktivitám jsme informováni už dlouhou dobu víc, než bychom být měli. Z poslední, necelý týden staré zprávy, se dozvídáme o aktivitách tajných služeb proti síti Tor. Odhalená prezentace byla určená pro dvoutýdenní školení (s názvem REMATION II) zaměstnanců britské a americké tajné služby. Vesměs se zabývá způsoby, jak vyzrát na anonymitu Toru.

Některé z bodů, jak bezpečnostní služby mohou na Toru odhalovat identitu uživatelů, jsou stručně popsány na webu Zive.cz. Jedná se třeba o tvorbu nodů pod nadvládou tajných služeb, využití tzv. serverů QUANTUM na páteřních sítí či dokonce přesměrování uživatele na „falešný Tor“, aniž by to poznal.

Z prezentace samotné se toho bohužel mnoho vyčíst nedá (je to „správně vytvořená prezentace“). Navíc není jasné, kdy přesně prezentace vznikla, je možné, že NSA i GCHQ jsou již o kus dál.

Zdroj: http://www.zive.cz/clanky/tajny-dokument-nsa-odhaluje-plany-…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/2

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)