Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Paypal říká - opravdu můžete důvěřovat zabezpečení mobilních zařízení

Autor: Batou   
10.10.2013

PayPalem spolufinancovaný výzkum říká 2 základní věci - uživatelé jsou líní i za cenu zvýšení bezpečnosti a bezpečnost mobilních technologií na tom není zdaleka tak špatně, jak se říká.


Studie provedená mezi tisícem dospělých občanů USA vlastně neodhaluje žádné překvapivé skutečnosti. 63 procent zúčastněných (tedy 630 lidí) netuší, jaká data finančního charakteru mají na svém telefonu uložena. V rozhovoru pro eWeek to řekl zástupce společnosti PayPal. Přesto projevila bezmála polovina dotázaných obavy z představy, že by přišli o svá data ztrátou telefonu. Zároveň však většina z nich nedělá ani nutné minimum pro zvýšení bezpečnosti svých zařízení. Z lenosti.

Je totiž jistě mnohem pohodlnější, nezadávat stále PINy při spouštění citlivých aplikací, nezamykat obrazovku atp. V tomto směru jde bezpečnosti naproti např. Apple se svým odemykáním pomocí otisku prstů. Celá polovina dotázaných neměla nastaveny ani základní způsoby ochrany. Mnozí z nich měli „rootnutý telefon“, což se rozhodně nedoporučuje.

Jak dále ze studie vyplývá, mobilní hrozby jsou často nadhodnocovány. Více statistiky nejen o mobilním malware se dočtete rovněž na webu eWeek.

Zdroj: http://www.eweek.com/security/paypal-you-can-trust-mobile-se…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)