Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Nové podvodné čtečky karet odešlou zlodějům údaje okamžitě

Autor: Batou   
18.9.2013

Čtečku lze pořídit za 2 000 USD a gangy dokážou váš bankovní účet vybílit do 3 hodin. V ceně je i systém na praní těchto ukradených peněz.


Většina lidí si již při placení dává pozor, zda číšník s kartou nikam neodchází, či mu platba netrvá podezřele dlouho. Nová čtečka jde však podle ruských expertů dál.

Na webu The Register se kromě článku objevilo i toto video, předvádějící jednoduché použití a také nenápadné vzezření čtečky:


Jak můžete vidět, po připojení čtečky k počítači, může útočník spokojeně přečíst PIN. Je však možné terminál dovybavit SIM kartou, díky které může být cenná informace okamžitě zaslána dalším členům gangu formou textové zprávy.

Čtečky jsou prodávány jako balíček společně se „službou“, kdy členové gangu objednávají na zfalšované karty zboží atp. Nabídka se objevila na ruských fórech. Ve verzi za 3 000 USD zůstává zisk vám, levnější verze za dva tisíce vyžaduje odvádění 20 % zisků tvůrcům celého systému. Údaj o schopnosti skupiny vybrat celý účet do 3h pochází z analýzy společnosti Group-IB. Více informací ve zdroji.

Zdroj: http://www.theregister.co.uk/Print/2013/09/16/tampered_pos_m…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)