Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (4)     Verze pro tisk

K vašim soukromým datům na Facebooku měli přístup všichny zaměstnanci zákaznické podpory

Autor: .cCuMiNn.   
17.7.2013

Tvrdí to tedy alespoň Katherine Losse, která před lety ve Facebooku pracovala. Podle ní existovalo jakési univerzální heslo, kterým bylo možné vstoupit do útrob jakéhokoliv profilu.


Facebook sice popírá, že by bylo něco takového možné, ale přiznejme si, že aby byla zákaznická podpora schopna vyřešit všechny problémy, se kterými se na ni zákazníci obracejí, určitě by se jim takový přístup hodil. Tvrzení Katheriny proto zní docela přesvědčivě a nic nevylučuje ani varinatu, že mají zaměstnanci firmy tento přístup stále k dispozici.

Jedinou skutečností, která toto tvrzení mírně znedůvěryhodňuje je skutečnost, že si před časem vjela Katherine Losse do vlasů s provozní ředitelkou Facebooku Sheryl Sandbergovou.

I když celá věc není vyloženě skandálního charakteru ukazuje se, že spousta lidí nemá vůbec ponětí o tom, že by k jejich soukromým datům mohl mít přístup ještě někdo další. Navíc podle komentářů u odkazovaného článku, jsou podobné praktiky běžné rovněž u českých provozovatelů internetových služeb. Určitě je tedy dobré, být si vědom toho, že se někdo může dívat...

Zdroj: http://www.lupa.cz/clanky/pracovnici-zakaznicke-podpory-meli…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)