Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Kybernetický útok na přístavy v Long Beach a Los Angeles by mohl prý stát až miliardu dolarů denně

Autor: Batou   
8.7.2013

Úspěšný útok na přístavy v Long Beach a v Los Angeles na jihu Kalifornie by mohl odstavit až 20 % veškeré americké námořní dopravy. Tvrdí to zpráva americké neziskové organizace Brookings Institution.


Ve své padesátistránkové zprávě, jejíž kompletní znění ve formátu PDF naleznete na stránkách organizace Brookings, organizace vyčíslila každý den nefunkčnosti přístavů na takto vysokou částku. Velitel pobřežní stráže Joseph Kramek např. ve zprávě říká: Pouze během několika dní by obchody po celé zemi začaly zet prázdnotou. Pohyb 17 milionů obyvatel jižní Kalifornie by pomalu ustal, společně s jejich ekonomikou. Přesto, jak Kramek uvádí, nemá tato oblast žádné plány toho, jak reagovat na kybernetické útoky a ani doposud neprovedla žádné prošetření stavu svého zabezpečení, hledání slabých míst atp. Stejně jako mnoho dalších přístavních oblastí v této studii upřednostňuje i tato své fyzické zabezpečení a trošku pozapomíná na své informační systémy, dodává.

Nemyslím si, že kdyby se zpráva týkala jiných nevojenských kritických státních infrastruktur, dopadlo by to jinak. Stále více by si zákonodárci a jiní zodpovědní lidé měli uvědomovat, že žijeme v 21. století. Že zdecimovat de facto celý národ, je teoreticky možné i jinak než tanky a raketami. Co si o tom myslíte vy, budou třeba válčení či terorismus v budoucnu úplně jiné, než je známe doposud (až na pár vyjímek)? Sdělte nám svůj názor do komentářů.

Zdroj: http://www.esecurityplanet.com/network-security/cyber-attack…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/3

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)