Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (2)     Verze pro tisk

Google identifikuje 10 000 nakažených stránek každý den

Autor: Batou   
28.6.2013

Iniciativa Googlu nazvaná Safe Browsing nyní zaznamenává na 10 000 podezřelých webů denně. Jedná se vesměs o stránky obsahující malware, či podvržené phishingové stránky. Takto nabyté informace jsou použity pro automatizované varování uživatelů Chromu, Firefoxu a Safari.


Google také oznámil novou sekci ve svém Transparency Reportu, která se zaměřuje na malware a phishingové útoky. Nyní se můžete dozvědět kolik lidí vidí varování Safe Browsing každý týden, kde jsou po světě hostovány nejvíce nakažené stránky či jak rychle dokáží majitelé vypořádat s infekcí na svém webu, komentoval inženýr Lucas Ballard novinky v postu na oficiálním blogu firmy. Dále řekl, že to vhodně doplňuje stávající verzi Transparency Reportu, kde můžete sledovat třeba žádosti státu o stažení určitého obsahu či zobrazení toho, kde dochází k přerušení služeb Googlu.

David Harley, výzkumník z ESETu, řekl, že Safe Browsing od Googlu je velmi užitečná vrstva ochrany pro uživatele webu a já této snaze tleskám. Přesto je tam venku spousta nakažených stránek a mnoho jiných vektorů útoků. Naše laboratoře analyzují stovky tisíc hrozeb denně a všechny samozřejmě nepřicházejí z oněch deseti tisíc. Takže i přestože je Transparency report od Googlu zajímavý a užitečný, a není pochyb o tom, že má jistou PR hodnotu, tak koncoví uživatelé by měli být samozřejmě dále bdělí a dávad si pozor, jaké stránky navštěvují.

Zdroj: http://www.welivesecurity.com/2013/06/26/google-identifies-1…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)