Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (2)     Verze pro tisk

Blackhat hacker se rozpovídal o své práci

Autor: Batou   
7.6.2013

V rozhovoru, jehož úplné znění si ve 3 částech můžete v angličtině přečíst na blogu White Hat Security ([link]), se rozpovídal o tom, jak perou peníze či jak jsou antiviry k ničemu proti opravdovým hackerům (či spíše zločincům). Je to unikátní zpověď člověka z organizované skupiny zaměřující se na kreditní karty, který nám dovoluje podívat se na svět jeho očima.

Krádež a zneužití informací o platebních kartách je v současné době asi vůbec nejvýnosnější byznys v internetovém podsvětí. S informacemi o kreditní/debetní kartě sice často máte přímý přístup k penězům oběti, ale nemůžete je zcela beztrestně vybrat - výběry z bankomatů jsou vystopovatelné stejně tak jako většina plateb přes internet. Inženýři z firmy Kaspersky přišli na nový způsob, jak si zločinci peníze perou. Nejdříve rozešlou žádosti o rezervaci pobytu do hotelů, při odpovědi udají počet osob, datum pobytu, způsob platby a informaci, že poskytnou částku navýšenou o platbu cestovnímu agentovi. Dále útočníci požádají hotel, aby navýšení přeposlali na účet onoho agenta jako poplatek za služby. Hotel tedy v reálu přijme peníze z kradené karty a přepošle část na další účet zloděje. Ten pak rezervaci zruší a zamete stopy.

Více informací o rozhovoru v odkazovaném článku, originální rozhovor by jistě stál za překlad. Pouze navnadím citací: „Vydělávat peníze s botnetem je jednodušší, než si ráno vyčistit zuby.“


Zdroj: http://cdr.cz/clanek/cdr-security-update-nove-metody-prani-s…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)