Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (2)     Verze pro tisk

Hackeři napadají web CERMATu a stránky NovýchMaturit velmi sofistikovaným DDoSem

Autor: Batou   
28.4.2013

Asi nepřekvapí, že se na Novinkách ([link]) nikdo nepozastaví nad zvláštní pravidelností. Naopak tam citují mluvčího Cermatu, který říká, že ti zlí útočníci opravdu neuškodí Cermatu, ale jen chudákům maturantům, kteří si tak nemohou vyzkoušet testy na nečisto atp.

Naopak hezké zamyšlení uvedl pan Dočekal na Lupě. Není to totiž poprvé, co stránky Cermatu a NovaMaturita (bežící nejspíš na stejném serveru) mají problémy se svým chodem. Zajímavé je, že zmiňované útoky DDoS nastávají vždy v tomto období, kdy je o stránky největší zájem z řad studentského potěru. V roce 2011 byla situace stejná ([link]). Mnohahodinová nedostupnost, případně výpadky. Vloni ([link]) se dokonce snažili redaktoři Lupy zjistit vyjádření, jaký hosting server využívá a zda není poddimenzovaný. Nikdo se s nimi nebavil. Skoro to pro pouhého diváka vypadá, že se možná někde šetří (na HW či i na zaměstnancích). Ale to určitě nemůže být pravda. To musí být hackeři. To, že ve všech médiích, kromě zmiňované Lupy ani netuší, co slovo hacker znamená, snad ani nemusím dodávat.

Taky se vám zdá, že se z kyberútoků, hackerů a nebo třeba DoS stávají tak módní a oblíbená slova jako třeba ze slova terorista (kterým je po mírné úpravě např. nebezpečný a životyberoucí tzv. informační terorista Julian Assange (WikiLeaks))? Noviny mají o čem psát, lidé mají strach a zisky jdou nahoru.


Zdroj: http://www.lupa.cz/clanky/hackeri-opet-utoci-na-web-statnich…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)