Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (1)     Verze pro tisk

Hacker prý dokáže ovládnout letadla mobilem

Autor: .cCuMiNn.   
16.4.2013

Se zprávou o nedostatečném zabezpečení přístrojů používaných v letecké dopravě vystoupil minulý týden na konferenci Hack In The Box v Amsterdamu Němec Hugo Teso.

Podle něj lze zneužít například technologii Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B), která se stará o dohled nad pozicí letadla a dokáže sbírat a sdílet informace, o průběhu letu.

Další zranitelnost se prý ukrývá v technologii ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System), která je zodpovědná za komunikaci letadla s pozemní stanicí.

Teso uvádí, že vše testoval v laboratoři na reálném hardwaru, s využitím frameworku Simon. S aplikací pro Android prý takto dokázal "manipulovat s cestou letadla".

Americké Federální letecké vedení celou věc pochopitelně kategoricky odmítá. Vemezme-li ale v úvahu skutečnost, že je Hugo Teso také zkušeným komerčním pilotem, pak se mu myslím dá docela dobře věřit.

Kde jsou ty časy, kdy teroristé s úmyslem převzít nad letadlem kontrolu, museli riskovat své životy na palubě letadla...


Zdroj: http://cdr.cz/clanek/cdr-security-update-androidi-aplikace-o…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)