Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Dnešní závažné problémy mBank jsou snad u konce

Autor: Batou   
5.4.2013

Dnes, zhruba od 9 hodin, má mBank problémy se svými webovými aplikacemi, jak uvedl její mluvčí Matěj Kubec. Jedná se údajně o určitou technickou závadu v systému, více se mi nepodařilo zjistit. Ač v článku na novinkách autor píše, že je již vše v pořádku, z Facebookového profilu banky (kde o problémech informovala) je patrné, že někteří klienti měli stále problémy ještě před hodinou (mezi 15. a 16. h.).

Problémy byly s hlavním webem www.mbank.cz, ale i s cz.mbank.eu, který slouží jako brána k internetovému bankovnictví společnosti. Na již zmíněné Facebookové stránce jsou v zásadě pouze dva typy reakcí - lidí, kteří dnes něco nutně potřebovali vyřídit (za všechny vyberu: „To si děláte legraci???Pořad IB nejde,tak co tu blbě kecáte,že už je vše v pořádku!!!!“ a „NIC NEFUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!“) a lidí, kteří mají již všechno zaplaceno („Jednou za rok to nefunguje a vy uz z toho delate tragedii... tak si bezte k jine bance,platte si tam vsechny ty absurdni poplatky a pak si stezujte...“).

Dlužno podotknout, že mBank neměla podle svých slov takovéto problémy za dobu její existence na českém trhu (5 let) ani jednou. Určité gesto je také to, že veškeré operace se dají provádět přes tzv. mLinku a takto provedené operace nebudou v době výpadků účtovány. Na druhou stranu se jedná o banku, která nemá bankomaty a na pobočce není možné si vybrat hotovost.

Trošku zvláštním přístupem mi přijde poskytování informací o nějakém problému pouze na Facebookové stránce ([link]), nikoliv na stránkách mbank.cz (kde je jako poslední aktualita „Transakční mLinka nyní v provozu 7 dní v týdnu“). Jako by byla povinnost mít Facebook.


Zdroj: http://www.novinky.cz/ekonomika/298147-mbank-potize-s-intern…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)