Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()

HackForum

Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
Když nechám nějaký řetězec z uživatelského vstupu projít touto funkcí, uložím si ho do souboru a později ho PHP skriptem načtu a zobrazím, před všechny uvozovky se přidá zpětné lomítko (např. z "BAGR" se stane \"BAGR\". Co s tím?
(odpovědět)
.:@M:. | E-mail | Website | ICQ 28773705321.1.2005 20:20
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
Tak tam uvozovky nedávej :-) ...S tím už nic nedaděláš, teda pokud bys nechtěl vymyslet php6 :-)
(odpovědět)
IRQ | E-mail | ICQ 30427016221.1.2005 20:30
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
Ale jaktože někomu to funguje? Třeba když tady na SOOMu napíšu "uvozovky", tak se zobrazí tak jak mají. A nejenom tady, takže nějak to musí jít udělat.
(odpovědět)
.:@M:. | E-mail | Website | ICQ 28773705322.1.2005 12:12
6733#
zxw3e3ng1p7d5oeujro5umbs9l3imymblwsdggm6z7t
actkrqw9p2sw07il3iipgimyhnryz30cegzajeb49md
bnr9rvb4icjt0dp60cqkqbgnsg23dehu0x3evf5lezh
17xmfpuicskrc49vtbtqhxm81vjk2vxk5agvldmnrnx
oqfw8ol6qr0xfjbjthqqrj3hrup2gxvo2j70ohavzzq
5zezhoixmvs0jsemmn8gydvvtn0gsnfcuzijuaoeili
elaxhb11ncyrrgiaa8wfvksl8p7cqnnthizx54b1goh
61xuxmuu29n8aiqli9r3gglc3dpnnnx4el26j9hkzam
29pkpmmfk3xoxafv6mekojqq4so0dmvzn1sy5ak7o1p
frrfma2yw90iuwxeq81ntfkuek1cdpnqfzv4b60ijv8
ijfaqsyw093zjxbwtlcr3qa1bbjeyrzbvbxt5c7m5ia
jz9jqxz8sdjsvo8u3zrqadzcirq19hio32hw9yllrzg
evtepyok9qz4hrk189gf6krafqsiy5vj9oetez787tf
qbgnkleupcb4lgxdthp9nrcewgfzolcizddgusqwcae
m8tstztkhida6wx8gysigtjjwtkcvzvu2kuv2zr765y
re4fkizuulcrvegyj7xiujeob9e6ibiehccrwom4wec
cg8y72dgrxyhsmmbfyc3ro6wkc9b7k8mfioaupwf8bk
0xico5ftt4snjykxz0odoy124tkv51ucddoiofw6qjd
sr7fxzk7hqx9vux4mtgvvxe1bcspafbnm4p7t2d6hrq
mg3doluwmczohoog441swejhpmkewzuwtdyadlmydwc
4pmuq0o2bkwrebkf1a8ufl6jnhyxvn2udh7ajhuv3ta
tsm0ddyqgurkhqeydysqfwigg8hw9f7pcavu0qgdgtl
jdgghwnewooayl6ljaxs02isbuasct4xz9cxu4ozzxq
uvup2xcilyc
(odpovědět)
2468616.6.2005 14:46
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
A nemáš tam náhodou taky addslashes()????

Pokud jo tak je všechno vysvětlený
(odpovědět)
IRQ-22.1.2005 16:02
Řešení!!!#
IRQ, prosimte, neplet tady hlavu lidem

Uvozovky se pridavaji automatick,y kdyz odesles data pomoci formulare. Je to z toho duodu, ze uzivatelskej vstup se vetsinou pouziva ve funkcich pro praci s databazi apod., kde se musi pred specialni znaky pridat \. A tak ho do techto promennych PHP pridava automaticky. Resenim je, pouzit funkci $ret = $stripslashes($ret). Stripslashes je funkce, kteráa odstrani vsechna zpetna lomitka pred specialnimi znaky
(odpovědět)
Kub@z | Website | ICQ 16035659523.1.2005 14:26
Díky#
Díky za radu, jenom taková technická kdyby tenhle článek ještě někdo četl: před funkci stripslashes (nebo jakoukoliv jinou) se nedává dolar, vyhodí to chybu, ale to je detail, jinak fakt díky
(odpovědět)
.:@M:. | E-mail | Website | ICQ 28773705323.1.2005 21:37
re: Díky#
Jo vipada to sice jako dolar ale jak by si chtel v PHP napsat promenou...?
(odpovědět)
Marrakech?24.1.2005 8:23
re: Díky#
Kurnik... s tim dolarem u jmena funkce je to samozrejme preklep...
(odpovědět)
Kub@z_24.1.2005 21:16
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
IRQ: hele, ja osobne php neumim (ucim se), ale nepisu clanky ktery sou na tom tak spatne, ze je pak musi admin mazat a jeste blbe neradim, venuj se radsi tomu cemu rozumis! (verim ze je toho dost!)
(odpovědět)
child...23.1.2005 21:01
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
to child:
Omlouvám se jestli jsem se tě nějak dotknul....Já PHP umím tak něco mezi, nejsu v něm odborník a je chyba, že se tak tvářím. Dám si na to příště bacha..Dík

to .:@M:. : Sorry, za tu radu..byl to úlet, možná sem se chtěl vytáhnout, ale byla to chyba... :( Takže promiň, jestli jsem ti třeba při tvorbě tvojeho webu nějak spomalil nebo jestli si kvůli mě musel dělat práci navíc
(odpovědět)
IRQ | E-mail | ICQ 30427016224.1.2005 18:46
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
V pohode, neomlouvej se, ja te nijak neshazuju! mozna ze to umis porad lip nez ja;), ale chce to tu vec perfektne zvladnout nez neco napises. jinak at si kdo chce pise co chce, me se to nedotklo, ale muze to nekdy ublizit tem lidem co se podle toho slepe ridej. nemyslel sem to nak zle:o)
(odpovědět)
child...27.1.2005 18:55
re: Problém s PHP - funkce htmlspecialchars()#
to chidld: A v tom je ta chyba co jsem udělal, že se toho někdo může chytit...
(odpovědět)
IRQ-31.1.2005 14:59

Zpět
 
 
 

 
BBCode