Dávkové soubory

HackForum

Dávkové soubory#
Ahoj,
Nevíte někdo jak v dávkovém souboru uložit do řeťezce znak "&"? Norm8lně je brán jako řídící znak a nikde jsem k tomu nic nenašel...
Děkuju...
(odpovědět)
Jirka4.5.2006 10:30
re: Dávkové soubory#
myslim ze to nejde a zaroven nevidim jediny duvod tam & ukladat.

-------------------------------------------
@echo off
set zkouska=abcdefg
echo %zkouska%
set zkouska=
-------------------------------------------
-

A vypise se abcdefg
pokud zadame zkouska=abc&def
tak se vypise chyba,
napis zkouska neni retezec, ale je to promennna aktualniho prostredit, tim ze ji nakonci vyprazdnim ji zrusim a uvolnim tak zase alokovane misto =)
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website4.5.2006 11:43
re: Dávkové soubory#
Kdyz by jsi ten retezec uzavrel do uvozovek, tak by to fungovalo, ale musel by jsi dat pozor, pokud by jsi ho s necim porovnaval, ze ta promenna obsahuje prave i ty uvozovky, viz
---script------------
@echo off
set foo="Tom&Jerry"
echo %foo%
---/script-----------

---output!-----------
"Tom&Jerry"
---/output!----------
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP4.5.2006 15:07
re: Dávkové soubory#
To mě nenapadlo. Ty uvozovky sice budou dělat problém, ale snad si s tím nějak poradím.. ;)
Děkuji
(odpovědět)
Jirka5.5.2006 10:22
re: Dávkové soubory#
tak jsem zkoušel:
set parametry = ?name=%username%"&"dir=%windir%
set param = %parametry:"=% //tohle by mělo ty uvozovky vypustit, ale nefunguje to... Pořád to ten ampersant bere jako řídící znak...

Nějak to přece musí jít ne?
Jde mi o to, jak tu někdo psal. Spustím dávku, která spouští v IE stránku v jejíž URL je více proměných, které zpracuje PHP. šlo by to udělat sice pomocí jiného znaku a pak jednu proměnou podle něj rozdělit na víc, ale takhle to je jednodušší...
Když tam nedostanu znak "&" nevíte někdo alsepoň, jestli se nedají proměnné v URL oddělit nějak jinak?
(odpovědět)
Jirka5.5.2006 10:44
re: Dávkové soubory#
Predelej davkovy soubor tak, aby ti vytvoril nejaky soubor HTM a do nej zapsal vse potrebne, pro presmerovani na urcitou stranku.

Potom tvuj davkovy soubor ten HTM podstrci exploreru a explorer ho otevre a presmeruje se na zadanou stranku.

Uvozovky nebudou vadit, pokud to presmerovani provedes pomoci JavaShitu (promenna="abc&def")

nezapomen ze existuji znaky pro udani vystupu tzn.
echo abc>test.htm
echo def>>test.htm

nevim jak zapises tagy, kazdopadne JavaScript bez nich nejspis nerozjedes (zkus soubory s koncovkou JS podstrcit exploreru)

Dalsi moznost je vytvorit si zastupce internetove stranky a toho zastupce hodit exploreru.

Ale vis co je nejlepsi? Vysrat se na davky a naprogramovat to v necem poradnem, treba assembleru, cecku, pascalu, delphi, si vyber
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website5.5.2006 15:22
re: Dávkové soubory#
Lze to vyresit treba nasledovne, kazdopadne souhlasim s FReeZem, ze pouziti nektereho z HLL by bylo vhodnejsi, pripadne zalozit pouze jednu promennou a pomoci fce explode() ji roztridit:

---code--------
@echo off
cd %systemdrive%\
cd "Program Files\Internet Explorer"
set url="[link]"
start iexplore.exe %url%
---/code-------

(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP5.5.2006 23:50
re: Dávkové soubory#
Asi to udělám opravdu v něčem jiném...
Když mě tohle přišlo tak jednoduché...

Děkuji za všechny rady a návrhy...

(odpovědět)
Jirka...6.5.2006 10:50
re: Dávkové soubory#
Tak ten posledni script facha tak, jak jsi chtel, ale zobrazi se okno IE, coz by se ale dalo vyresit pomoci netcatu. Na druhou stranu, kdyz si napises aplikaci treba v C++, tak se vizualne nic otvirat taky nemusi a je to elegantnejsi...
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP6.5.2006 18:31
re: Dávkové soubory#
Emkei: Jak by se dalo vyresit pomoci netcatu, aby se neotevrelo okno IE?
(odpovědět)
Stoyan6.5.2006 22:07
re: Dávkové soubory#
Prohlizec preci vubec nepotrebujes, jakykoliv script na serveru muzes spustit i pomoci prikazovy radky (GET/POST s parametry), takze bud tvuj batchfile bude volat NetCat ve skrytym modu (-d) a nezobrazi se uzivateli vubec nic na ukor nutnosti uploadovat k nemu i tuto utilitu, nebo to same udelas pres telnet a na kratkou dobu se uzivateli objevi cerna obrazovka (ale nemusis uploadovat NetCat). Vyber si, co je podle tebe vhodnejsi. Pomoci bat2exec muzes jeste batchfile "zkompilovat", takze se obet pri pripadnem zkoumani ani nedozvi, co script udelal a pomoci iexpress z nej udelej samospustitelnej archiv (neni tak napadnej a pro spusteni staci na archiv jen poklepat). Script by mel pracovat tak, ze v temp adresari vytvori soubor s prikazy pro telnet/netcat (kde jako parametry bude sriptu na serveru predavat info o uzivateli) a ten pak preda telnetu/netcatu jako vstup. Na konec muze script zahladit stopy.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP7.5.2006 14:17
re: Dávkové soubory#
Funguje tento zápis:
@echo off
echo Tom^&Jerry
pause

Vypíše se:
Tom&Jerry

Sice to do proměnné uložíte, ale při její použití již stříška opět chybí, takže se vypíše opět známá chyba. To znamená, že tento zápis je použitelný pouze ve finálním příkazu na přímo!!!
(odpovědět)
Kroky | 86.61.211.*24.1.2014 13:30

Zpět
 
 
 

 
BBCode