Jak programově měnit obsah formulářů?

HackForum

Jak programově měnit obsah formulářů?#
Ahoj, stojím před problémem, se kterým si nevím rady. Potřebuji automaticky naplnit html formulář zadanými daty a nevím jak na to. Přemýšlel jsem nad JavaScriptem, kdy bych z jednoho dokumentu přistupoval na druhý, ale to mi bohužel nejde. Nevíte jak na to?
(odpovědět)
.cCuMiNn,30.3.2006 13:03
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
nevim presne co potrebujes, ale pokud ti de o preneseni parametru, staci to poslat postem (nebo klidne getem, ale radsi postem)
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873330.3.2006 18:27
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Sak si zisti len nazvy jednotlivych polii vo rormulary a potom ich len odosli na dany server pre spracovanie ... nie _?: aspon myslim:)

----------
Who is Tyler Durden ?
(odpovědět)
ChreNik | E-mail | ICQ 22523378330.3.2006 19:28
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Jo, nad tim jsem taky uvazoval, ale nemel bych vizualni kontrolu. Nechci to pro sebe a nekterym lidem proste nevysvetlis, ze i kdyz to nevidi, tak to stejne odejde :) Proto bych rad neco jako je JS injection, pomoci ktereho jde zmenit obsah jednoho vstupniho pole, tak neco, kde napisi cely program v JS a on vyplni cely formular. Je to ted srozumitelnejsi?
(odpovědět)
.cCuMiNn,30.3.2006 20:56
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Muzes to udelat pomoci vbs scriptu. Nasledujici ukazka otevre okno prihlizece, vyplni a odesle formular pro prihlaseni do emailu.

<pre>
Option Explicit

Dim objExplorer,oDoc,oForm

Set objExplorer = WScript.CreateObject ("InternetExplorer.Application", "IE_")
objExplorer.Navigate "[link]"
objExplorer.ToolBar = 0
objExplorer.StatusBar = 0
objExplorer.Width = 400
objExplorer.Height = 450
objExplorer.Left = 250
objExplorer.Top = 250
objExplorer.Visible = True
objExplorer.resizable = False
WScript.Sleep 10000
Set oDoc = objExplorer.Document
Set oForm = oDoc.getElementById("login-form")

oForm.username.value = "jmeno"
oForm.password.value = "heslo"
oForm.Submit
</pre>
(odpovědět)
sysel | E-mail30.3.2006 22:58
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Jak změnit osbah formuláře a následně je odeslat ??
BEZ ID
Set oForm = oDoc.getElementById("login-form")

???

urcite to jde i jinak ne ?
(odpovědět)
vbs | 212.80.64.*18.11.2006 17:41
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Jineak jeste dodam, ze pomoci DOM nemuzes pristupovat do jineho okna nebo frame pokud umisteni stranky, ktera se v nem nachazi je rozdilne od umisteni stranky, ze ktere se o to pokusis. Tim umistenim myslim domenu II a III radu.
(odpovědět)
sysel | E-mail30.3.2006 23:16
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
.cCuMiNn,: Chapu to spravne?: Ty chces napsat bot, kterej automaticky vyplni nejakej formular na vzdalenym serveru a odesle jej ke zpracovani, aniz by byl nutny zasah uzivatele?
Pokud ano, tak bych to resil treba nasledovne:
Zjistil bych si, jakou metodou se ten formular odesila (GET/POST) a jmeno scriptu pro zpracovani. Pokud by se jednalo o metodu GET, tak je to jasny a neni co resit, pokud by slo ale o POST, tak bych presto zkusil predat promenny v URL (register globals je stale z duvodu zpetny kompatibility na vetsine serveru zapnuto). Pokud by to fungovalo, tak bych napsal jednoduchej script s podobnym obsahem:
<?php
header("location: h*ttp://w*ww.server.tld/zpracuj.php?jmeno=
Jan%20Novak&vek=20&...");
?>
Pak uz by jen stacilo script umistit nekam na freehosting a vzdy pri vstupu na stranku nebo kliknuti na odkaz by se formular vyplnil a odeslal. Pripadne by to slo resit treba i CRONEM (formular by se vyplnil a poslal v pripade, kdy by uzivatel poslal treba z mobilu jakykoliv mail na zadanou adresu), pripadne pres prikazovy radek (stacilo by poklepat jen na ikonu).
Pokud by se ale formular odesilal metodou POST a nebyla zapnuta funkce 'register globals', tak bych to asi taky resil pomoci JavaScript Injection.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP31.3.2006 3:53
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Děkuji,
to řešení od sysla vypadá rozumně, jen mi není moc jasný ten dodatek o přístupu z jiného umístění. Znamená to, že tento script nemůžu mít na HDD, ale musím jej umístit do stejné domény, jako je stránka s formulářem, který chci vyplňovat? To by pak nešlo :(

Emkei: Potřebuji nějakým způsobem vyplnit formulář, který vidím před sebou, překontrolovat data a stisknout tlačítko odešli. potřebuji to pro jedny starší lidi, kterým trvá hodinu ten formulář ručně vyplnit celý a přitom se tam vždy změní jen něco. Takže mi jde o to, aby si zobrazili tento formulář, spustili nějakej script, kerý by jej vyplnil předdefinovanými daty, oni se na to podívali, případně upravili a odeslali.
(odpovědět)
.cCuMiNn,31.3.2006 9:26
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Tak co ten formular jednoduse stahnout na disk, dopsat v ACTION absolutni cestu a ke kazdemu editu dopsat hodnotu value="xy". Nic vic, nic min...
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP31.3.2006 10:41
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Emkei: Jak prosté :) - zkusím a budu doufat, že script neověřuje referera.
Nicméně, když už jsem nakousl ten půvdní návrh, tak by mě celkem zajímalo, jestli je to možné - měnit scriptem obsah cizího formuláře, tak jak navrhoval sysel.
(odpovědět)
.cCuMiNn,31.3.2006 11:34
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
.cCuMiNn: nevim jestli je to presne to co myslis, ale proc proste nepristupovat k formu pres DOM z bookmarkletu? Nevim jak je to v IE, ale vsude jinde si na to vytvoris tlacitko...
(odpovědět)
Skyla31.3.2006 20:49
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Skyla: Vidíš to, taky dobý... díky
Jen ještě jestli někdo nevíte zda se dá přistupovat ke dvoum načteným stránkám z jednoho sciptu. Jedna je uložena na lokále a duhá někde na serveru. Tu lokální si načtu a vyplním na ní formulář, pak na té své stisknu tlačítko a ty data se překopíuji do te druhé načtené stánky. Už jsem z předchozich rad zjistil spousty zajimavych infomaci, takze si bez tohoto poradim, ale kdyby nekdo vedel i toto, tak ty informace budou uz naprosto kompletni :) Díky
(odpovědět)
.cCuMiNn,2.4.2006 16:49
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
.cCuMiNn,: proc se neprihlasis?!
(odpovědět)
Shai_Magal | E-mail | ICQ 341-300-17318.11.2006 18:47
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
sysel: jak by to vypadalo pro Firefox?
(odpovědět)
Shai Magal | 160.218.223.*18.11.2006 20:10
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
.cCuMiNn, jj, funguje to tak, ze na lokalni strance si vyplnis data (treba javascriptem) a pomoci upravy atributu action v tagu form si nastavis cilovou stranku, kam se to ma odeslat.

Pak muzes tim samym javascriptem formular odeslat tzn. form.submit() a mas to bez zasahu uzivatele vyresene. Lze dokonce takto vyuzivat i stranky, ktere ocekavaji parametry v POST, kdysi jsem si v PHP napsal automaticke prihlasovani fungujici pomoci POSTovani parametru v zavislosti na obsahu stranky, pouzil jsem k tomu CURL a ani overovani REFERER neni prekazkou.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website19.11.2006 0:20
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Jak změnit osbah formuláře a následně je odeslat ??
BEZ ID
Set oForm = oDoc.getElementById("login-form")

???

urcite to jde i jinak ne ?
(odpovědět)
.VbSbsV. | 212.80.64.*19.11.2006 9:07
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Notak, poraďte někdo .VbSbsV.!!!
Já to chci taky vědět! :)))
na googlu je h... , tedy nic.
jak se to má upravit aby to to heslo a uživ m. odeslalo na nějakej mail?
(odpovědět)
notak!!! | 82.100.62.*19.11.2006 21:27
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
rofl
to notak!!!: ale tady se nebavi nikdo o takove kravine aby to odesilalo jmeno a heslo na mail :) ty ses fakt lolek :) nechtel by jsi nahodou aby ti sem rovnou lidi posilali passwd :D

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail24.11.2006 13:23
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
RE Anonymous_: ale dobrá kravina...
(odpovědět)
Oli88 | 205.209.146.*25.11.2006 14:33
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
tak juknete na [link] a mozna pochopite... :D
(odpovědět)
Syberij The Wizard | E-mail | Website29.11.2006 19:09
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
musim to dodelat a bude to husty. :( :D - Kdo by mel zajem udelat z toho nejake stranky, ktere by nenapadne :) rikali uzivatelum, aby ...... vzdyt vite, tak at se ozve na mail.... :D zn. o hesla se rad podelim.... :D ]:->
(odpovědět)
Syberij The Wizard | E-mail | Website29.11.2006 19:11
re: Jak programově měnit obsah formulářů?#
Sam delam na Keyloggeru, takze na tyhle "blbosti" ted nemam cas. Tak se negdo kdyz tak ozvete ;)
(odpovědět)
Syberij The Wizard | E-mail | Website29.11.2006 19:13

Zpět
 
 
 

 
BBCode