PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti práce

HackForum

PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti práce#
Ahoj.
Teprve se učím, ale začíná mě to bavit a naplňovat a chtěl bych se tím v budoucnosti i živit, ale chtěl bych navázat diskuzi ohledně PTWA, zajímalo by mě například jak by se mohl uchytit kluk kolem 15-17 let co by měl nějaké ty vědomosti, uměl webové programovací jazyky, uměl pracovat s Linuxem a základními nástroji pro PTWA a znalostmi nějakých těch síťových protokolů, případně co by jste takovému člověku doporučili.
Dále mě zajímá (samozřejmě) na kolik si takový penetrační tester může přijít v Česku a jaké byly Vaše začátky v PTWA.
Také by mě zajímalo jak bych třeba v výše zmíněném mohl prokázat že ty vědomosti mám aniž bych měl nějakou školu na IT. A jak si získat první zákazníky a tak.

Pro experty kteří se hádám najdou a budou řešit předem píši: Zajímá mě to abych věděl co bych od budoucnosti v tomto směru mohl čekat a samozřejmě že nejlépe když bych dostal odpovědi od opravdu zkušených lidí v praxi co tomu rozumí, abych věděl na co se připravit.
(odpovědět)
AbnormalHurricane | 194.228.20.*20.2.2017 19:45
re: PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti prá#
Z tvého příspěvku vyplývá, že bys chtěl být penetrační tester na volné noze. Na toto ale rovnou zapomeň. Nejdřív bys měl získat dostatek zkušeností v praxi, což znamená, že budeš muset být nejprve minimálně několik let zaměstnán u některé zavedené společnosti, která se na pentesty zaměřuje a má dostatek klientů. Teprve po letech praxe se budeš moci vrhnout na dráhu freelancera, pokud zjistíš, že by tě to uživilo, a budeš o tuto kariéru ještě stále stát.
Co se týká získání samotného zaměstnání u některé společnosti, v tom bych příliš problém neviděl. Lidí je v tomto oboru poměrně málo a je o ně proto docela zájem. Odpovídající IT škola není určitě podmínkou, přesto že je výhodou. Hlavní jsou rozhodně vědomosti, takže aktuálně se pokud možno uč co nejvíc věcí, ať máš opravdu velký přehled. No a pak to běž zkusit na nějaký ten přijímací pohovor.
Co se týká platu, počítej pro začátek s cca 30-50ti tisíci. Samozřejmě, že postupem času se můžeš vypracovat na zcela jiné sumy, ale tím se v tuto chvíli opravdu nezabývej.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP22.2.2017 21:32
re: PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti prá#
Takže s mým věkem by to tedy nebyl až takový problém třeba v patnácti když bych nějaké ty zkušenosti nahnal?

Nebo by mně rovnou poslali pryč s tím že mi je jen tak málo i přes to, že bych měl dané zkušenosti?
(odpovědět)
AbnormalHurricane | 194.228.20.*23.2.2017 14:44
re: PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti prá#
AbnormalHurricane: Sice nevím, jestli můžeš v tomto věku mít skutečně odpovídající vědomosti, ale pokud ano, tak ve věku bych problém určitě neviděl. Zkus se podívat na nějaké inzeráty s nabídkou práce. Zjisti, jaké jsou požadavky a pokud si myslíš, že to splňuješ, tak zkus do nějaké firmy napsat. BTW: pravděpodobně bude vyžadována i znalost cizího jazyka.
Nižší věk by na druhou stranu mohl být i plusem, protože některé firmy jsou ochotni si nové pracovníky vyškolit, pokud vidí perspektivu dlouhodobé spolupráce. Do straříků nikdo moc investovat nechce :)

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP23.2.2017 17:58
re: PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti prá#
To fakt? :D Já myslel že normálně placenej jak kdyby job bych to mít nemohl když bych pracoval třeba z home office ve svůj volnej čas a když mi není 18, že je nemožný to mít jako jak kdyby zaměstnání nebo brigádu, přeci jen nemám maturitu a ani nedělám vysokou školu. A jeden kluk který dělá IT školu mi říká že to v mým případě není možný v mým věku což je hlavní bod.
(odpovědět)
AbnormalHurricane | 194.228.20.*24.2.2017 14:37
re: PTWA - Diskuze ohledně podmínek a možnosti prá#
Pokud máš nad 15 let tak tě už mohou zaměstnat na nějaký zkrácený úvazek. Pokud máš skutečné znalosti a schopnosti, tak věk není opravdu překážkou. Tuplem není překážkou, že nemáš maturitu nebo VŠ. To že máš diplom není vůbec podstatné. Diplom sice "lépe" otevírá dveře na pohovor, ale vždy nejdůležitější jsou schopnosti a znalosti.

Jedině to že nemáš diplom může být překážkou u velkých nadnárodních korporací když budeš chtít do vyššího managementu. Tam je skoro nezbytné Ph.d.

U nás ve firmě máme jednoho z nejlepších programátorů který má pouze vystudovaný učňák. A i tak bere přes 60k,- čistého. Občas jsem se musel zúčastňovat výběrovek na nové lidi k nám do firmy do vývoje. Spoustu VŠ nyní produkuje neuvěřitelné množství špatných absolventů. Schopnosti nulové a sebedůvěra až na půdu. A toto ví samozřejmě všichni personalisti.

Poslední rada. Nenech se odradit neúspěchem u pohovoru nebo když tě nepozvou. Ber to jako zkušenost. A pokud můžu radit skus se zapojit do nějakého projektu. Když budeš v 15ti letech přispívat do Linux kenelu a tvoje patche budou schvalovány, tak budeš vyhánět headhuntery od svých dveří vidlemi :)
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*24.2.2017 18:26

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode