Zaplatený osobný guru

HackForum

Zaplatený osobný guru#
Zdravim vas, v tomto obore som docela laik, no mam guraz a chut postupovat, myslim ze som docela ucenlivy.

Chapem, ze "v tomto obore" je docela vseobecny pojem, takze sa pokusim to nejak skonkretizovat - programovani, ci uz hackingu, no ako som pochopil z miliona topicov tu, naucit sa programovat je zakladom, ..cohokolvek, predovsetkym spominaneho hackingu :).
To je asi tak vsetko co by som k tomu mal napisat.
Ako je uz spomenute v titulku, som ochotny platit.

Vopred upozornujem, ze nehladam osobneho podvodnika, ale tutora, ktory ma k niecomu povedie, kedze som uz raz zaplatit za pdf knihu 180 eur, citujem "nezohnatelnu, spisanu na kolene". Az na hacik, ze som to pdfko nikdy nedostal.

Ak by sa nasiel niekto zapaleny pre vzdelavanie bezradnych, alebo som v niekom vzbudil nostalgiu jeho samotnej bezradnosti v zaciatkoch, budem rad ak mi napise na mail BOZENASECRET@GMAIL.COM kde by sme sa uz nejak dohodli co dalej.
Uvitam kazdu pomoc, ak by to mal byt co i len dodatok pod tento topic. Dakujem :)
(odpovědět)
Božena Secret | E-mail3.11.2015 20:52
re: Zaplatený osobný guru#
Navod jak se naucit programovat, ZDARMA!
1.Anglictina;
2.Mozek;
3.Google, za nic nikdy neplatit, vsechny knihy jsou na netu "zdarma" v eng;
4.Trpelivost -> Hodne casu ztraveneho u PC(roky), (online validatory s ukoly, crackme, etc.);
5.Profit...;

Program. jazyky podle toho cemu se chci venovat: -cheaty do her, viry, etc.? -> C, C++(eg.: winapi), assembly (pro reversovani)
-etc.

----------------
Univerzalni pravidlo: Nauc se pouzivat Google, vse se da vygooglit.
Dotazy na forum ber jako posledni moznost.
----------------
BTW, komu a jak si zaplatil 180Ecek? Pokud to bylo prez tvuj ucet, tzn. mas zaznam na jaky ucet si to posilal, normalne to nahlas na policii jako podvod.
(odpovědět)
nocomment | 77.78.116.*5.11.2015 12:11
re: Zaplatený osobný guru#
Anglictinu nemam perfektnu, takze o to by to bolo pre mna zlozitejie, ako pises chce to vela casu- roky, ja by som to rad stihol nejak rychlejsie, aby som mohol postupovat :).
A bolo to jednoducho vkladom na ucet v banke. Takze nemam zaznam, resp. mam to cislo uctu, no nejak predpokladam, ze by to bolo zbytocne kedze ten clovek vyzeral, ze vedel robi...
(odpovědět)
Božena Secret | E-mail5.11.2015 20:19
re: Zaplatený osobný guru#
Angličtinu zpočátku potřebovat nemusíš (lze se tomu vyhnout), ale později bys ji měl zvládat aspoň na úrovni čtení dokumentace. Protože často v jiném jazyce ta dokumentace dostpuná není (nebo je, ale jedná se o strojový překlad, který je z principu nepřesný, což je ale pro dokumentaci dost zásadní vada).

Jistá forma zkratky (pokud se to dá tak nazvat) jistě existuje a spočívá v tom, že do tebe tvůj osobní guru bude dostávat informace velmi intenzivně. Samozřejmě, vyprogramování/vypsání se to nevyřeší (tzn. budeš muset ještě sám prakticky cvičit). Ale řekl bych, že taková zkratka (když už najdeš někoho, kdo tě bude chtít za úplatu vzdělávat) dost zatíží tvůj rozpočet.

A co se týče postupování – postupovat budeš tak, že se budeš učit. Věci se mění a vyvíjejí, takže je třeba se učit +- pořád, i když existuje jistý základ, který se nemění.

----------
2 + 2 = 5, for extremely large values of 2
(odpovědět)
Vrtule | E-mail | Website | PGP | ICQ 3329700406.11.2015 13:56
re: Zaplatený osobný guru#
Neexistuje žádná zkratka, o které tady nepřímo píšeš. Stejně jako v každém jiném oboru. Základy programování se můžeš naučit za pár týdnů, ale než je dovedeš na určitou úroveň, musíš se tzv. vyprogramovat/vypsat. Jinak oblast hackingu je dnes tak široká, že neexistuje možnost, jak ji celou obsáhnout. Načti si nějaké obecné články, kde se jednotlivé specializace popisují, koukni se na videa k jednotlivým specializacím a zkus odhadnout, co by tě nejvíc bavilo. Pak se na danou oblast zaměř a studuj vše, co se ti dostane pod ruce. Vytvoř si na tvém počítači laboratoř a zkoušej. Pokud ti to vydrží, dřív nebo později ti začnou jednotlivé díly skládačky zapadat do sebe a ty se začneš posunovat dál rychleji. To je vše, co ti k tomu můžu říct.

----------
Sec-Cave.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website6.11.2015 12:23
re: Zaplatený osobný guru#
Aj ked som nenasiel zrovna to co som hladal, asice guru, dakujem vsetkym za odpovede.
V prvom rade sa musim dostat do tych zakladov programovania. Potom budem schopny rozhliadnut sa po nejakych jednotlivych specializaciach aneb co by ma bavilo :). Dakujem
(odpovědět)
Božena Secret | E-mail6.11.2015 14:57
re: Zaplatený osobný guru#
A este jedna otazka - zvazujem kupu noveho notebooku...Ktory by mi padol vhod pre toto?
Momentalne vlastnim Mac pro, ale nie som si isty ci je vhodny pre programovanie a podob. Vedeli by ste mi poradit?
(odpovědět)
Božena Secret | E-mail6.11.2015 14:58
re: Zaplatený osobný guru#
Božena Secret: je absolutně nepodstatné řešit na čem se budeš učit programovat. Důležité je pochopit základy algoritmizace. Už ani tak nezáleží na tom jaký jazyk zvolíš.

Možná bych doporučil spíš začít s "embedded" programováním. Rozblikat takovou LEDku může být dobrá motivace. Třeba takové Arduino by mohlo být dobrou platformou pro začátek. Případně raspberry pi pokud se považuješ za pokročilejšího.

Ještě jednu radu mám. Kup si dobrou knížku v češtině. Případně pokud jsi z většího města tak se podívej po nějakém kroužku.
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*6.11.2015 18:08
re: Zaplatený osobný guru#
Embedded věci bych pro začátečníka moc nedoporučoval. Jednak proto, že je to často dost low-level, což pro mnoho lidí je dost nezvyklé... a když ještě navíc musejí zápasit se základy programování.... Navíc se tam mohou přidružovat jiné problémy (někde je špatně zastrčený drát, omylem propojí bez odporu VCC a GND...).

To klidně, ať začne v něčem klasickém (C#, Java, popř. něco skriptovacího, nebo třeba i to C/C++, ač může být problematičtější).

----------
2 + 2 = 5, for extremely large values of 2
(odpovědět)
Vrtule | E-mail | Website | PGP | ICQ 3329700406.11.2015 23:23
re: Zaplatený osobný guru#
No právě že Arduino není vůbec low-level. Je to v podstatě soubor tříd a knihoven s velice jednoduchým použitím. Ani nemusíš chápat základy OOP.

Je k dispozici spousta různých shieldu s nejráznějším hardwarem. Osobně jsem sice Arduino nikdy nepoužíval, ale trochu jsem zkoušel Energii od TI. Což je něco podobného. Až mě překvapilo, jak je to user Friendly a jak pomocí pár řádků kódu se dají udělat zajímavé věci.

Toto je příklad blikání s LED v Energii:

void setup() {
pinMode(RED_LED, OUTPUT);
}

void loop() {
digitalWrite(RED_LED, HIGH);
delay(1000);
digitalWrite(RED_LED, LOW);
delay(1000);
}
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*7.11.2015 11:40
re: Zaplatený osobný guru#
Ano, dokud používáš jenom shieldy, je to všechno dost pěkné. Problémy mohou nastat, pokud si třeba koupíš nějaké čidlo, ke kterému se špatně hledá nějaká dokumentace vyjma Arduino tutoriálu (kde se třeba nemusí psát, co všechno to čidlo zvládá, o tom, že jej musíš piřpojovat přes odpor 2.7 kOhm se dozvíš jen jako komentář v ukázkovém zdrojáku...).

Je to samozřejmě zajímavá oblast, ale IMO by bylo lepší začít někde v plně dokumentovaných vodách, aby těch počátečních problémů bylo co nejméně.

----------
2 + 2 = 5, for extremely large values of 2
(odpovědět)
Vrtule | E-mail | Website | PGP | ICQ 3329700407.11.2015 13:11
re: Zaplatený osobný guru#
Ano, to máš samozřejmě pravdu, ale toto začátečníka moc zajímat nemusí.

Třeba vím, že u nás ve městě je kroužek kde právě pracují s Arduinem. Chodí tam děcka kolem 8mi až 10ti let. Já třeba začínal s "elektronikou" v první třídě v družině. Používali jsme stavebnici elektronik a byl to rok 89. Dnes jsou možnosti absolutně nesrovnatelné...
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*7.11.2015 14:43
re: Zaplatený osobný guru#
Ještě video jak rozjet blikani s LED na Arduino UNO v MAC OS X: [link]

To opravdu není moc těžké :)
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*7.11.2015 12:03
re: Zaplatený osobný guru#
Vsadím všechno, co mám na to, že z tebe nikdy hacker nebude. Evidentně nemáš absolutně žádný vztah k počítačům, když se ptáš na to, jaký ntb si máš koupit na programování, nehledě na to, že aby se stal člověk hackerem/programátorem, musí mít značnou dávku inteligence a tu si zde svými otázkami a celkovým vyjadřováním podle mého názoru doopravdy neprojevil.
(odpovědět)
dannyx0076.11.2015 17:43
re: Zaplatený osobný guru#
A kto si ty? Tvoja davka inteligencie ta kam dostala, prezrad mi?
Otazka nebola kladena aky ntb je najlepsi na "hacking", je mi jasne, ze ak sa clovek potrebuje ucit je to absolutne nepodstatne. Pytam sa, ake mate skusenosti, rad by som si utvoril nazor, predtym nez nieco kupim, ci sa zhoduje s mojou predstavou, napr.
Ale dakujem za prednasku o inteligencii. Dufam, ze ty si hanbu nerobis.
(odpovědět)
Božena Secret | E-mail6.11.2015 22:37

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode