DNS spoofing

HackForum

DNS spoofing#
Zdravím, zkoušel jsem doma nějaký ten DNS spoofing, původní plán byl přesměrovat soom.cz na mojí ip adresu, přes ettercap jsem spoofnul, ale prohlížeč mi vyhazuje chybu, přestože při zadání pingu do cmd mi vrací IP adresu, kterou já chci. Jediný problém zůstává v tom, že se mi v prohlížeči zobrazí error a né daná stránka.
(odpovědět)
dannyx00721.8.2015 0:57
re: DNS spoofing#
Pomohlo by napsat, jakou chybu to hlásí.

Pokud je to zpráva o neplatném certifikátu, tak máš následující možnosti: [1] Hacknout soom a vytáhnout si privátní klíč, [2] najít certifikační autoritu, která neověřuje vlastníka domény (oficiálně by neměla taková existovat), [3] SSL striping / přesměrovat uživatele na HTTP verzi [4] nebo to prostě odkliknout.

P.S. Soom je chráněn DNSSEC, takže je možné, že s tím má problém třeba nějaký antivir. Žádný ze současných prohlížečů (co znám) neverifikuje DNSSEC nativně.

P.P.S. Soom nemá TLSA.
(odpovědět)
FastNode | Website21.8.2015 2:41
re: DNS spoofing#
Network error: Connection refused

Problém není v soomu, dělají to všechny weby, které se snažím přesměrovat.
(odpovědět)
dannyx00721.8.2015 13:51
re: DNS spoofing#
Máš na cílovém počítači nainstalovaný webserver a je povolený ve firewallu?
(odpovědět)
FastNode | Website21.8.2015 19:18
re: DNS spoofing#
Na cílovém pc není právě nic, stejně jako by to bylo ve skutečnosti, ale když zadám svoji ip na cílovém počítači, zobrazí se web správně. Možná ten firewall tam nějak hapruje, ale kdyby to byl skutečný útok, tak těžko půjdu k "oběti" upravovat firewall, ne?
(odpovědět)
dannyx00721.8.2015 19:27
re: DNS spoofing#
Tak z nepochopitelných důvodů to najednou začlo fungovat ještě než jsem stihl cokoliv změnit, udělal jsem přesně to, co už několikrát předtím a najednou přesměrování funguje.

Chtěl bych nějak pokročit dál, už jsem googlil, co se dalo, ale rád bych věděl, jak přesměrovat web přes administraci routeru. Prý se to dá udělat přes nastavení DNS, ale netuším, jak DNS vytvořit tak, aby všechno normálně pouštěl a vybrané stránky přesměroval.
(odpovědět)
dannyx00721.8.2015 20:44

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode