rychly vypis z databaze??

HackForum

rychly vypis z databaze??#
cauec, chtel by jsem se zeptat jak mam udelat vypis z databaze, aby byl co nejrychlejsi?
mam v databazi ulozeny data v ruznych kategoriich, a potreboval by jsem aby se mi u kazde kategorie vypsalo, kolik odsahuje radku.
V databazi je uz tet temer 10 000 zaznamu pro kazdou z 34 kategorii, a ja potrebuju aby tento vypis byl co nejrychlejsi.
Jde jenom o zjisteni mnozstvi.
Jestli si s tim nekdo vi rady, tak sim napiste. diky
(odpovědět)
mark23.2.2006 1:26
re: rychly vypis z databaze??#
co povazujes za databazi? mysql? jestli jo tak mam pro tebe dva linky:
1) [link]
2) [link]
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873323.2.2006 14:31
re: rychly vypis z databaze??#
Pouzij funkci COUNT, je velmi rychla a stvorena prave pro tyto ucely.
Jinak vypisy se daji urylchlit par figlama, ale neni to zadnej zazrak, napr. namisto
SELECT * FROM tabulka
vyber a nasledne vypsani urychli zapis rovnou atributu, ktere potrebujes, ne tedy vsech, takze napr.
SELECT name, age FROM tabulka
Pokud vypisujes vic tabulek zaroven pomoci prikazu UNIO*, tak ten zrychlis tak, ze pouzijes syntaxi UNIO* ALL. Praci s databazi take pomerne urychli tzv. perzistenti pripojeni, pokud ho server, na kterem mas stranky, podporuje.
Zaverem dodavam jeste link na stranku s tipy, jak urychlit praci s databazi [link]
---
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP23.2.2006 14:50
re: rychly vypis z databaze??#
diky vsem
(odpovědět)
mark23.2.2006 21:55

Zpět
 
 
 

 
BBCode