[PHP] Načítání souboru postupně

HackForum

[PHP] Načítání souboru postupně#
Zdravím,

potřebuji skrz PHP načíst velký uploadovaný .txt soubor po částech, ale zrovna mě nenapadá jak to udělat. Soubor má dejme tomu 100 MB a proto není možné ho načíst najednou...

Soubor jsem zkoušel načíst soubor fci file(), která nemá žádné limitování, tudíž script zemře na memory_limit.

Dále pomocí fce fread(), což již vypadalo nadějněji, jelikož jsem mohl už nastavovat limit načtených znaků. Takže jsem si mohl načíst nejdříve 1000 znaků a pak ..... nic... jelikož už jsem nevěděl, jak načíst dalších 1000, aby se pokračovalo v načítání tam, kde jsem skončil...

Je někdo schopný mi poradit nějaké elegantní řešení, abych to nemusel krkolomně řešit tím, že:
1) načtu 1000 znaků
2) zpracuji je
3) smažu je ze začátku souboru

a takhle stále dokola.

Nějaké rady?

Děkuji.
(odpovědět)
Shaim26.8.2011 3:48
re: [PHP] Načítání souboru postupně#
zkus toto: [link]
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP26.8.2011 9:35
re: [PHP] Načítání souboru postupně#
Další možnost je třeba tohle: [link]

----------
Sec-Cave.cz - [link]
HellSec.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website26.8.2011 11:03
re: [PHP] Načítání souboru postupně#
Děkuji za rady, dnes večer to vyzkouším a dám vědět výsledky...

offtopic
btw, RubberDuck: "Koncept PHP botnetu" vypadá zajímavě ;)

(odpovědět)
Shaim26.8.2011 17:32
re: [PHP] Načítání souboru postupně#
Ten koncept má několik nedostatků, takže zase tak dobrý není. Dnes už bych ho celý pojal úplně jinak. Ale jinak díky.

----------
Sec-Cave.cz - [link]
HellSec.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website26.8.2011 20:03
re: [PHP] Načítání souboru postupně#
Četl jsem ho asi před půl rokem a zdálo se mi to z letadla relativně zajímavé, ale myslím, že na toto téma by se dalo popsat mnohem víc informací, jelikož to je dosti rozsáhlé téma a bylo by fajn, kdyby se sepsal už jeden paper a nemusely se informace čerpat z milionu zdrojů. Chtělo by to, aby to někdo slepil dohromady ;) Viz sql injection full paper ;)
(odpovědět)
Shaim26.8.2011 20:12
re: [PHP] Načítání souboru postupně#
Je někdo schopný mi poradit nějaké elegantní řešení, abych to nemusel krkolomně řešit tím, že:
1) načtu 1000 znaků
2) zpracuji je
3) smažu je ze začátku souboru


Tomu se asi nevyhneš, pokud ten soubor tedy není rozdělený na chunky ( [link] ), nebo neznáš jeho strukturu dopředu (pak se dá použít ten seek co postoval duck).
(odpovědět)
Bystroushaak_ | 83.208.175.*26.8.2011 15:34

Zpět
 
 
 

 
BBCode