wifi signál

HackForum

wifi signál#
Dobrý den. Na jedné nejmenované Univerzitě kandiduji do Akademického senátu. Jedním z problémů, kterým bych chtěl studenty zaujmout a který bych chtěl řešit, je problém s dostupností wifi signálu v rámci jedné fakulty. Intenzita signálu je podle zaměstanaců (kteří mají většinou dražší-lepší notebooky) dostatečná, avšak podle většiny studentů, kteří disponují "jen obyčejnými" Acery, tomu tak není. V některých místech je problém se připojit resp. když už se připojím , signál po chvíli vypadne.
Nechtěl bych se nechat od vedení opít rohlíkem - rád bych tedy věděl jaké jsou reálné možnosti jak a co nejlevněji a současně co nejefektivněji lze "zvýšit" intenzita wifi-signálu a jak by se to v praxi dalo realizovat. Předem díky.

(odpovědět)
Pepa Novák | 195.39.54.125/unknown17.3.2011 9:50
re: wifi signál#
zalezi na zarizenich, ktere mate nainstalovany na fakulte. zesilit signal pak muzes bud vyjmenou anten za vykonnejsi, konfiguraci AP (vykon lze u lepsich zarizeni regulovat) nebo prechodem z rezimu G (54 Mbit) na B (11 Mbit), coz je sice pomalejsi, ale ma to vetsi pruchodnost pres steny.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP17.3.2011 10:25
re: wifi signál#
Nebo je také možné že wifina běží na stejné frekvenci jako nějaká jiná a navzájem se přebíjejí. Toto se dá taky u každé nastavit.

GL
(odpovědět)
gdi | 88.101.153.*17.3.2011 13:08

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode