Problem s konektivitou na MySQL

HackForum

Problem s konektivitou na MySQL#
Zdravim borci,
Doufam ze jeste ctete WebForum i Vy a nejen ty lameri, ale ted k veci:
Programuji v Delphi aplikaci, ktera ma za ukol pripojit se k MySQL databazi, problem je v tom ze pripojeni neni mozne.

Pomoci PHP skriptu napisu:
$server='localhost' a funguje to, jenze v Delphi v programu typu EXE uz localhost pouzit nelze (jak logicke) a pokud tam hodim sql.hostingzdarma.cz tak to nejede, kdyz jsem zkousel zadat primo adresu mych stranek opet to nefunguje a pomoci freehosting.cz to take nejde.

Cili problem je podle meho v tom, ze oni maji zakazany pristup do libovolnych databazi zvenci,
proto se muzi v PHP pouzit onen localhost.

Ptam se Vas jestli to jde nejak obejit, na dotycny hosting jsem jiz samozrejme psal, odpoved zatim nemam a tusim ze kvuli mne ten pristup stejne nepovoli.

Nebo nekoho napada jine reseni jak vytahnout obsah tabulky z databaze a ulozit ho do promenne v Delphi?
Obsah se bude samozrejme ruzne menit, takze to neni cinnost jednorazova, proste chci si napsat program ktery bude alternativou pristupu do me databaze.

Radeji pracuji s vlastnim programem typu EXE nez s prohlizecem a PHP skripty.

Dekuji predem za rady a tipy.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website12.2.2006 12:38
re: Problem s konektivitou na MySQL#
hele, a co připojení do databáze komponentami v delphi? Delphi mají velkou podporu v oblastech databází...

komponenty: Datasource, Query, Database + další ...
(odpovědět)
?source/*- | E-mail | ICQ 31554738512.2.2006 12:51
re: Problem s konektivitou na MySQL#
No prave ze se pokousim pripojit komponentami Delphi, problem je ze to nefunguje, protoze oni to maji nastavene tak, ze lze k databazi pristupovat pouze z jejich serveru, takze na jejich serveru napisu hostname=localhost (v php skriptu) a funguje to, protoze ten skript se vykonava u nich.

Jenze na svem PC uz localhost nemuzu pouzit, takze do ty komponenty zadavam sql.hostingzdarma.cz na kterem mam umistenou databazi. U nich si server zjisti ze se pokousim pripojit "zvenci" a zakaze mi to, nejspis maji takto nastaven firewall nebo apache/mysql server.

Jde to nejak obejit? Nebo se pripojit jinym zpusobem?
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website12.2.2006 13:33
re: Problem s konektivitou na MySQL#
ještě mě napadá možnost, že by sis v delphi napsal program, kterej by posílal příkazy nějakýmu php scriptu na jejich serveru, php script by provedl připojení do databáze, provedl by SLQ dotaz co si mu poslal z delphi, výsledek by uložil do nějakýho souboru na ftp, a ty by si z něj čet ty data, ale myslim si, že by to bylo dost pomalý.... :-|
(odpovědět)
?source/*- | E-mail | ICQ 31554738512.2.2006 16:14
re: Problem s konektivitou na MySQL#
no prvni co bych udelal je, ze bych si overil platnost sql.hostingzdarma.cz a pripadne bych se podival po nejakych mirrorech. nebo si na svoji strance vytvor svoje zrcadlo a pripojuj se na nej
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873312.2.2006 16:09
re: Problem s konektivitou na MySQL#
Diky za tipy, libi se mi ten napad s PHP skriptem ale jeste lepsi by mohl byt ten mirror, jen nevim jak ho vytvorit, dayvee mohl bys mi prosim poradit konkretne nebo mne nekam nasmerovat abych se dozvedel jak se zakladaji mirrory pro vstup do SQL databaze?

Pokud nebudes vedet, tak napis ze nevis a ja se pustim do toho skriptu.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website13.2.2006 5:02
re: Problem s konektivitou na MySQL#
no prave ze nevim jinak bych to rovnou napsal ;'(

ale sem si jistej ze to pude a po nejakym case gůglovani snad neco najdes
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873313.2.2006 15:24
re: Problem s konektivitou na MySQL#
Nedavno jsem resil podobny problem, nejdriv jsem hledal freehostingy, ktery poskytujou k nemu DB a ptal se na podpore jestli k ty DB muzu i zvenci... bohuzel ani u nas ani v cizine jsem nenasel takovy, ktery by byl connectovatelny i zvenci, takze jsem to udelal nasledovne:
Vytvoril jsem skripty (pro zobrazeni, mazani, pridavani do DB), ktery volam ze svoji aplikace s parametry a vysledek ve forme HTML stranky pak pouziju ve svy aplikaci.
Pro tebe by stacil jednoduchy skript, ve kterem prijmes jako parametr SQL dotaz, ten odesles na DB a stranka ti zobrazi vysledek. Ty ten vysledek vezmes (treba pomoci INET control) a mas to ve svy aplikaci ;-)
Ja jsem to delal v ASP.NET, takze by ti zdroj asi nebyl, jinak jestli mas jeste neco k tomu, tak napis.
O.
(odpovědět)
Admin ATKHB15.2.2006 9:54
re: Problem s konektivitou na MySQL#
Admin ATKHB: ok, dik za prinos, jen by mne jeste drive nez to zacnu zkouset napsat zajimalo, zda je potreba mit v delphi otevrene okno s prohlizecem nebo lze primo ukladat vysledky do promennych.

Pokud okno s prohlizecem (treba tim Borlandovskym) nemusi byt otevrene, tak je to perfektni.
btw. jakym zpusobem vracely skripty vysledek? Vypsaly ho na stranku, nebo to bylo vytvorene jinak?

Pripadne napis jak, zalezi mi hlavne na tom, jestli bylo potreba zapisovat do nejakeho souboru vysledek a ten pak tahat pres FTP k sobe, nebo jestli jen stacilo nejak nacist obsah HTML stranky, ktera byla nastavena na Visible := False.

Predem dik
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website16.2.2006 4:05
re: Problem s konektivitou na MySQL#
Inu to okno byt otevrene nemusi, (ja ho aspon nemam). Narychlo jsem to splacal:
ObsahWebu = Inet1.OpenURL("mujweb.cz/skript.aspx?Overen
i=" & MojeJedinecneID & "&Dotaz=" & SQLDotaz)

A ten skript zkontroloval jestli je to overeny uzivatel (nejaka jedinecna kombinace kterou ma ulozenou ta WinForm i ten skript nekde zabezpecene a porovnaji se) a pak hodil dotaz na DB a vysledek vratil primo do stranky... a tu jsem tahal pres tu komponentu Inet.

Kdyz jsem to delal, tak jsem k tomu neco schanel a narazil jsem na nekolik reseni pres XML... data to vyhazelo do XML, WinForm nacetl a pak XML parsing a mels to co potrebovals. Ja ale xml moc nemusim :-)

Jo a je to dost rychly, s rychlosti jsem nemel problem, samozrejme zalezi na pripojeni.
A jeste jednu vychytavku, delal jsem v ty aplikaci kontrolu pripojeni k netu a kdyz neni pripojenej, tak ten SQL dotaz si ulozi nekam k sobe na disk a kdyz uz je pripojenej na net, tak to posle ten dotaz znovu (takova synchronizace kdyz se pripoji).
(odpovědět)
Admin ATKHB16.2.2006 7:45
re: Problem s konektivitou na MySQL#
..
(odpovědět)
aaaa11.10.2006 20:26
re: Problem s konektivitou na MySQL#
A není to nebezpečné?stačí když někdo odchytává odesílající data z te aplikace nebo to crackne a pak pomoci toho skriptu na www muze měnit databázi.Nebo kdyby to bylo přes FTP tak si může zjistit přímo heslo na FTP!!!
(odpovědět)
Konqui17.2.2006 13:50
re: Problem s konektivitou na MySQL#
No to byl jen nástin, můžeš ten řetězec kryptovat nebo MD5 hash a ve skriptu dekryptovat a zkusit taky hash jestli sedí porovnání. Btw. co dneska neni nebezpečné, jo a já ten SQL příkaz nemam uplně jakkýkoli ale pouse SELECT takže to měnit nemůže.
(odpovědět)
Admin ATKHB18.2.2006 12:36

Zpět
 
 
 

 
BBCode