Zajimavy clanek

HackForum

Zajimavy clanek#
co rikate na tento clanek ?

[link]
(odpovědět)
Neefer | E-mail19.1.2006 15:04
re: Zajimavy clanek#
To je vůůůůůůůůůůůůůlllllllllllll!!!!!!!:-D

(odpovědět)
napsterik19.1.2006 15:33
re: Zajimavy clanek#
Kazdy ma pravo na svuj nazor...
Tenhle clovek se asi vyzna, tak bychom mu meli verit :-)
Skoda, ze jsem na tech strankach nenasel nejakou diskuzi, zajimalo by me, proc ten prohlizec, ke kteremu me nabada, abych presel, nebeha pod mym Gentoo ( emerge internetexplorer jaxi nejde :(( ). To vite, nekomercni smejd, co byste cekali od softwaru, ktery neni od proverene a spolehlive firmy Microsoft (R) ?
Jsem to teda zkusil na druhym pocitaci, kde mi bezi ten dabelsky operacni system (FreeBSD nebo tak nejak tomu rikaj) a verte nebo ne, on ten zazrak neni v distribuci !!
Poradte, prosim, mam obavu, ze bez zvuku na pozadi, ktery je na kazde spravne strance, nedokazu dele zit :(((((
(odpovědět)
.mage.19.1.2006 16:02
re: Zajimavy clanek#
[link]
To jako delal kdo? LOL
Jako vyhodu IE uvadeji podporu Windows a Rozsirenost po svete. Ja zapomnel, ze muj FF vlastne nepodporuje Windows :D
FF uz pouziva asi 10% lidi (uprimne, jsou to ti, kteri vedi vic, nez jen, ze "pocitac je takova ta vec pod stolem, co obcas blikne" ) a stale jich pribyva.
Nechapu jak nekdo muze delat stranky na obhajobu IE, navic jeste takovymi argumenty...


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t19.1.2006 17:39
re: Zajimavy clanek#
mno, oba autori vyuzili svoje pravo na nazor a tak ho vyuziju i ja: podle me sou to magori !!!

- bgsound tak akorat rusi (podle mne)
- to iexplore zobrazuje spatne!!! (podle w3c a wdg)
- opravdu ff pouzivaj "profesionalnejsi" lidi
- pravdivost tvrzeni ze ff je bezpecnejsi sice klesa, ale furt je
- ff je rozsirovatelnej bez patchovani

atd. moh bych pokracovat temer do nekonecna
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873319.1.2006 18:00
re: Zajimavy clanek#
Muj nazor, je to debil.
FF je srac, zlata Opera.
IE je nejvetsi sit.

Argument proti FF: Zkuste se podivat na [link] ve FireFoxu. Co to ? Vse je ponekud rozhazene ze? To pritom dodrzuji W3C (HTML 4.1 Transitional) ale to FireFoxu nestaci, ten shit FF proste nedokaze vykreslit spravne dva obrazky, ktere hodim na sebe. No pokud nekdo mate rad FF tak si ty me zkusebni stranky odtamtud stahnete a optimalizujte je pro FF, zatim si myslim ze je to nemozne provest bez zmeny jejich vzhledu.

V Opere se mi to zobrazi korektne a v IE taky. Proto jsem proti FF, jen kvuli pozicovani a obrazkum, ktere umistim na sebe. Ja napsal validni stranky a shit FF mi je zobrazi stejne nevalidne, proc ten standard vlastne dodrzuji?

PS: Napiste sem alespon nekdo nazev toho standardu, ktery FF vyzaduje.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website19.1.2006 20:22
re: Zajimavy clanek#
Ale samozrejme, ze by to slo optimalizovat pro Firefox! Nez zacnes Firefox osocovat, laskave se nauc neco z oboru koderstvi ci webdesignu. Vypisu tu par DOSLOVA DO OCI BIJICICH problemu tve stranky (krome toho, ze ta stranka je hnusna i v IE, jestli tohle je grafika tak ja jsem aglicka kralovna;) ). Snad se ti stahnou pulky a nebudes urazet jeden z nejlepsich prohlizecu, dokud o tom nebudes nic vedet;)

1) neco jako oddeleni struktury dokumentu od obsahu ti ocvodne nic nerika (CSS)

2) pozicujes hrozne moc prvku abosolutne - to se pak, kamarade, nediv, ze ti to vypada v kazdem prohlizeci a v kazdem rozliseni jinak.

3) nic proti z-index, ale pouzivat ho na pozicovani, u ktereho je dulezita nejaka presnost a podobne a pouzivat ho tolikrat jako ty.. Podle me prasarna (timto bodem jsem si nicmene nejmin jisty ;) )

4) to priserne menu delane pres <br> - neco jako semanticky spravna, ucinna a prakticka metoda pres seznam ti nic nerika?

5) jak se na strankach chlubis tou validitou - v HTML se dost tezko pise nevalidni kod, mam pocit ze XHTML validator by se uz tvaril jinak (nejsem zastancem XHTML a sam v nem nepisu, ale z tohohle kodu by se melo poblit cokoliv, vcetne HTML validatoru)

6) mozna zamerne, ale pochybuju, to neni zarovnane na stred dokonce ani v IE (text-align: center; a margin: 0 auto; ti asi nic nerika)

7) delsi text se na tom webu cte doslova priserne, je na tom videt absence kvalitniho stylopisu

8) to <br> na kazdem rohu je prisernost, neco jako odstavce ti asi take moc nerika

9) zapisy jako <font color="barva" style=""> jsou uz trosku prezitkem..

10) musim se zasmat - ty zapisujes veci jako <span style='position:absolute; z-index:-1; left:22px; top:435px; width:140px; height:19px'>
<img width=140 height=19 src="graphic/image003.gif" alt="">
</span> a divis se, ze se ti to nezobrazuje ve FF nebo zobrazuje blbe jinde?

11) gratuluju, muzes se pridat k tem blbcum snazicim se odstranit ostatni prohlizece a sirit "IE osvetu", vraz si na ty stranky rovnou "OPTIMALIZOVANO PRO IE!!!!!"


Chci zduraznit, ze kdybys netvrdil, ze je FF sracka, zdrzel bych se tohohle komentare. Dale taky nerikam, ze sem nejaky kodersky g33k, ale napsat to, co jsi napsal ty, vyzaduje vazne.. odvahu;)

K puvodnimu tematu - jsou to blbci. Uz jen z kvality tech stranek, na kterych ty reci stoji, je jasne videt, ze to psali idioti, kteri nevideli optimilizaci pro vyhledavace ani z dalky. Mimochodem: Neni mi znamo, ze by FF nepodporoval javascript. Co se tyce bgsound, da se to udelat i ve FF, ale jinak, coz je spravnejsi a pak pouzitelne vsude. FF sice neni tak bezpecny jak se rikalo, ale je porad bezpecnejsi nez IE. To vsechno nehlede na to, jak je FF mimoradne flexibilni - vsechny ty pluginy a podobne.
(odpovědět)
child_of_3dom | E-mail | Website20.1.2006 15:13
re: Zajimavy clanek#
Jo, jeste neco - validita je pouze SPRAVNOST KODU PODLE W3C (samozrejme podle urciteho standardu, html 4.01, xhtml strict a podobne).

Takze validita nezaruci spravnou zobrazitelnost v ruznych prohlizecich! Rozdil je bohuzel v tom, jak HTML kod ruzne prohlizece interpretuji. Proto se musi psat co nejcisteji, aby nevznikl prostor pro to, aby si to vylozili jinak:D A je samozrejme dulezite psat ho bez chyb:). Ruzne prohlizece take podporuji ruzne vlastnosti, napriklad Microsoft si domyslel spoustu veci do CSS (treba moznost obarveni posuvniku), ktere ostatni prohlizece pochopitelne neumi.
(odpovědět)
child_of_3dom | E-mail | Website20.1.2006 15:22
re: Zajimavy clanek#
child_of_3dom: Diky za kritiku, po ni jsem presne touzil, vidim ze je co vylepsovat, proto stale pouzivam www.freez.wz.cz a nemam odvahu to prehrat timto. Ale nejde mi o to, abys vytahl kazdou vec, ktera se ti na tech stranakch nelibi, spis bych ocenil, kdyz bys vytahl treba stranku uvod a zoptimalizoval ji i pro FireFox. Protoze ja si stezuju na to, ze mi to ve vsem funguje tak, jak ma, jen ten FF mi dela problemy, samozrejme mam problemy s FF protoze pro nej neumim optimalizovat, cili kdyz vis, ktery mistas jsou spatny a dokazej se patricne zkritizovat, tak to prosim oprav a nekam umisti, jde mi jen o to, aby to fungovalo ve vsech prohlizecich.

Grafiku upravim, ale to co tam je neni jen text, cili grafika je tam taky.

Ted jsem zvedavej jestli jsi frajer a zoptimalizujes aspon uvodni stranku, nebo jsi jen koste s velkou hubou.

Tak se prevdev, jak to optimalizovat pro FF ? V IE a Opere mi to slape perfektne.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website20.1.2006 19:38
re: Zajimavy clanek#
Ty nechapes ten problem. Muselo by se to kompletne predelat (tim nemyslim design, ale zpusob, jak je to delane), vsechno tam pozicujes absolutne, a z toho plynou ty problemy. V IE a Opere to vypada stejne, protoze se v mnoha vecech chovaji podobne.

Jinak se omlouvam, jestli jsem moc vyjel, ale nastvala me ta (podle me) neoduvodnena kritika FF.
(odpovědět)
child...20.1.2006 21:21
re: Zajimavy clanek#
Muzu ale nastinit, jak by to vypadalo - jeden velky div #stranka, ktery by zarovnaval na stred. Odrazeni hlavicky by se zajistilo paddingem. Mel bys div #obsah, do ktereho by ale spadalo i leve menu a byl by mu nastaven float. Menu samotne by bylo pres <ul>. Odkazy a menu by byly 2 samostatne divy, aby od sebe mohly byt odrazeny. Problem by byl s temi backgroundy nadpisu, to bych musel zkouset a zkouset, jak to udelat:), ale jak ted na to koukam, tak by to mozna mohlo zustat tak jak to je, akorat by se to nepozicovalo absolutne, tak by to treba nakonec vzal i ten FF
(odpovědět)
child...20.1.2006 21:38
re: Zajimavy clanek#
Ted jsme u te validity :-) Musim jeste trosku pritopit do kotle: Soom tady ma HTML VALID, jen si zkuste zvalidovat libovolnou stranku na soomu, napr. tato ma 23 CHYB (ne-li uz vice) :-)

www.soom.cz je INVALIDa :-)
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website19.1.2006 20:26
re: Zajimavy clanek#
Tato zasrane skurvena stranka by stala za hrich (za hack) [link] co takhle kdyz by jsme se dohodli a nasidily Brute-Force attack? Kazdy zajemce by zjistoval heslo od x do y znaku.

Napr ja od 10-ti do 12-ti, nekdo jiny od 8-10ti atd. Proste takhle by jsme za chvilku rozlouskly heslo a stranku pretvorily na ANTI INTERNET EXPLOER.

Co vy na to?
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website19.1.2006 20:30
re: Zajimavy clanek#
Anti IE stranky uz existuji: [link] , [link] a zvlaste [link] .

(odpovědět)
Bones | E-mail | Website19.1.2006 21:08
re: Zajimavy clanek#
Tahat sem validitu SOOMu mi prijde trosku nefer. Ja pouzivam jak IE, tak FF a to z par prostejch duvodu:
# FF dokaze v porovnani s jinyma browserama velice rychle nacist stranky, ale nepouzivam ho v pripade, kdy pracuju na webu s grafikou, protoze tu opravdu FF zrovna nerespektuje. Take tymu vyvojaru trva pomerne dlouho vydat zaplatu na chyby, ktere se ve FF objevuji.
# IE neskutecne pomale nacita stranky, ale zato kvalitne (100% respektuje tagy pro pozicovani a zobrazi stranku tak, jak ji programator psal). Na druhou stranu ma opravdu dost chyb (6. verze byla propadak), ale co cekate? Myslite, ze se nekdo bude psat s exploitem pro Operu, kdyz IE jeste stale vyuziva pres 80 % uzivatelu?
Jinak, zminovany stranky jsou dost zaujaty a neobjektivni.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP19.1.2006 21:13
re: Zajimavy clanek#
To jsou, ale prece jen lepsi nez pro-IE weby (treba stop-firefox.ic.cz) ktere jsou zaujate a neobjektivni mnohem vice.
(odpovědět)
Bones | E-mail | Website19.1.2006 21:17
re: Zajimavy clanek#
"IE 100% respektuje tagy pro pozicovani a zobrazi stranku tak, jak ji programator psal"

Dovolim si nesouhlasit :o - spoustu jich neumi;)
(odpovědět)
child...20.1.2006 18:47
re: Zajimavy clanek#
A zase [link] je zas pro-IE web.
(odpovědět)
Bones | E-mail | Website19.1.2006 21:14
re: Zajimavy clanek#
--==[FReeZ]==--: Ani se mi nechce věřit, že jsi tuhle kravinu napsal ty:
"Kazdy zajemce by zjistoval heslo od x do y znaku. Napr ja od 10-ti do 12-ti, nekdo jiny od 8-10ti atd."
Uvědomuješ si, jaký by mezi námi byl časový rozdíl?
(odpovědět)
.cCuMiNn,19.1.2006 21:52
re: Zajimavy clanek#
vsiml sis toho Napr. ? Ty cisla byly jen priklad, aby jste si to mohli lepe predstavit, priklad nerovna se vzor, cili samozrejme by ty cisla vypadali jinak, podle toho jak dlouho by ses tomu chtel kdo venovat.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website20.1.2006 19:34
re: Zajimavy clanek#
no, ja proti ff nic nemam, je to zalozeny na klasickym gecku a to se pomalu ale jiste stava standartem. ie samozrejme nesnasim, ale nemusim moc ani operu. sere me ze je to dalsi zobrazovaci algoritmus podle kteryho musim ladit stranky... nemyslim ze by ff zobrazoval spatne. zobrazuje proste jinak, to je toho...
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873319.1.2006 21:53
re: Zajimavy clanek#
jsem zvedavy co bude ten clovek rikat az si nainstaluje nejaky poradny antivir...pres ie tam musi mit dost viru a podobne haveti..."problemy" s firefoxem spocivaji v tom ze se presneji drzni norem...m$ se chce vsem zalibit takze ie sezere i praseci kod ktery by neprosel zadnym validatorem
(odpovědět)
0uts1d3r20.1.2006 7:04
re: Zajimavy clanek#
btw jsem si myslel ze bgsound uz nepouziva...myslim ze tenhle tag nema zadny smysl(hudbu si muzu pustit ve winampu, pokud teda nejsem m$fil, ktery dela vsechno v ie...)
(odpovědět)
0uts1d3r20.1.2006 7:06
re: Zajimavy clanek#
Ja osobne uprednostnuji FF, sice mam nektere nedostatky (ani ne nedostatky, ale spis drobne rozdily) nez IE, a dokaze zabrat vic pameti, ale jak jste si v posledni dobe vsimli, vetsina exploitu funguje pod IE, ff kriticke chyby obsahuje v mensim meritku, o tom zobrazeni casti php kodu autor nevi co psal, protoze to s prohlizecem nema nic spolecneho ... autor se chtel zvyditelnit, nic vic ...
(odpovědět)
tecquilkaa20.1.2006 12:18
re: Zajimavy clanek#
jaky kdo pouziva brows. je kazdeho vec. kazdy v necem najde vyhodu a nevyhodu.

mam 4x prohlizeci. FF, IE, Opera a Safari

vetsinou pouzivam FF, druhy oblobeny je IE pak opera az v posleni rade je Safari :o)
(odpovědět)
bUgs20.1.2006 12:51
re: Zajimavy clanek#
o IE si myslim jen toto: Ktery z browseru je podle vas nehorsi v oblasti nabizenych funkci a bezpecnosti? Podle mne IE. To, jak zobrazuje stranky se mi spise libi, proto ho mam radsi nez FF, on totiz IE zobrazuje vetsinu stranek dobre, ja od prohlizece chci prohlizeni stranek a velmi nerad budu prepinat mezi prohlizeci jen kvuli tomu abych videl stranku tak, jak mam.

Osobne pouzivam Operu, na kterou si nemuzu stezovat, spis si ji nemuzu vynachvalit. Ale FF je taky dobrej, nikomu ho nezakazuju. Je to skutecne vec vkusu, nekomu se libi tohle, nekomu tamto. Ale IE bych rad potopil, kdyz by ale vsechny stranky co IE zobrazi korektne zobrazil dobre i FF tak bych byl rad a pouzival ho misto Opery.

Takze pro mne
1. Opera (no problem)
2. FF (obcas problemy)
3. Vsechno krome IE
4. IE

Jaky je vas zebricek?
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website20.1.2006 19:46
re: Zajimavy clanek#
Jeste neco: Ktere stranky, co dokaze zobrazit spravne IE nedokaze zobrazit Opera? Kazdy si tu stezuje ze musi odladovat stranky pro Operu, ja si zase stezuju ze je musim vyladit i pro FF. Ono asi bude existovat neco jako Opera vs FF nebo ne? Pokud jsou stranky optimalizovane pro FF tak nejdou v Opere a obracene asi taky.

Kurva je to na hovno, napiste mi radsi vyhodil xhtml strict. Funguje tento format ve vsech prohlizecich tak, jak by mel???
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website20.1.2006 19:50
re: Zajimavy clanek#
* radsi vyhody xhtml strict *
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website20.1.2006 19:51
re: Zajimavy clanek#
oprimalizoval jsem web pro 3x prohlizece: O, FF a IE

kdyz vyladis hlavne web pro FF tak je pak jen minimalni rozdil mezi zobrazenim v Opere a IE.

hlavni veci webu je css. musis v css nastavovat height a weight pro IE vzdy o 2-4px vice nez treba v FF. taky aby se to zobrazilo v IE spravne musis delat hack napr. _weigth misto weight

xhtml strict oproti transitional je prisnejsi, vymezuje a presne definuje zapis tagu. to znamena ze transitional ti vezme kod bez problemu, ktery Strict uz nepodporuje :o). treba transit. ti vezme nastaveni rozmeru tabulek primo v kodu ale strict to nedovoluje, proto musis zapisovat do css.

jednim slovem transitional validator nebere prisne tak jako strict. vysledek = pokud se nekdo chce sr*t s kodem aby byl na urovni (profesionalni) tak pouzije strict.

jedinou srackou je nastaveni marginu v Opere. protoze kdyz neco facha v IE a FF tak v Opere to nefacha a musis zapisovat margin: 0px 0px 0px 0px; a taky padding: 0px 0px 0px 0px; pro zruseni odsazeni <body>

je to velice pracna vec oprimalizovat a vyladit web pro tyto browsery. porad je treba upravovat css a psat hacky. jnak to nejde. co je ale potesujici je to ze pak mas korektni zobrazeni a nikdo ti nerika co se kde zobrazuje spatne.

jeste k tomu css - opravdu se chce udelat validni, ale jde to velice tezko. ja osobne treba musim pouzit detekci prohlizece a pro kazdy prohlizec udelat validni css. tj. pokud nekdo prijde s IE tak se mu nacte specialne upravene css pro IE, pokud FF tak pro FF. myslim ze jedine tim se da dosahnout validneho css.

vase zkusenosti jak delat validni css bych uvital.
(odpovědět)
bUgs21.1.2006 11:45

Zpět
 
 
 

 
BBCode