Vodoznak - PHP aplikace

HackForum

Vodoznak - PHP aplikace#
Zdravím, píšu aplikaci pomocí PHP (a bamcompile), nějak jsem dal dohromady tento kód:


/* cesta kam se uloží kopie s vodoznakem */
$root = "/fotky_bez/vodo/" . $soubor;

/* původní fotka, tady je kámen úrazu */
$fotka = $soubor;

/* cesta k vodoznaku */
$vdz = "/vodoznak.png";


/* Průběh scriptu - vložení vodoznaku a uložení */

$size_fotka = getImageSize($fotka); /* zjistí velikost fotky */
$size_vdz = getImageSize($vdz); /* zjistí velikost vodoznaku */

$new = imageCreateTrueColor($size_fotka[0],$size_f
otka[1]); // vytvoří nové černé plátno o rozměrech fotografie
$image = imageCreateFromJpeg($fotka); /* načte do proměnné fotografii */
$copy = imageCreateFromPng($vdz); /* načte do proměnné vodoznak */

$dst_x = $size_fotka[0] - $size_vdz[0]; /* vypočítá souřadnice umístění vodoznaku */
$dst_y = $size_fotka[1] - $size_vdz[1]; /* vypočítá souřadnice umístění vodoznaku */

imageCopyResized($new, $image, 0, 0, 0, 0, $size_fotka[0], $size_fotka[1], $size_fotka[0], $size_fotka[1]); /* vloží obrázek do plátna; */
imageCopyResized($new, $copy, $dst_x, $dst_y, 0, 0, $size_vdz[0], $size_vdz[1], $size_vdz[0], $size_vdz[1]); /* vloží obrázek do plátna; */

$save = imageJpeg($new, $root, 70); /* Uloží obrázek na adresu $root se 70% kvalitou */

imageDestroy($new); // zruší mezipamět obrázku
imageDestroy($image); // zruší mezipamět obrázku
imageDestroy($copy); // zruší mezipamět obrázku
fclose($soubor);

if($save) echo "Obrázek byl úspěšně uložen";


Můj problém je, že nevím jak zajistit aby aplikace nějakým dpůsobem "vyDIRla" vsechny fotky ve formátu JPEG co se nachází ve stejné složce jako aplikace a poté je pomocí předchozího scriptu přeuložila do jiné složky (s vodotiskem samosebbou).

Ale! nemám ponětí jestli úbec je možné pracovat s tolika soubory najednou v PHP, dále: při běžném provozu na webu script bere obsah proměnné $soubor z $_FILES (metodou post) a u lokálního použití po vycompilování exe souboru nevím jak předat obsah proměnné...
Prosím o radu a děkuji za každou odpověď která mě nakopne k úspěšnému řešení problému.
(odpovědět)
Norvai29.10.2008 22:38
re: Vodoznak - PHP aplikace#
nevim jestli te chapu dobre, co presne potrebujes, bo jsem nejaky unaveny...
ale pokud chces prochazet adresar, tak proste

<?php
$dir = opendir(".");
while($file = readdir($dir)) {
echo $file; // jmeno souboru
/*
nejaka ta tvoje funkce ktera bude postupne vykonavat ten tvuj ukon vkladani toho vodoznaku, nebo co to tam mas, ani sem se na ten kod poradne nedival;) dokud nedojde na konec adresare...
*/
}
closedir($dir);
?>
(odpovědět)
prat3nik(nelog) | 194.228.5.*30.10.2008 0:46

Zpět
 
 
 

 
BBCode