mozill vs IE

HackForum

mozill vs IE#
Chtěl bych se zeptat (zvláště programátorů webových stránek) jak docílím toho aby můj web vypadal stejně v mozille jako v IE, tedy v IE je to dopře a v mozille špatně nevíte někdo co s tím? zkusil jsem nějaký CSS styl ale pomohlo to jen od nejhorších jinak furt nic moc ... pls help me
(odpovědět)
Gygabyte | E-mail13.9.2008 17:50
re: mozill vs IE#
prepracuj stranky.. a poradim ti, delej je pro Mozillu, ta je HTML validni, takze ta zobrazuje spravne.. Nebo jeste lepe, delej to dle Opery ;)

Kdyz budes dodrzovat validni zapisy, nemuze se ti stat, ze se ti to v Opere, ci Mozille spatne zobrazi..

.. az se ti to bude dobre zobrazovat v Mozille, muzes zacit doladovat pro zmetek IE, staci zjistit, ktere tagy mu delaji problem a najit alternativu, ci nejaky "trik" - tech je na netu hodne (staci googlit) - nekdy neco funguje jen pro IE a zase to nejede pro Mozillu a opacne, pak bych asi generoval jiny kod pro IE a jiny pro Mozillu - dle user_agenta ;)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail13.9.2008 20:39
re: mozill vs IE#
Jj presne, nejhorsi je, kdyz vsechno beha jak ma v opere a ff, cely stranky jsou "hotovy", pak si reknes: "jeste to pro jistotu vyzkousim v ie" a mas dalsi pulden co delat
(odpovědět)
Petrof_ | 213.192.3.*13.9.2008 21:04
re: mozill vs IE#
kktina. pokud delate XHTML + CSS a uz od zacatku to delate i pro IE, tak to delate napoprve.
(odpovědět)
_( | )_ | 85.160.78.*13.9.2008 22:38
re: mozill vs IE#
takže když děláme web i pro IE, bude pak fungovat i v IE. To's nám toho řekl :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website14.9.2008 9:19
re: mozill vs IE#
_(|)_: a co javascript?? do webu nedelam, ale vim ze nejake veci v IE fungujou a jine ne (bavime se zde o js)... takze ti xhtml a css moc nepomuze, pokud se nemylim.

----------
Když nejde o život, tak o hovno de...

Charles Bukowski - kdo zna, ten vi :)
(odpovědět)
BabCA SjEs | E-mail | ICQ 40645219213.9.2008 22:52
re: mozill vs IE#
hmm aha takže sem se toho teda moc nedozvěděl...
(odpovědět)
Gygabyte | E-mail14.9.2008 8:48
re: mozill vs IE#
Gygabyte: nevim co vic cekas. Anonymous ti jasne rekl, jak to dela on a jak se to da vyresit.
K doladovani se proste obcas musi obcs pouzit hacky, ktery vysledek unifikuji.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t14.9.2008 11:07
re: mozill vs IE#
Presne tak, rika se tomu hack, ale ja radeji pouzil slovo trik, jelikoz mi jiny zapis tagu, jako zadny hack neprijde a prijde mi blbe tomu tak nadavat :D

Gygabyte.. co jsi chtel slyset? Ze existuje nejakej konvertor, ktery ti spatne stranky, delane pro IE, zvalidni i pro ostatni prohlizece?

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail14.9.2008 12:37
re: mozill vs IE#
kdo ma moznost, necht se zepta nekoho, kdo se tim zabyva denodenne ;) (tim nemyslim sebe, ale taky jsem se zeptal :P)
(odpovědět)
_( | )_ | 85.160.78.*14.9.2008 12:07
re: mozill vs IE#
pro ie se proste musi <div> zabalit do <div>u
podivej se kdyztak na nejaky web, ktery fakci ve vsech prohlizecich a mrkni na css.
(odpovědět)
_( | )_ | 85.160.96.*14.9.2008 23:25
re: mozill vs IE#
[link]

hf :)
(odpovědět)
dc | 62.24.89.*15.9.2008 1:40
re: mozill vs IE#
to je sice pekne, ale pres JS imho prasarna, resp. bezpecny (l)user v dnesni dobe nema zaply JS.. Ja bych to spise resil pres php a user_agent ;-)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail15.9.2008 21:33
re: mozill vs IE#
Presne, slusny stranky by mely fungovat i bez js (resp. js ma slouzit jen jako doplnek)

... na druhou stranu pomoci useragenta je to taky trochu prasarna (ikdyz to obcas nejde jinak), ale imo je to proste neelegantni, to radsi stravim chvili navic, abych zajistil, ze se to bude zobrazovat vsude stejne.
(odpovědět)
Petrof_ | 213.192.3.*15.9.2008 22:27

Zpět
 
 
 

 
BBCode