PHP script na indexování souborů

HackForum

PHP script na indexování souborů#
Zdravím,
Mám tento PHP kód:
<?
$slozka = dir("/Obrazky/");
while($soubor=$slozka->read()) {
if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
echo "<a href=\"$soubor\" target=\"_blank\">".$soubor."</a>&
lt;br>\n";
}
$slozka->close();
?>

A potřeboval bych aby:
- Se mi určité soubory nezobrazovaly.
- Se soubory řadily opačně.
- Se obrázky rovnou ukázaly.
Pokud víte nebo tušíte jak některý můj problém vyřešit, uvítám jakoukoli odpověď.
Děkuji.
(odpovědět)
qu|ck | 213.211.44.*24.7.2008 17:51
re: PHP script na indexování souborů#
ad 1: nadefinuj si pole se soubory, ktere nechces zobrazovat a pak je porovnavej pomoci fce array_search() s promennou $soubor a dle potreby zakaz (nalezeno = continue;)

ad 2: nacti soubory do pole a to pomoci fce array_reverse() otoc hlavou dolu

ad 3: detekuj suffix jednotlivych souboru napr. pomoci fce substr() a v pripade, ze se bude jednat o obrazek (.gif, .png, .jpg, .jpe, .jpeg, .jfif), tak nevkladej odkaz, ale primo obrazek.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP24.7.2008 18:06
re: PHP script na indexování souborů#
Dík za základní info :-)
Teď jen jak to napsat ? :)
Přiznám se že kod je odkopirovan z abclinuxu.
S PHP teprve pomaličku začínám..
Dík
(odpovědět)
qu|ck | 213.211.44.*26.7.2008 10:03
re: PHP script na indexování souborů#
PHP neni obtizne, nauc se nejprve programovat a pak se poustej do podobnych projektu. reseni jsem ti vyvesil tady [link]

(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP26.7.2008 11:48
re: PHP script na indexování souborů#
Ucim se na cizich kodech, a kombinuju to s priruckama.
A tohle mi moc pomohlo.
Dik moc, kdybys neco potreboval, ozvy se.

----------
Pokud chete vědět jaký jsem, koukněte na [link]
(odpovědět)
qu|ck | E-mail | Website | ICQ 23728731526.7.2008 13:37

Zpět
 
 
 

 
BBCode