php diakritika?

HackForum

php diakritika?#
ahoj, napisal som si script ktory stahuje z [link] a uklada ich do databazy, ale neviem preco mi nefunguje diakritika...
skript je docela dlhy nebudem ho pastovat.
takze tusim ze ked ide dane slovo do premennej tak mi diakritika zmyzne... neviem co mam spravit...
$query =("[link]");
$q = file($query);
$f = $q[201];
dany riadok s prelozenym textom je prave 201
tak a v premennej $f nieje uz diakritika
neviem co s tym
diks
(odpovědět)
sadlo | 24.67.234.*9.6.2008 0:12
re: php diakritika?#
Zkus se podivat do php.ini na hodnotu "default_charset" a zkontroluj, zda mas nastavenou spravnou znakovou sadu..
(odpovědět)
independent | E-mail9.6.2008 0:24
re: php diakritika?#
dik pozrem
(odpovědět)
sadlo | 24.67.234.*9.6.2008 1:03
re: php diakritika?#
nebo zkus hned po připojení k SQL přidat toto:
mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET collation_connection=utf8_czech_ci");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");

(nebo to co ty používáš) :)

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-8959.6.2008 14:27

Zpět
 
 
 

 
BBCode