$_post

HackForum

$_post#
ahoj. najde se tadz nekdo kdo programuje v php?
Nevim si rady s prenasenim promenych pomoci $_POST.
Dotet sem prenasel vsechny promnene pomoci URL.
Mohli by jste mi nekdo napsat jak to mam udelat, kdyz chci napriklad prenest promenou z jedne stranky na druhou.
Nevim jak ji do $_POST ulozit, tak aby jsem ji na vysledne strance mohl zase pouzivat.
Nechci to prez formular.
Proste by jsem potreboval promnenou ulozit, kliknout na odkaz, a znova ji pouzivat.
Vite nekdo jak na to?????
strasne diky.
(odpovědět)
cOl#31.12.2005 16:35
re: $_post#
Cau, uloz si ty data do session promenne, pak je budes mit pristupne z jakehokoliv scriptu na tvych strankach. Syntaxe je nasledujici:
Vzdy na zacatku kazdeoho scriptu, ve kterem budes pracovat se session promennymi musis napsat
session_start(); (nekdy je to serverem automaticky zapnuto, takze to psat nemusis).
session promennou vytvoris nasledovne
$_SESSION["nazev_promene"] = "hodnota_promenne";
cist z ni muzes tradicne, jako by se jednalo o jakoukoliv jinou promennou, takze napr.
echo $_SESSION["nazev_promene"];
Promennou smazes ze sezeni takhle
unset($_SESSION["nazev_promene"]);
pripadne vsechny session promenne najednou
session_unset();
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP31.12.2005 17:38
re: $_post#
diky, presne to jsem potreboval.
Jenom mam problem se session%start()
Kdzy napisu session_start();
tak mi to hodi chzbu, ale dival jsem se do php.ini a mam session vypnute, tak nevim.
ale to s tim uz si nejak poradim. diky.
(odpovědět)
cOl#31.12.2005 18:20
re: $_post#
tak uz je to uplne v pohode.
Strasne diky.
Vsechno funguje.
(odpovědět)
cOl#31.12.2005 18:30

Zpět
 
 
 

 
BBCode