Mensi problem php

HackForum

Mensi problem php#
Source gbooku:
[link]
Mam problem s tym, ze ked uzivatel nic nezada nevypise sa alert.A este by ma zaujimalo ako spravit aby sa posledny prispevok zobrazil prvy :)
Diki
(odpovědět)
PRG | 91.127.44.*10.4.2008 21:22
re: Mensi problem php#
Hm... No neviem co ocakavas od if(empty($_POST)){...} ale pomocou $_POST['nazov_pola'] ziskas obsah pola nazvaneho "nazov_pola" odoslaneho cez metodu post. Cize ak chces zistit ci uzivatel zadal meno tak daj
if(empty($_POST["meno"])){...} .
A k tomu aby sa posledny zobrazil ako prvy tak asi jednoducho nacitas najprv prvy a potom uz nenacitas posledny v tom cykle.
(odpovědět)
Zzzz | 193.93.72.*10.4.2008 21:46
re: Mensi problem php#
Kouknul jsem na to jen zběžně a našel jsem to že musíš místo if(empty($_POST)){
dát
if(empty($_POST['meno']) or empty($_POST['sprava'])){
(odpovědět)
slepice | E-mail | ICQ 33758021910.4.2008 21:48
re: Mensi problem php#
Jj, btw neni moc dobry potencionalnimu utocnikovi naservirovat sql chybu a tky je naprosto bezvyznamny oznamovat uzivateli hlasku pres js, kdyz stejne data kontrolujes na serveru - odriznes tim klienty, co nemaji js povolen... vyhoda klientskych skriptovacich jazyku je ta, ze bezi u klienta... js by se spis mel pouzivat na overovani, zda nejsou pole prazdna atd... samozrejme kontrola by v php skriptu mela zustat, protoze js si muze klient zakazat, nebo menit podle jeho nejtajnejsich tuzeb, cimz muze js kontrolu obejit ;-)
(odpovědět)
Petrof_ | 212.158.129.34/192.168.0.*10.4.2008 23:22
re: Mensi problem php#
Aj sakra de je tam chyba?A ja som ze to mam bezpecne:(
(odpovědět)
PRG | 87.197.32.*11.4.2008 8:10
re: Mensi problem php#
No us som to spravil takto:
if(empty($_POST['meno']) or empty($_POST['sprava'])){
echo "Nevyplnil si vsetko!";

Funguje ale pri nacitani stranky sa vypise Nevyplnil si vsetko
(odpovědět)
x0_0x11.4.2008 14:53
re: Mensi problem php#
Lol, tady se nekdo prokec..

Btw: [link] tady bude nekdo drsnej haxor..
(odpovědět)
Bystroushaak_ | 85.70.61.*11.4.2008 15:02
re: Mensi problem php#
ak chces dat od najnovsieho tak si musis len do svojho prikazu SELECT * FROM gbook4 pridat este order by ID alebo datum alebo neviem co tam sa ti zapisuje a si das este desc ak sa nemylim takze by to asi mohlo vyzerat takto:
SELECT * FROM gbook4 order by ID desc
uz by ti to malo dat od najnovsieho a este k tomu problemu s tym Alertom pri zapnuti stranky. Kedze to ams vsetko v jedno subore tak si musis na zaciatok php kodu dat if(!isset($_POST["odosli"]) { a tu si das HTML kod na zobrazenie formulara potom ked tam budes mat formular tak si da } esle { a vloyis sem svoj kod na pridanie do MySQL databazi. Snad si to pochopil
(odpovědět)
Nekroman | E-mail | ICQ 224-764-49512.4.2008 9:55

Zpět
 
 
 

 
BBCode