Delphi-ma to smysl ?

HackForum

Delphi-ma to smysl ?#
Tak co rikate ? Ja se v tom nevyznam,akorat vim ze vecsina lidi chce C++ (proc,to mi neni jasny),tak by mne zajimalo co myslite vy,jestli ma smysl ucit se to (ted myslim Delphi),jestli to ma budoucnost a tak no......jeste jednou pripominam ze se v tom nevyznam
(odpovědět)
Cabal | 91.127.53.*8.4.2008 20:10
re: Delphi-ma to smysl ?#
pokud umis Delphi jen kvuli klikacimu GUI, tak to budoucnost nema, jinak pascal jako takovy, neni nikdy k zahozeni, ja sem velkej fanda Delphi =)

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-8958.4.2008 20:14
re: Delphi-ma to smysl ?#
Já "programuju" v Delphi a chci přejít na něco jinýho, ale nevím jestli na C# nebo C++. Jak je to s vývojem v platformě .Net pro Linux? Jde to vůbuc nějak?
(odpovědět)
Radim92 | E-mail | Website | ICQ 3259159069.4.2008 21:32
re: Delphi-ma to smysl ?#
[link]

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website9.4.2008 21:43
re: Delphi-ma to smysl ?#
trochu filozofie: podla mna programovanie nie je cielom, ale cestou k cielu.

prakticky: iste je Delphi k niecomu uzitocne, takze ak ho budes potrebovat, tak sa ho nauc.
(odpovědět)
myself | 78.128.195.*8.4.2008 20:17
re: Delphi-ma to smysl ?#
vsak pozdeji se nauc i C, C++ a ASM, je to dokonaly pomocnik =)... Ale z vylstni zkusenosti rikam ze prechod z Pascalu/Delphi na C/C++ je celkem slozity...

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-8958.4.2008 20:52
re: Delphi-ma to smysl ?#
ma! :D
(odpovědět)
ChreNik-outlogged | 217.144.23.*8.4.2008 20:52
re: Delphi-ma to smysl ?#
nemá.
Stejně, jednou umřeš, a co budeš dělat? Hrát si s Delphi v hrobě?
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*8.4.2008 23:34
re: Delphi-ma to smysl ?#
v nebi =)

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-8959.4.2008 6:26
re: Delphi-ma to smysl ?#
Tvoje otazka je dost obecna. Pokud se ptas, zda se v dnesni dobe neco vyviji v Delphi a jestli se ti treba jednou povede najit praci jako programatorovi v Delphi, tak je to mozne. Delphi sice v dnesni dobe zdaleka neni nejpouzivanejsi nastroj, ale zrovna dneska jsem si vsiml na vyvesce u nas na fakulte nabidky prace pro programatora v Delphi.

Co se tyce toho ze hodne lidi pouziva C/C++/C# - nejspis protoze to jsou kvalitni jazyky, ktere asi hned tak nezapadnou.

Docela dost perspektivni jazyk je v dnesni dobe Java, ktere se posledni dobou venuju asi nejvic. Spousta lidi na ni nadava, ze je pomala. Ano i ne. Pomalejsi je. Jenze vetsina dnesnich stroju ma takovy vypocetni vykon, ze to neni zase az tak dulezite (mluvim tu o beznych aplikacich, je jasne ze jsou pripady, kdy je jeji pouziti naprosto nestastne). Jeji nespornou vyhodou je ale jednoduchost, s jakou se v ni da vyvijet. Kdo jednou zkusil, ten chape :)

Celkove mi prijde (a pohled na nabidky prace kdekoliv mi to potvrzuje), ze pokud se chces programovanim zivit a mas v planu se ucit jazyk, u ktereho uz zustanes, tak hlavni adepti jsou "C-jazyky" a Java.


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t10.4.2008 0:06
re: Delphi-ma to smysl ?#
Dikes,docela vycerpavajici odpoved dle mne,tak dik uz o tom mam problizne vytvoreny obraz
(odpovědět)
Cabal | 84.47.51.*10.4.2008 21:51
re: Delphi-ma to smysl ?#
V Delphi se jeste dela. A docela hodne, jenze lidi, co tento jazyk ovladaji je hodne, takze v tom musis byt nejlepsi, aby ses chytil.

Jinak jak pise pr0ph3t: C-jazyky a Java jsou budoucnost. Stejne to je i u Assenbleru.
(odpovědět)
_( | )_ | 85.132.197.*10.4.2008 23:27
re: Delphi-ma to smysl ?#
Já tak nějak prošla tím vším teď na střední - začínali jsme s Pascalem (velké trauma z toho všichni neseme dosud), pak C++ (to už byl jistý pokrok) a teď Delphi (z našeho hlediska to nejlepší, co nás mohlo ve světě programování potkat//bez ironie). Toť můj názor a zkušenosti...

----------
"Vyhrát možná neznamená všechno; ale prohrát neznamená nic."
(odpovědět)
ActionGirl | E-mail11.4.2008 20:00
re: Delphi-ma to smysl ?#
my taky na střední máme Delphi, sice jsem zastánkyně C, protože se mi učilo lépe, ale Delphi je údajně nejlepší pro začátečníky. Nevím, mě se lépe učilo Céčko :o)
(odpovědět)
XFobi | E-mail | ICQ 39537437211.4.2008 20:27
re: Delphi-ma to smysl ?#
Koukam ze tu je spousta novejch tvari, od te doby co jsem se tu naposledy ukazal :)
Muzu se zeptat co se vam nelibi na Pascalu a libi na Delphi? Vzdyt zakladem Delphi je jazyk Object Pascal, ktery (jak uz nazev napovida) je objektovym rozsirenim jazyka Pascal. Defacto je to to same jen jsou tam navic vsechny ty okynka :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t12.4.2008 3:02
re: Delphi-ma to smysl ?#
Jak jsem psala někde nahoře - Pascal byl asi "omyl" našeho ctěného pana učitele. Myslím, že měl začít Delfínama. Prostě je snadnější a pochopitelnější, jde už o samotný prostředí. Je sice založen na objektové nástavbě Pascalu, ale narozdíl od něj má RAD, což člověku výrazně usnadní práci a mám-li být upřimná, tak je to systém, který nás při zkoušce zachrání, když nevíme jak dál. Ale Delphi těch výhod mám nohem víc, třeba knihovny komponent - další zrychlovák. Ale názory jsou různý a já beru i ty vaše, ale pro mě je prostě 100% lepší Delphi než Pascal.

----------
"Vyhrát možná neznamená všechno; ale prohrát neznamená nic."
(odpovědět)
ActionGirl | E-mail12.4.2008 11:38
re: Delphi-ma to smysl ?#
Mne osobne taky vic bavilo programovat v Delphi nez v Pascalu, ale prijde mi rozumnejsi zacinat na Pascalu a naucit se zaklady programovani a az potom do toho pridat nejaky to OOP.
Na druhou stranu diky vsem vecem, ktere Delphi nabizi navic, je programovani v tomhle prostredi pro vetsinu lidi prijemnejsi a je vetsi sance ze to lidi "chytne".
Btw. poklona - psat s diakritikou, smysluplne a bez hrubek, to se jen tak nevidi, na SOOMu uz vubec ne :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t12.4.2008 14:09
re: Delphi-ma to smysl ?#
Já to po sobě dvakrát četla, ale stejně se mi tam vloudil překlep "nohem" ;)

----------
"Vyhrát možná neznamená všechno; ale prohrát neznamená nic."
(odpovědět)
ActionGirl | E-mail12.4.2008 16:33
re: Delphi-ma to smysl ?#
Preklep se odpousti, mne slo spis o chyby z nevedomosti. Spousta lidi na netu pise jak zaci zakladni skoly (v lepsim pripade) :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t12.4.2008 17:24
re: Delphi-ma to smysl ?#
To co zde tvrdite je nesmysl, to je jako by jste rekli, ze nemate radi vodu, ale stavu uz jo. Delphi je jenom nadstavba nad pascalem. Jak muzete rict ze se vam pascal nelibi? Ikdyz pretahnete blbou ikonku tak to ten kod za vas napise, to je vse, ale pascal musite umet, pascal je v tomto systemu zaklad. Udelej mi ikonkama for cyklus... nejde musite v pascalu, ale pascal nemate vlastne radi, takze to nemuzete udelat. Tedy pokud nemate radi pascal nemate radi ani delphi, nebo tu placate kraviny z nevedomosti :).

Navic tam jsou jenom okynka par funkci navic... pokud chcte delat hezky okynka tak si muzete naprogramovat hlavni fce napr v c a zkompilovat jako dll a pak to volat at z VB nebo z delphi (A tim padem vlastne nepouzit nenavidenej pascal ;))
(odpovědět)
babca | 194.212.59.*12.4.2008 17:46
re: Delphi-ma to smysl ?#
Vidis, ja vodu samotnou nepiju, ale stavu uz jo. Je na tom neco divnyho? :)

To ze pascal => delphi jsem tu uz psal, taky jsem se tomu divil, ale pak mi doslo ze jsou duvody proc mit rad Delphi a nemit rad samotny Pascal. Neni to tak slozite pochopit.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t13.4.2008 0:22
re: Delphi-ma to smysl ?#
Nezbývá mi nic jinýho než s tebou souhlasit. Myslím, že jsme tady tak nějak uvedli klady a zápory a celkově se shodli na tom, že je to věc názoru. Takže opět poukazuji na moji věrnost Delfínům (do doby než objevím ještě něco lepšího, což asi při dnešním vývoji programování nebude moc dlouho trvat).

----------
"Vyhrát možná neznamená všechno; ale prohrát neznamená nic."
(odpovědět)
ActionGirl | E-mail13.4.2008 20:02

Zpět
 
 
 

 
BBCode