graficke rozhanie v c++

HackForum

graficke rozhanie v c++#
takze..
Chcel by som aby moje programy mali konecne nejake graficke rozhranie(pod win)
skusal som wx-devcpp ale absolutne sa v tom neorientujem tak ci by ste mi nevedeli poradit napr. v com to robite vy...chcel by som nieco jednoduchsie ..nieco klikacie..samozrejme programovy kod by som si pisal sam..neviete poradit??
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*27.2.2008 22:06
re: graficke rozhanie v c++#
Qt nebo zkus Visual C++.
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*28.2.2008 1:01
re: graficke rozhanie v c++#
ok dik skusim....
(odpovědět)
x0_0x | 87.197.32.*28.2.2008 12:52
re: graficke rozhanie v c++#
ale myslim ze sa naucim opengl..
ale mam jeden problem..mam normalne vytvorene okno ktore nic nerobi..ale kde mam vlozit peogramovy kod??..chcem aby uzivatel zadal nieco to sa ulozi do premennej atd...
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*28.2.2008 15:45
re: graficke rozhanie v c++#
Vidim, ze nemas moc zkusenosti...jsi si jisty, ze opravdu zvladas C/C++? Jinak bys po přečtení tutoriálů věděl...
[link]
[link]

(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*28.2.2008 16:18
re: graficke rozhanie v c++#
lenze vsetky tutorialy su o vykreslovani grafiky..stvorce trojuholoniky atd...
ja potrebujem len okno f nom nejaky formular alebo take nieco
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*28.2.2008 19:00
re: graficke rozhanie v c++#
zkus tenhle tutorial: [link] zakladni veci se z nej daji pochytit použiva se tam Qt

----------
Dal bych všechno co vím za polovinu toho co neznám.
(odpovědět)
Taypan | E-mail28.2.2008 19:04
re: graficke rozhanie v c++#
[link]
(odpovědět)
w00t | 78.99.6.*28.2.2008 20:25
re: graficke rozhanie v c++#
takze asi to qt budem pouzivat..sorry ze este otravujem ale ako to qt rozchodit po dev.c++??..fakt sorry :P
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*28.2.2008 20:38
re: graficke rozhanie v c++#
[link] - zde si stáhni potřebné knihovny. Určitě k nim bude nějaký manuál... jestli ne, bude na trolltech.com

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website28.2.2008 22:46
re: graficke rozhanie v c++#
no stiahol som ich..naistaloval..a ked napisem zodrojovy kod do dev-c++ pise ze nepozna hlavickove subory..
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*29.2.2008 16:01
re: graficke rozhanie v c++#
x0_0x : taky sem driv pouzival Dev-c++ , ale po prechodu na Visual C++ 2008 sem si rikal, ze sem blazen , ze sem ho pouzival.Doporucuju ti stahnout si zadarmo ze stranek Microsoftu express verzi , pripadne sehnat si full.

Muzes zkusit knihovnu MFC nebo WinAPI.Clanky na netu o MFC jsou, akorat jsou anglicky.

[link]

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail29.2.2008 16:24
re: graficke rozhanie v c++#
no dobre staihol som si..ale neda sa mi skompilovat ani toto:
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

cout << "HELLO";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*29.2.2008 16:34
re: graficke rozhanie v c++#
x0_0x: co takhle pastnout sem chyby? asi budes mit blbe nastavenej linker...

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail29.2.2008 20:18
re: graficke rozhanie v c++#
takze dals osm vytvorti novy project...win32 console aplication...next next finish..vytvorily sa hlavickove subory a cpp subory..v hlavnom bol prednastaveny takyto kod:
#include "stdafx.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
return 0;
}
....to som zmazal a prepisal to na
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

cout << "HELLO";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}....build vyzera asi takto:
project1.cpp
c:\documents and settings\oliver\my documents\visual studio 2008\projects\project1\project1\project1.cp
p(4) : warning C4627: '#include <iostream>': skipped when looking for precompiled header use
Add directive to 'stdafx.h' or rebuild precompiled header
c:\documents and settings\oliver\my documents\visual studio 2008\projects\project1\project1\project1.cp
p(16) : fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header. Did you forget to add '#include "stdafx.h"' to your source?
..ked som tam pridal este aj stdafx.h tak hadzalo nije jeden ale 6errorov..v linkeri som nic nemenil bolo tam to co tam bolo prednastavene...
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*29.2.2008 21:41
re: graficke rozhanie v c++#
v dev-c++ to skompilovalo normalne
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*29.2.2008 21:50
re: graficke rozhanie v c++#
Je videt, ze jsi se nikdy nesetkal s VC++, jelikoz vsechny predkompilovany hlavicky jsou includovany v stdafx.h. Takze ten tvuj kod by mel vypadat takto

#include "stdafx.h"
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

cout << "HELLO";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
(odpovědět)
babca | 194.212.59.*1.3.2008 12:56
re: graficke rozhanie v c++#
dik uz to funguje....
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.114.*1.3.2008 14:12
re: graficke rozhanie v c++#
babca: cin.get(); ? Prasisko jedno ;)
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*1.3.2008 15:35
re: graficke rozhanie v c++#
( | ) :no a jak to inac sparvit..necem aby mi tam vypisovalom stlacte lub......ako pri system("PAUSE");

(odpovědět)
x0_0x | 78.99.180.*1.3.2008 17:09
re: graficke rozhanie v c++#
x0_0x: Resilo se to tu mnohokrat, konzolove programy spoustej z konzole..
(odpovědět)
independent | E-mail1.3.2008 17:51
re: graficke rozhanie v c++#
_(|): Ja ten kod nepsal, jen jsem doplnil tu hlavicku stdafx.h :), takze v to jsem nevine ;)

(odpovědět)
babca | 194.212.59.*1.3.2008 17:57
re: graficke rozhanie v c++#
lenze ked chcem kamaratovi ktory ani nevie co to konzola je poslat moj novy program tak si bez cin.get(); neporadim...a ved je jedno ci tam pridam dva riadky navyse...
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.180.*1.3.2008 19:08
re: graficke rozhanie v c++#
tam nejde ani o ty dva řádky, jako spíš o to, že program neočekávaně čeká na enter. To může být problém, když si představím, že běžně pouštím konzolové aplikace tak, že po úspěšném skončení hned automaticky spustí další aplikaci -> kdyby ta první konzolová aplikace čekala na enter, žádné automatické spuštění další aplikace by se nekonalo.

Prostě konzolové aplikace se spouštějí z konzole. A musí tomu být uzpůsobené.

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website1.3.2008 20:40
re: graficke rozhanie v c++#
To by byla prdel, kdyby grep nebo ls po provedení čekaly na odklepnutí :o)
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*3.3.2008 8:55
re: graficke rozhanie v c++#
gugumaa: :D:D:D
(odpovědět)
_( l ) | 90.176.138.*3.3.2008 12:11
re: graficke rozhanie v c++#
x0_0x: tak si vytvor jednoduchy .bat soubor, kterym se ta aplikace bude spoustet. Napr. takto:
aplikace.exe
pause
Po ukonceni aplikace se pocka na stisk klavesy.

(odpovědět)
independent | E-mail1.3.2008 21:06
re: graficke rozhanie v c++#
ee
(odpovědět)
ad | 89.103.169.*9.5.2008 23:39
re: graficke rozhanie v c++#
VC++ 6.0 r0x, se s tim nauc picooo

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89510.5.2008 0:44
re: graficke rozhanie v c++#
Michael Jackson je lepši než C++
(odpovědět)
mores | 88.146.167.*11.5.2008 1:31

Zpět
 
 
 

 
BBCode