Dotaz na C/C++ SEM!!!

HackForum

Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Takze po hroznem spamovani urcitejch lidi ohledne jazyka C/C++, sem se rohodl hodit sem mensi thread, kde najdou ruzny odpovedi na jejich otazky, at zbytecne nespamujou.

Takze zaprvi, pokud to s jazykem myslite aspon kapku vazne poridte si knihu, nejlepe [link] ktera je pro zacatecniky nejvice vhodna (da se uz sehnat i na netu)

Dalsi nepostradatelnou veci je google, naucte se snim zachazet a mate po starostech!!!!

Pokud mate dotaz ohledne WinApi pouzivejte MSDN [link](en-us).aspx

Pro zaklad je mozna vyuzit clanky na [link] , ktere jsou jedny z mala, ktery jsou srozumitelny.

Jinak todle forum ma taky tlacitko hledat, tak pokud ho pouzijete tak se treba dozvite, ze uz nekdo vas dotaz davno zodpovedel.

Dalsi skvela vec je knihovna, uz i ten nejvetsi zapadakov ma svou knihovnu, nebojte se, zajdete tam, knizky vas nekousnou a nemusite je kupovat. Najdete tam hodne literatury at uz o programovani nebo o matice a vsem moznym (je to google v mensim ;)) a muzete v klidu studovat.

Pokud jste uz pokrocili a zajima vas algoritmizace tak na [link] nebo na [link] .

A pokud nenajdete ani na jedne ze stranek odpoved tak teprv pote SEM polozte dotaz a ne nikam jinam!!!


(odpovědět)
babca | 85.70.143.*16.2.2008 16:45
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Teda taťko.... dobrý nápad.. :D
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*16.2.2008 17:48
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
To vis, snazil jsem se ti usetrit nervy :) No snad to pomuze :)
(odpovědět)
babca | 85.70.143.*16.2.2008 18:43
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
_( l ) ty tu radsi nechod xD

Nebo te od pcka odvezou na vozitkach x))
(odpovědět)
sLa | 85.132.211.*16.2.2008 19:39
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
tak jo, budu prvni kdo sem vlozi dotaz...
nevite nekdo jak v c++ nabo pascalu/delphi zjistit, kde se nachazi slozka "po spusteni" ? aby si to na kazdem PC zjistilo cestu...

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89517.2.2008 19:51
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Vyreseno => HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Window
s\
CurrentVersion\Explorer\Shell Folders\Startup
:-)

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89517.2.2008 20:05
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
hi..prosim vas de najde komplet vsetky funkcie ktore su definovane v hlavickovych suboroch dev-c++ aj s popisom??..dik
(odpovědět)
opica | 91.127.110.*17.2.2008 21:57
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
lamer: jsi opravdu nenapadny. Co se treba podivat do tech hlavickovych souboru? A jestli se zeptas, kde jsou, tak vypíchnu oko
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*17.2.2008 22:02
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
lamer, lol

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89517.2.2008 23:36
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
ja sa nesnazim bit nenapadny:P...
(odpovědět)
lamer | 91.127.110.*18.2.2008 14:01
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
ach jo, to na co se ptas je nejspis referencni prirucka k funkcim, kdyby sis prosel aspon kapku ty linky, tak zjistis ze treba v ty knizce jsou nejake knihovny popsane. Takze zacni poradne hledat na google, jinak v tech *.h jsou nazvy tech fci plus zakladni popis (myslim :)), takze se hledani urcite nevyhnes... A lidi snaz te se kapku pred tim nez tu polozite hloupej dotaz, todle je otazka 2 minut googleni...
(odpovědět)
babca | 194.212.59.*18.2.2008 18:58
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#

Dobrý den ,

mám následující problém, pri zahajeni autentizace mi zamrzne recv ... u telnetu to jde normalne...
Toto je jen upravena prihlasovaci cast vetsiho programu, proto zde neni nic zajimaveho...
takze, kdo to vyresi, ma u me bonbona :D


#include <iostream>
#include <windows.h>
#include <cstring>

using namespace std;

int main(void)
{
// inicializace konstantni velikosti
const int velikost=1000;
// zakladni definice ,,rozhranni" socketu
WORD wVersionRequested=MAKEWORD(2,0);
WSADATA data;
hostent *h;
sockaddr_in sockets;
// zacatek

if(WSAStartup(wVersionRequested,&data)!
=0)
{
cerr << "Nepodarilo se inicializovat socket" << endl;
return -1;
}

// inicializace socketu
int my_socket;
if((my_socket=socket(AF_INET,SOCK_STREAM,IP
PROTO_TCP))==-1)
{
cerr << "Nepodarilo se vytvorit socket" << endl;
return -1;
}
// nacitam parametry adresy serveru pop3.seznam.cz
if((h=gethostbyname("pop3.seznam.cz"))==NUL
L)
{
cerr << "Nepodarila se priradit adresa" << endl;
return -1;
}
sockets.sin_family=AF_INET;
sockets.sin_port=htons(110);
memcpy(&(sockets.sin_addr),h->h_addr
_list[0],h->h_length);

// pripojeni k serveru

if(connect(my_socket,(sockaddr*)&socket
s,sizeof(sockets))==-1)
{
cerr << "Nelze navazat spojeni - chyba connect" << endl;
return -1;
}

int bytes;
char Buffer[100];
// Prijeti retezce ze spojeni od serveru - typicky Hello this is server smiling smiley

if(((bytes=recv(my_socket,Buffer,100,0))!=-
1) && (bytes!=-1))
Buffer[bytes]='\0';
else
{
cerr << "Chyba prijeti dat" << endl;
return -1;
}
if(bytes==0)
{
cerr << "Neprijali jsme zadna data" << endl;
return -1;
}
// zahajuji autorizaci
int d_odeslano;
char ret[]="USER uzivatel";
if((d_odeslano=send(my_socket,ret,(sizeof(r
et)/sizeof(char)),0))==-1)

{
cerr << "Nepodarilo se odeslat prihlasovaci udaje" << endl;
return -1;
}
// prijimam data z autentizace typicky +Ok nebo -ERR zde je CHYBA

if(((bytes=recv(my_socket,Buffer,100,0))!=-
1) && (bytes!=-1))
Buffer[bytes]='\0';
else
{
cerr << "Chyba prijeti dat" << endl;
return -1;
}
if(bytes==0)
{
cerr << "Neprijali jsme zadna data" << endl;
return -1;
}

closesocket(my_socket);
WSACleanup();
return 0;
}


----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail18.2.2008 19:35
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
heh a to sem pouzil bbcode

char ret[]="USER uzivatel";
if((d_odeslano=send(my_socket,ret,(sizeof(r
et)/sizeof(char)),0))
==-1)


tehle radek se tam trochu nevesel

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail18.2.2008 19:37
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
IMHO ti tam chybi CRLF. char ret[]="USER uzivatel"; Takze si znovu prostuduj RFC ;]
Ale ono je to cele nejake "divne" ;]
Priste prosim u kodu nad pet radku pouzij pastebin ;]
(odpovědět)
HC18.2.2008 21:45
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
hi..neviete ako inac ako skusanim zistit ciselne asci kody vsetkich pismenok a cisel v azbuke ?
(odpovědět)
lamer | 91.127.110.*18.2.2008 22:03
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
"cisel v azbuke" ;]] Dik! Tak jsem se dlouho nepobavil ;DD
google ;] Results 1 - 10 of about 236,000 for ASCII cyrillic. (0.27 seconds)
Je to tak tezke pochopit? Nejdriv hledat a potom se ptat?
(odpovědět)
HC18.2.2008 22:18
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
lamer ty kryple, nerikal jsem ti neco? Pouzij kurva google a nespamuj tady kktinama. Vsechno, na co se ptas je na 10 vterin googlingu.
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*18.2.2008 22:21
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
lamer, ty kryple xD, ja z tebe nemuzu xD, a z lamera uz vubec

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89519.2.2008 0:07
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
tak ale ja som nevedel co tam napisat:P...
1 - 10 of about 236,000??mne naslo len 190 000
(odpovědět)
lamer | 91.127.110.*18.2.2008 22:28
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Tak hledej, nez se zeptas...
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*18.2.2008 22:31
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Darth: pekna prasarna. Tve kung-fu nebyt dobre
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*18.2.2008 22:33
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
kung-fu? nemas to z filmu Jadro? :-)

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89519.2.2008 0:08
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
DjH: jo, mam. Ten film je pytlovina, ale ten hekr nemel chybu :D
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*19.2.2008 2:23
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
_(|): mno ja sem si ho jen vypujcil ze clanku o socketech na builderu takze moje kung-fu to rozhodne neni... kdybys radsi poradil jak ten pop3 rozchodit misto blbejch narazek ;)

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail18.2.2008 23:05
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Fakt je, že výraz ((bytes!=-1) && (bytes!=-1)) vypadá zvláštně.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*21.2.2008 16:07
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
no nebo zkus jeste odeslat \n\r, obcas se stava ze server ceka na tyto znaky...

jinak gugumaa mam pravdu, tadle podminka je hovadina

if(((bytes=recv(my_socket,Buffer,100,0))!=-
1) &&
(bytes!=-1)) Buffer[bytes]='\0';

pokud tydle opravy nepomuzou, tak hod to cteni na samostatnej radek a pak zkontroluj jakou ti to hlasi chybu (pomoci WSAGetLastError)... vice na
[link]
(odpovědět)
babca | 80.188.22.*22.2.2008 8:29
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
\n\r ? Nepouziva se nahodou \r\n ? ;)

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89524.2.2008 10:09
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Pomohlo neco z toho?

----------
Když nejde o život, tak o hovno de...

Charles Bukowski - kdo zna, ten vi :)
(odpovědět)
BabCA SjEs | E-mail | ICQ 40645219224.2.2008 0:02
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Pomohly znaky \n\r , dekuju moc za pomoc, btw ta podminka byla hovadina , jsem se jaksi prekouknul :) Jsem nejak necekal , ze by mi tu jeste nekdo pomohl , tak jsem na tehle thread zapomnel , proto jsem neodepisoval :) kazdopadne diky vsem , co pomahali :)
Mi s tim nepomohli ani na builder.cz , tak jsem se uz daval do studovani pop3 knihovny , no jesteze uz ji studovat nemusim, moc me to nebavilo :)

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail24.2.2008 0:20
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Jj vono na tydle ridici znaky se vobcas zapomina... to je prvni vec co pri sitovi komunikaci zkus :), vobcas to chce i dva radky :)... Tak aspon ze sem to nezakladal na prd a nekomu se pomohlo :D
(odpovědět)
babca | 194.212.59.*24.2.2008 0:54
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
hi..chcel by som sa opýtať že či sa dá v C++ robiť grafika aj inak ako cez winapi opengl direktx atd...pod grafikou má na mysli niečo ako okno v ňom nejaké políčka na vyplnenie atd..pls pomoc
(odpovědět)
x0_0x | 84.47.124.*25.2.2008 18:02
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
pokud chceš něco pro blbý (méně chápavější), tak je tu třeba SDL...něco jako okno a v něm políčka na vyplnění? eh? musíš to vysvětlit pro blbý (méně chápavější).
(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*25.2.2008 18:51
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
No nvm jestli jsem te pochopil, ale mas na mysli neco jako wxWidget.
(odpovědět)
babca | 194.212.59.*25.2.2008 18:50
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
mam na mysli napr. program do ktorého zadáte meno alebo hocičo iné a bude nasledovať výstup prípadne pár funkcíí...ale nechcem aby všetko bežalo v konzole.proste bolo by to normálne okno s programom
(odpovědět)
x0_0x | 84.47.124.*25.2.2008 19:27
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
udělej si font...a máš to vyřízenej výstup
pokud chceš něco lehčího (necítíš se na Direct/OpenGL...), tak se podívej na SDL (popř. podobný věci, jména neznám)...tam si to dokážeš ošéfovat (+ pro vstup třeba na styl Editboxu, nebo "klávesnici" si vytvoříš na monitoru, viz. konzole /N64, GBC, PS.../)
(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*25.2.2008 21:29
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
[link] - wxWidget (neco jako visual buzik)

bo [link]
a podivej se dolu na See also... tam mas dalsi...
(odpovědět)
babca | 194.212.59.*25.2.2008 21:47
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
nemelo by neco takovyho jit vytvorit i v C++ .NET ?

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail25.2.2008 22:24
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
no stiahol som wxdevcpp..setko v pohode az an to ze nevem kad mam pisat programovi kod:-O
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*27.2.2008 20:03
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
[link] zdeje dokumntace wxWidgetu. Ja osobne ho moc v lasce nemam, ale na jedne skole je treba jeho zvladnuti povinne, abys dostal zapocet :(. Osobne doporucuji naucit se OpenGL/DirectX a mas po starostech. :)
(odpovědět)
babca | 77.48.172.*28.2.2008 14:12
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Nehledě na to, že kvůli vyplňovacím a zaškrtávacím políčkům se snažit obcházet API je píčovina...
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*28.2.2008 17:58
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
tak potom ako?
(odpovědět)
x0_0x | 78.99.86.*28.2.2008 18:48
PROBLEM ZO SUBOROM#
CAF..chcem sa spytat ze ako zistim poziciu isteho znaku v textovom subore...napr. v subore je 8-2=6..a potrebujem zistit ze kde je to rovnasa...dik
(odpovědět)
dik za odpoved | 78.99.180.*1.3.2008 20:22
re: PROBLEM ZO SUBOROM#
stačí zauvažovat, došel bys na to, že to nejde jiným postupem než že: soubor se načte do bufferu, přečteš znak po znaku - a při tom testuješ, zda se nenačetl hledaný znak.

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website1.3.2008 20:52
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
lamer ty jsi nenapadny az to boli xD. To co chces ty je jen zaklad!!!!!! Vse je na netu. UTFG !!!!!
(odpovědět)
_( l ) | 85.132.198.*1.3.2008 20:39
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
no sak to napadlo aj mna ja len ci sa to neda jednoduchsie:P
(odpovědět)
dik za odpoved | 78.99.180.*1.3.2008 21:32
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Taky to můžeš načíst do paměti celé, pokud se ti to do bufferu vleze, a použít funkci na hledání v řetězci, ta ti vrátí pozici.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*3.3.2008 9:03
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
stiahol som allegro ale s instalaciou si neporadim....pomoc:P
(odpovědět)
lamer | 78.99.180.*2.3.2008 16:41
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
[link]
pokud to neni ve faq, tak to je v dokumentaci!
Ty by ses do programování pouštět neměl...
(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*2.3.2008 17:15
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
Mam problem:
Mam zdrojovy kod:

#include <iostream>
#include "conio.h"
using namespace std;
int MyGetch();
int main()
{
int znak=MyGetch();



FILE *f;
f = fopen ("logs.txt","w");
fprintf(f, znak);
fclose (f);


return 0;
}

int MyGetch()
{
int Ret = getch();
if ((!Ret || Ret == 0xE0) && kbhit())
Ret = 256 + getch();
return Ret;
}
Pri kompilovanie hadze chiby:


13|error: invalid conversion from `const char' to `const char*'|
13|error: initializing argument 2 of `int fprintf(FILE*, const char*, ...)'|
||=== Build finished: 2 errors, 0 warnings ===|

Skusal som pretypovat znak:
const char znak2=(const char)(znak);

Je to asi blbost ale poradte ako to vyriesit prosim.


(odpovědět)
x0_0x6.3.2008 22:07
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
chjo, tak se nejdriv podivej na specifikaci fprintf a uvidis, ze to mas psat takto
fprintf(f, "%s", znak);

(odpovědět)
babca | 213.226.251.*7.3.2008 10:05
re: Dotaz na C/C++ SEM!!!#
jinak zakladni funkce i s prikladama najdes zde: [link] (tak 5s na google)
(odpovědět)
babca | 213.226.251.*7.3.2008 10:07

Zpět
 
 
 

 
BBCode