C++, aneb kam dal?

HackForum

C++, aneb kam dal?#
Zravim, ucim se uz pekne dlouho c++, celkem jsem pokrocil a neustale se ucim nove veci, ale posledni dobou jsem se zasekl... Umim pracovat s ukazately, objekty, atd..ale presto nedovedu vytvorit aplikaci, ktera by k necemu byla.. Co dal se mam ucit, abych dovedl vytvorit programy, ktere k necemu budou? Nebo jinak, kam me odkazete? Diky
(odpovědět)
Neni dulezity | 89.103.4.*10.12.2007 21:36
re: C++, aneb kam dal?#
na tvou fantazii? jak jako "která by k něčemu byla"?
(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*10.12.2007 21:55
re: C++, aneb kam dal?#
No nejak mi unikla zakladni podstata c++ (asi)... Treba nevim, jak vytvaret aplikace, ktere by nebyly jine nez konzolove a dali se pouzit v praktickym zivote.. Napriklad jsem chtel udelat evidenci klientu pro jednoho kamarada, ale...:-)
(odpovědět)
neni dulezity | 89.103.4.*10.12.2007 22:05
re: C++, aneb kam dal?#
třeba by ti mohly připadat zajímavé sokety?

na tvoření okenních aplikací pod windows se naučit winAPI?

na tvoření různých 3D blbůstek se naučit používat openGL? (knihovny glut apod...)

záleží na tom, co bys chtěl tvořit :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website10.12.2007 22:48
re: C++, aneb kam dal?#
Ano, to uz je lepsi..nasel jsem si toho dost na builder.cz.. nejvic me pritahuje vytvaret serverove aplikace na zpracovani pozadavku, atd.. Ale nevim, jestli to ma cenu studovat kdyz to co udelam v php za 20 minut trva v c++ aspon 2 hodiny...:D
(odpovědět)
Neni dulezity | 89.103.4.*10.12.2007 22:53
re: C++, aneb kam dal?#
sitove aplikace jsou primitivni. Jde o to, co chces delat. Bud okenni aplikace, ve kterych kdyz budes dobry, tak te i uzivi nebo konzolove, ktere ti dnes jsou uz jaksi k nicemu. Ale stejne se je musis naucit, aby jsi nekam dale pokrocil. Osobne ti doporucim MFC, ATL, COM, SDI, GDI, Direct3D, atd... WinAPI jsou uz dnes o nicem. Pokud uz zvladas konzoli, tak prejdi na okna, udelej si treba dochazkovy system. Takova klasicka aplikace. Kazdopadne naucit se programovat okenni aplikace je mnohonasobne slozitejsi nez pracovat s konzoli.

----------
Frontis nulla fides.
(odpovědět)
Neuro | E-mail11.12.2007 0:31
re: C++, aneb kam dal?#
Konzolove aplikace k nicemu? Ses normalni? Pripadaji ti tyto aplikace (konzolove) snad k nicemu? :

arch df hostname netstat sync
awk dir install nisdomainname tar
bash dircolors kill ntfs-3g touch
bashbug dmesg less pidof tput
bunzip2 dnsdomainname ln ping tr
bzcat domainname loadkeys ping6 traceroute
bzip2 du loadkeys.static ps traceroute6
bzip2recover echo login pwd true
cat ed ls readlink umount
chgrp egrep lsmod red uname
chmod false mbchk rm uncompress
chown fgrep mkdir rmdir vdir
compress gawk mkfifo sed ypdomainname
cp gawk-3.1.6 mknod sh zcat
cpio grep more shred
cut groups mount sleep
date gunzip mountpoint stty
dd gzip mv su

(odpovědět)
Dark Craft | PGP11.12.2007 7:27
re: C++, aneb kam dal?#
Ukaž konzolovou aplikaci ls nebo rm :)
Navíc ty nebudou v C++, ale pure C kvůli přenositelnosti.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*11.12.2007 8:31
re: C++, aneb kam dal?#
1) psal jsem o konzolich na Windows
2) gugumaa me predbehl s odpovedi
3) mam pravdu ;)

----------
Frontis nulla fides.
(odpovědět)
Neuro | E-mail11.12.2007 12:30
re: C++, aneb kam dal?#
jakej je v tom, kurva, rozdil ?
(odpovědět)
prc | 213.211.51.*17.12.2007 9:25
re: C++, aneb kam dal?#
Rozhodně jestli jsi nazakopnul o STL tak to je podle mě na C++ jedna z těch lepších věcí, jinak good luck.
(odpovědět)
mon | E-mail11.12.2007 16:57
re: C++, aneb kam dal?#
Neuro mluvil o tom ze konzolove aplikace ho neuzivi, a v tom ma pravdu. Rozlisuj mezi "konzolove aplikace jsou k nicemu" a "umet tvorit jen konzolove aplikace je ti zhlediska vydelku k nicemu".
To co jsi napsal ty je hezky seznam, ale nejak ti utekla souvislost ;)
(odpovědět)
Mr'Moon | 62.245.120.*12.12.2007 3:39
re: C++, aneb kam dal?#
A mne zase utekl prispevek na ktery jsem reagoval. Byla to pochopitelne reakce na DCho a jeho seznam co vsechno umi konzole ;)
(odpovědět)
Mr'Moon | 62.245.120.*12.12.2007 3:40
re: C++, aneb kam dal?#
Zdravim, taky bych rad pridal prispevek na dane tema. Na techto strankach je spousta uzitecneho, ale prave informace o programovani v C++ (nejaky souvisly clanek, ktery by pomohl lamám) nebo neco o WinAPI tady postradam......treba by bylo dobré, kdyby někdo zkušený něco takového sepsal s pár šikovnejma (a hlavně fungujícíma !!) příkladama aby ostatní lidi navnadil :))
No treba se někdo chytne a něco sepíše :)


chem_droid
(odpovědět)
chem_droid | 158.194.29.*12.12.2007 18:10
re: C++, aneb kam dal?#
mam uz rozdelane dalsi tri dily do sveho nekonecne nepostupujiciho serialu. Bohuzel na nic nemam cas, takze to uz nejakou dobu trva. Kazdopadne do konce roku bych to uz mohl zverejnit. V dalsim dile, bych dokoncil funkce, nakousl pole. A dal bych udelal takovy uvod do podminek cyklu, ukazatelu, atd...



----------
Frontis nulla fides.
(odpovědět)
Neuro | E-mail12.12.2007 20:39
re: C++, aneb kam dal?#
Neuro: ty pises serial o C++ , pokud jo , tak zas ja myslim , ze je to celkem zbytecny , pac niceho snad vsude neni vic :) Spis o WinApi , ale poradnej ;) a ne jenom pro Visual C++ ;) a nebo nejaky vychytavky v C++ , ale znova vysvětlovat fce heh...

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail13.12.2007 10:37
re: C++, aneb kam dal?#
nj toto neni vhodny portal aby sa tu pisali kurzi o programovani..
ale to winApi by som uvítal aj ja
(odpovědět)
wixo | E-mail13.12.2007 13:06
re: C++, aneb kam dal?#
winapi v dnesni dobe uz jsou trochu mimo. Kdyz uz poradne C++, tak MFC... ale apiny ne. Api se ti mozna hodi do Visual Buziku, ale do C++ uz ne. OD toho tu je MFC, GDI, SDI, etc...
(odpovědět)
( I ) | 85.132.198.*13.12.2007 20:16
re: C++, aneb kam dal?#
( I ): No tak mysli si co chceš, ale C++ se vyvíjí dále (pracuje se na nové verzi která má vyjít v roce 2009 a začalo se možná před rokem 2004, nedávno jsem koukal na stav a už je většina hotová). Tak si myslim že C++ v žádném případě nezaniká. Jinak nějaký API jsou možná lepší něž třeba to co je v C#. Je to všechno v dN Fw a vydání další verze třeba technologie Silverlichtu je bržděná XNA čkem protože to bude pracovat na jednom packu... (možná jsem to napsal trochu popleteně, sorry)

A v tomhle směru mi příjde C# na hovno.
(odpovědět)
T_D | 85.160.108.*13.12.2007 21:40
re: C++, aneb kam dal?#
co to meles? Ja jsem nic nerekl o tom, ze C++ zanika. Ani jsem nikde nepsal o C#. :D:D, MFC, GDI, SDI, atd.. patri k C++ :D:D
(odpovědět)
( I ) | 85.132.198.*13.12.2007 23:40

Zpět
 
 
 

 
BBCode