Problémek s C++

HackForum

Problémek s C++#
Mohl by mi někdo napsat kód jak obsloužit funkci system(); ?

Potřeboval bych, aby uživatel mohl zadávat příkazy a ty by se vykonávaly pomocí system(), pak by tam byl příkaz goto, který by to házel pořád na začátek to znamená, mohlo by těch příkazů být více, už jsem něco zkoušel sám, ale vždy mi to zkolabovalo prosím poraďte ..
(odpovědět)
Měsíc | 85.207.199.*21.11.2007 13:14
re: Problémek s C++#
Mno tak pouziti GoTo je prasarna, mnohem lepsi bude napriklad pouziti While.

Prikazy zrejme budes chtit psat primo do okna programu. Potom bude stacit udelat cyklus pomoci jiz vyse zmineneho While, a do tela cyklu vlozit kod, ktery pocka na vstup uzivatele, ten ulozi do promenne (jen si dej pozor na buffer overflow, tzn. aby jsi do promenne nevlozil vice dat, nez je jeji velikost) a pote preda funkci System. Nebylo by dobre, aby cyklus byl nekonecny, proto by bylo vhodne napr. pri napsani prikazu "exit", "quit", nebo neceho podobneho, program ukoncit.

Momentalne nemam dostatek casu na to, abych Ti poslal hotovy kod, ale jestli se Te to nepovede, tak pokud budu mit trochu casu, kod te poslu.

PS: Pokud by te tedy nevadilo, ze kod bych poslal v C, a ne v C++, C se zatim stale ucim, a C++ jeste neumim =).
(odpovědět)
independent21.11.2007 15:23
re: Problémek s C++#
já se zatím učím jen c++ a tohle asi ještě nedám do kupy, ale rozdíly mezi c a c++ chápu tak to nebude problém předělat určitě bych ten kód moc potřeboval, jestli tedy budeš mít čas tak ho tady napiš :-) díky moc
(odpovědět)
Měsíc | 85.207.199.*21.11.2007 16:01
re: Problémek s C++#
Jak to tak říct.. Tahle metoda je na úplný hovno.

Když nám ve škole zakázali cmd, skoušel jsem si napsat vlastního prostředníka. Mno, dopadlo to neslavně, nakonec se mi podařilo zjistit, že sice zablokovali program cmd, ale ne command. Jestliže se snažíš o něco podobného jako já, narazíš na jeden malý, ale dost podstatný problém. Fce system nemá historii (naštěstí i bohužel..). Jde o to že když například zadáš CD, zjistíš jméno složky ve které se nacházíš, v dalším kroku zadáš CD C:\ (tím se dostaneš na disk C), ale v dalším kroku jsi zase ve složce s programem.. Další věc je viditelnost (spíš neviditelnost) promptu.

Jinak můj kód je tady: [link]

Nic moc, taky se C++ teprve učim (ale přednost má Python)
(odpovědět)
Bystroushaak | E-mail | Website | PGP21.11.2007 16:42
re: Problémek s C++#
Díky moc :-) vím, že to přes system není nejlepší, ale zatím si netroufám na složitější, prosím mohl by jsi mi poslat ještě nějáké kódy ať se mám z čeho učit ?
(odpovědět)
Měsíc | 85.207.199.*21.11.2007 18:31

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode