Opět Java

HackForum

Opět Java#
Nevím jestli to je ideální řešení,ale mám sčítat a odčítat matice:

import java.util.Scanner;
public class Main { //copyright Petr Malec

public static void main(String[] args) {

Scanner sc = new Scanner (System.in);
System.out.println ("Matice 1 : Zadej prvni cislo prvniho radku:");
int r11 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej druhe cislo prvniho radku");
int r12 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej treti cislo prvniho radku");
int r13 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej prvni cislo druheho radku");
int r21 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej druhe cislo druheho radku");
int r22 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej treti cislo druheho radku");
int r23 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej prvni cislo tretiho radku");
int r31 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej druhe cislo tretiho radku");
int r32 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej treti cislo tretiho radku");
int r33 = sc.nextInt();

System.out.println ("Vaše první matice vypadá takto:");
System.out.println ("" + r11 + r12 + r13);
System.out.println ("" + r21 + r22 + r23);
System.out.println ("" + r31 + r32 + r33);

System.out.println ("Matice 2 : Zadej prvni cislo prvniho radku:");
int l11 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej druhe cislo prvniho radku");
int l12 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej treti cislo prvniho radku");
int l13 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej prvni cislo druheho radku");
int l21 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej druhe cislo druheho radku");
int l22 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej treti cislo druheho radku");
int l23 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej prvni cislo tretiho radku");
int l31 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej druhe cislo tretiho radku");
int l32 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej treti cislo tretiho radku");
int l33 = sc.nextInt();

System.out.println ("Vaše druha matice vypadá takto:");
System.out.println ("" + l11 + l12 + l13);
System.out.println ("" + l21 + l22 + l23);
System.out.println ("" + l31 + l32 + l33);


System.out.println ("Stiskem tlacitka + budeme tyto dve matice scitat");
System.out.println ("Stiskem tlacitka - budeme tyto dvě matice odcitat");




A potreboval bych nejak ten program rozvetlit a vymyslet nejaky prikaz aby po stisknuti + zacal scitat a po stisknuti - zacal odcitat ... (program neni zcela dopsat ... jen potrebuji vedet jak to rozvetvit abyto po stisku delalo tu metodu ,kterou napisu

diky
(odpovědět)
SGTEAM | E-mail28.10.2007 12:00
re: Opět Java#
ROFL! To myslis vazne? ;]] Tebe by zvladla nahradit jedna opice. Zkus si nastudovat neco o cyklech ;]
(odpovědět)
HC | 193.85.29.*28.10.2007 13:07
re: Opět Java#
Kaslu cykly ... neptam se na muj dosavadni kod ,ale pokud se chces vysmyvat tak bych ctel videt tebe jak dokazes udelat scitani a odcitani matic .. rofl
(odpovědět)
SGTEAM | E-mail28.10.2007 14:32
re: Opět Java#
ale vážně, cykly by ten kod mnohem zlepšily. Zkus nad tím zapřemejšlet.

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website28.10.2007 15:47
re: Opět Java#
sgtema ty si lama, umíš hovno a děláš machra s tim tvym trapnym webem(trapnější web jsem už dlouho neviděl)
(odpovědět)
cC2ErVv28.10.2007 16:23
re: Opět Java#
cC2ErVv: Predpokladam ze jsi Pizduch, omg pokud neco chces tak to res se mnou pres ICQ
(odpovědět)
SGTEAM | E-mail28.10.2007 21:38
re: Opět Java#
Promin, ale oni maji pravdu. V prvni rade nacitani i vypis matic se da provadet pomoci cyklu, v tomto pripade napriklad dva vnorene for-cykly.
POkracovani programu bych videl v nacteni znaku, porovnani s konstantami '+' a '-' a podle toho vypocet vysledne matice (doufam ze aspon umis pocitat s maticemi kdyz uz na to pises program).
Tak v cem je problem? :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t28.10.2007 23:59
re: Opět Java#
A ještě lépe, než vstup čísel v cyklech, by byl jeden (nebo dva) vstupy, v nichž by se zadaly obě matice (nebo po jedné) a program by si ho do matice rozebral už sám.
Protože ten kód, to je strašný, čunčárna jak od Microfotu. Sice to bude něco dělat, ale napsané je to úplně špatně.
A k tomu, jak pokračovat - o podmínce jsi někdy něco slyšel? Pokud ne, tak Google "java podmínka" [link]

(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.199.*29.10.2007 11:24
re: Opět Java#
Tak už jsem to dodělal :D

import java.util.Scanner;
public class Main { //copyright Petr Malec

public static void main(String[] args) {

Scanner sc = new Scanner (System.in);
System.out.println ("Matice 1 : Zadej prvni cislo prvniho radku:");
int r11 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej druhe cislo prvniho radku");
int r12 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej treti cislo prvniho radku");
int r13 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej prvni cislo druheho radku");
int r21 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej druhe cislo druheho radku");
int r22 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej treti cislo druheho radku");
int r23 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej prvni cislo tretiho radku");
int r31 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej druhe cislo tretiho radku");
int r32 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 1 : Zadej treti cislo tretiho radku");
int r33 = sc.nextInt();

System.out.println ("Vaše první matice vypadá takto:");
System.out.println ("" + r11 +" " + r12 +" " + r13);
System.out.println ("" + r21 +" " + r22 +" " + r23);
System.out.println ("" + r31 +" " + r32 +" " + r33);

System.out.println ("Matice 2 : Zadej prvni cislo prvniho radku:");
int l11 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej druhe cislo prvniho radku");
int l12 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej treti cislo prvniho radku");
int l13 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej prvni cislo druheho radku");
int l21 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej druhe cislo druheho radku");
int l22 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej treti cislo druheho radku");
int l23 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej prvni cislo tretiho radku");
int l31 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej druhe cislo tretiho radku");
int l32 = sc.nextInt();
System.out.println ("Matice 2 : Zadej treti cislo tretiho radku");
int l33 = sc.nextInt();

System.out.println ("Vaše druha matice vypadá takto:");
System.out.println ("" + l11 + " " + l12 +" "+ l13);
System.out.println ("" + l21 + " " + l22 +" "+ l23);
System.out.println ("" + l31 + " " + l32 +" "+ l33);



System.out.println (" ");
System.out.println (" ");


System.out.println ("Součet první a druhé matice je:");
System.out.println (""+ (r11 + l11)+" " + (r12 + l12)+" " + (r13 + l13));
System.out.println (""+ (r21 + l21)+" " + (r22 + l22)+" " + (r23 + l23));
System.out.println (""+ (r31 + l31)+" " + (r32 + l32)+" " + (r33 + l33));

System.out.println (" ");
System.out.println (" ");


System.out.println ("Odčítání první matice - druhá matice");
System.out.println (""+ (r11 - l11)+" " + (r12 - l12)+" " + (r13 - l13));
System.out.println (""+ (r21 - l21)+" " + (r22 - l22)+" " + (r23 - l23));
System.out.println (""+ (r31 - l31)+" " + (r32 - l32)+" " + (r33 - l33));

System.out.println (" ");
System.out.println (" ");

System.out.println ("Odčítání druhé matice - první matice");
System.out.println (""+ (l11 - r11)+" " + (l12 - r12)+" " + (l13 - r13));
System.out.println (""+ (l21 - r21)+" " + (l22 - r22)+" " + (l23 - r23));
System.out.println (""+ (l31 - r31)+" " + (l32 - r32)+" " + (l33 - r33));






}
}


(odpovědět)
SGTEAM | E-mail30.10.2007 18:36
re: Opět Java#
Nepoučitelnej.
Je to dlouhý jak Lovosice, na to, jak málo to dělá.
Milionkrát se opakují stále ty samé proměnné kolem dokola, riziko překlepu obrovské - zkus v tom pak lovit chyby - a přitom jde jen o zadání dvou matic, součet a dva rozdíly.
Nehledě na ty šílené názvy proměnných - fujky! - nacpi si to do pole nebo rovnou implementuj třídu matice jako 2D nebo 3D (pro více matic) pole!
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*30.10.2007 19:31
re: Opět Java#
gugumaa: Hele jedinej prikaz ktery zvladam je System.out.println :D a nikde na netu jsem to nenasel.

Udelal jsem to tak jak jsem to udelal a budu doufat ze to vyjde. Ty veci co jsi mi napsal ani nechapu. Java neni me hobby :D
(odpovědět)
SGTEAM | E-mail30.10.2007 20:47
re: Opět Java#
myslím, že tu nejde o Javu...

zkus si najít nějaký seriál o programování, nanejvýš třetí lekce budou cykly a podmínky. To by se ti hodilo :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website30.10.2007 21:31
re: Opět Java#
Lidi, nevite nemate nekdo nejaky kod do java na scitani matic? Potrebuju to do skoly a vubecnevim jak na to
(odpovědět)
martinn11 | 158.196.64.*6.11.2007 9:38
re: Opět Java#
myslíš ten kód, kterej zabírá celou obrazovku, když se posuneš na vršek stránky?

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website6.11.2007 16:18
re: Opět Java#
[link]

[link]
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*6.11.2007 19:10
re: Opět Java#
jj myslim ten kod
(odpovědět)
martinn11 | 158.196.129.*7.11.2007 16:08
re: Opět Java#
A ten, na který jsem hodil link, se nelíbil? Je kratší než ten na téhle stránce...
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*8.11.2007 8:25
re: Opět Java#
Zdravíčko,
mohl by mi proím někdo pradit co znamena tenhle výraz a pls neukamenujte mě jako tady týpka před tím ... !!!

int value=3;
int index=4;
if (( value & 1 <<index)!=0)

Díky za pomoc
(odpovědět)
tecka | 217.112.160.*11.11.2007 14:57
re: Opět Java#
Co si přečíst něco o operandech?

když je nenulové (ponechat LSB a odrolovat ho o 4 pozice doleva) - je to sice strašně divný výraz a nevím, jestli ho špatně chápu já, nebo je to fakt tak divně napsané, ale podmínka platí, pokud LSB není nula.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*11.11.2007 15:35
re: Opět Java#
no ja to chapu tak ze odroluju o 4 pozice doleva a pak binarne vynasobis 4 jednickou diky :)
nevim no

(odpovědět)
tecka | 217.112.160.*11.11.2007 16:32
re: Opět Java#
Chce to kouknout se na prioritu operandů, z hlavy fakt nevím, mám dojem, že band má před rotací přednost, ale třeba máš pravdu - okoukni si to radši.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*11.11.2007 17:18
Java#
Čus,
lidičky nenajde se někdo, kdo by mě aspoň nasměroval spravným směrem jak v javě vytvořit algoritmus pro uprava matice na schodovy tvar? resp na vypocet determinantu...dikes
(odpovědět)
Bery | 213.155.231.*18.11.2007 20:29
re: Java#
Pokud potřebuju, tak kouknu do učebnice matematiky nebo skript, tam na to jsou vzorce. A podle toho už se to dá snadno dohromady.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*19.11.2007 10:46
JAVA dotaz#
Zdravím,

potřeboval bych se jen zeptat dyz udelam projekt v jave existuje jeste jiny zpusob jak ho spustit(urcite ale jaky:)) nez ve vyvojevem prostredi nebo pomoci prikazoveho radku?
Díky
(odpovědět)
<*))):< | 217.112.160.*30.11.2007 11:44
re: Opět Java#
Cau,

tak pisu znova pac potrebuju poradit nevite jak v jave udelat Implementaci T9
(nejake odkzy nebo neco pac vubec nevim jak zacit nebo kde u ceho )

diky
(odpovědět)
tecka | 158.196.136.*4.12.2007 11:19
re: Opět Java#
Jak jako, T9?
Psát slova pomocí numerického bloku či co?
Ty nemáš klávesnici?
Jinak T9 je indexovaná databáze.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*4.12.2007 11:45
re: Opět Java#
Ja prave vubec netusim co a jak. Mam skratka udelat implementaci t9 v jave a vubec nevim jak.
A s tou databazi je to jak? pls
(odpovědět)
tecka | 158.196.46.*4.12.2007 19:36
re: Opět Java#
vezmeš slovník, ke každému slovu si připravíč T9 ekvivalent, ten použiješ jako indexový klíč (tedy kokot=56562, hovno=46266, inumo=46266).
Databázi máš vedenou polde klíče, takže když někdo zadá 56562, tak si najdeš, že by tomu mohlo odpovídat slovo kokot. Jinak pokud zadá 46266, tak mu musíš dát vybrat, jestli myslel hovno nebo inumo. (jen příklad - inumo nejspíš nic není, to pro šťouraly). Pak se ještě hodí dodělat přidání nových slov.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*5.12.2007 6:13
re: Opět Java#
jezis:D gugumo asi by si mi nedal na tebe icq co??
,ze kdyby si mel trochu casu ze bych se te na par veci zeptal.
diky
(odpovědět)
tecka | 158.196.65.*5.12.2007 15:22
re: Opět Java#
a co je na tom nepochopitelnýho? =)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website5.12.2007 16:37
re: Opět Java#
Chápu jak to guguma myslí ale jelikož mé "programování " je v plenkách tak vůbec nevím jak to řěšit.
(odpovědět)
tecka | 217.112.160.*8.12.2007 17:35
re: Opět Java#
Musíš udělat seznam všech slov. Ke každému přiřadíš index, který se bude zkládat z číslic, které musíš pak namačkat na klávesnici (ahoj = 2465, soom = 7666).

Když někdo napíše 7666, T9 se koukne do seznamu, uvidí, že kod 7666 má slovo soom. Ale musíš vyřešit i tu nepříjemnost, že 7666 může mít i jiné slovo. Třeba Room (dejme tomu, že máme anglicky mluvící mobil). Takže tam musíš vyřešit, aby se nějakým vhodným způsobem dalo vybírat ze všech slov, které může zadaná číselná hodnota znamenat.

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website8.12.2007 18:02
re: Opět Java#
Jj rozumím jen si musím někde vygooglovat jak ke každému slovu přiřadit index:)
Já ten algoritmus chápu jen nevím jak to řešit programově
ale díky :) Crow
(odpovědět)
tecka | 217.112.160.*8.12.2007 18:05
re: Opět Java#
nemá Java něco jako struktury? nebo třídy? že by jedna z těchto entit obsahovala aspoň dvě proměnné, jedna pro slovo, druhá pro index...

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website8.12.2007 18:39
re: Opět Java#
zatim to resim tak ze na kazdem radku mam jedno slovo a kazdemu radku odpovida nejaky index .. neni to nic zazracneho , ale posunul sem se. :)
(odpovědět)
tecka | 217.112.160.*8.12.2007 18:47
re: Opět Java#
mr.Crow Java jako silne objektove orientovany jazyk pochopitelne ma tridy ;)
Prirazovani indexu ke slovum by se ale daleko lepe v Jave resilo pomoci kolekci a kontejneru. Idealne pomoci mapy, ta je na to jak delana. Kolekce v Jave jsou pro zacatecnika docela dobre popsane zde:
[link]

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t9.12.2007 0:48
re: Opět Java#
Teď věc mimo téma, ale docela dost mi tu štve, že jakmile někdo něco neví, hned ho kamenujete :) I když je trochu tvrdohlavej, myslim že většina negativních reakcí byla neoprávněná. ...

Lidi ste kreténi...

----------
Back in action, fighting for succession!
(odpovědět)
Wary | E-mail | Website | ICQ 741633918.12.2007 21:09
re: Opět Java#
Na maticu 3x3 nemusi byt este cyklus, takto to je pekne slovne vypisane.
Ten program je Ok.
(odpovědět)
ide | 84.47.54.*21.12.2007 21:26
re: Opět Java#
Tys nečetl "Algoritmy a štruktúry údajov"? Máš to vysvětlené hned na začátku.
Je to šptaně už z toho důvodu, že při použití cyklu z toho uděláš matici 3x4 nebo 4x4 nebo 100 000x100 000 změnou jedné nebo dvou konstant, tuhle prasárnu bys musel ale celou pracně překopávat.
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*23.12.2007 15:02
re: Opět Java#
Můžete mi říct jestli jde ze vstupu získat dvoudimenzni matici?? Třeba Matice[][]
(odpovědět)
Zdenda | 88.146.161.248/88.146.162.*5.1.2008 14:44
re: Opět Java#
Z výstupu ji nedostaneš - takže to musí jít ze vstupu.
Nebo jsi špatně položil otázku?
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*5.1.2008 20:33
re: Opět Java#
No chtěl jsem se zeptat jak dostat ze vstupu tu matici
(odpovědět)
Zdenda | 88.146.161.248/88.146.162.*5.1.2008 23:38
re: Opět Java#
Tři možnosti:
1) nechat ji vstoupit celou v jednom vstupu - třeba dlouhý string a ten si pak "rozsekat" na jednotlivé prvky (např. oddělené mezerami nebo čárkami)
2) nechat si v iteraci po jednom vstupovat jednotlivé prvky matice
3) něco mezi - například nechat si vstupovat jednotlivé "vrstvy" nebo jednotlivé řádky matice a ty si pak rozsekat na jednotlivé prvky...

při testování si ji nech vstupovat třeba ze souboru nebo si vstup v programu nějak naemuluj, ať se z neustálého zadávání číslíček do konzole nezcvokneš
(odpovědět)
gugumaa | 195.113.79.10/10.0.10.*6.1.2008 8:37
re: Opět Java#
Zdravíčko
může mi někdo poradit proč se mi nechce na stránce zobrazit applet. Je třeba nějaká verze ???
(odpovědět)
<*))):< | 217.115.248.*21.1.2008 13:14
re: Opět Java#
pise mi to applet notinited a pote Loading JAva applet Failed
(odpovědět)
<*))):< | 217.115.248.*21.1.2008 13:22
re: Opět Java#
Omlouvám se za spam už se to nějak rozjelo :)

čupr stránka
(odpovědět)
<*))):< | 217.115.248.*21.1.2008 13:27
re: Opět Java#
Zdravim
muze mi nekdo poradit jak ze Stringu dostat int nebo double??
kdyz mam např. cislo 625 jako string jak z nej udelam hodnotu 625 jako int abych s nim mohl pocitat.
Dekuji
(odpovědět)
zacatecnik | 158.196.68.*10.3.2008 22:44
re: Opět Java#
je to velmi jednoduche:
1) napises do browsera www.google.com
2) das vyhladat "java string to integer"
3) citas

ak nieco nie je este stale jasne, napis a poradim
(odpovědět)
myself | 78.128.195.*10.3.2008 23:16

Zpět
 
 
 

 
BBCode