Fakemail v PHP

HackForum

Fakemail v PHP#
DObrý den, píšu fakemail v PHPcku a vsecko mi funguje, akorat mi nejede čeština. prostě znaky jako "č,š,ř..apod". se nezobrazí a místo nich je tam kostička:((
poradte mi prosím

(odpovědět)
dino | 158.194.29.*10.9.2007 11:08
re: Fakemail v PHP#
Nastav si spravne kodovani ;] Trikrat hura UTF-8 ;]
(odpovědět)
HC | 193.85.29.*10.9.2007 12:49
re: Fakemail v PHP#
a jak se to pls delá, je na to nějaký skript?
(odpovědět)
dino | 158.194.29.*10.9.2007 13:24
re: Fakemail v PHP#
Do hlavičky stránky vlož tohle

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

Místo windows-1250 si nastav klidně to utf-8
(odpovědět)
Nazghul | E-mail | Website | ICQ 23636583610.9.2007 14:15
re: Fakemail v PHP#
To by me zajimalo jak muzes delat fakemail bez znalosti ceskeho kodovani...

----------
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>> [link] <<<
(odpovědět)
|/V/=|/V|7`/ | E-mail | Website10.9.2007 17:44
re: Fakemail v PHP#
Toť otázka :)
(odpovědět)
polly | 62.245.78.*11.9.2007 15:53
re: Fakemail v PHP#
mna by skor zaujimalo ze ked napisal
"a jak se to pls delá, je na to nějaký skript?"
tak to je na zamyslenie...
(odpovědět)
sk3l3t0n14.9.2007 23:38
re: Fakemail v PHP#
To neni na zamysleni, to je na facku.
(odpovědět)
HC | 193.85.29.*15.9.2007 3:24
re: Fakemail v PHP#
hh:D:D
(odpovědět)
skelet | 207.81.106.*15.9.2007 5:03
re: Fakemail v PHP#
wow, užasný, ale ted je tam místo písmene "ž" kostička...a to obejdu jak?
(odpovědět)
Dino | 158.194.29.*15.9.2007 18:25
re: Fakemail v PHP#
použil to UTF-8... to by mělo bejt v pohodě... v dnešní době se používá fakt dost takže myslim že by neměl bejt problem ;)
(odpovědět)
polly | 62.245.78.*15.9.2007 20:16
re: Fakemail v PHP#
Vazne nechapu jak muzes psat v php kdyz nezvladas zaklady html :D radsi to nebudu ani resit...
(odpovědět)
-petr- | 85.207.18.*15.9.2007 20:36
re: Fakemail v PHP#
musim te vyvest z omylu, ale html ovladam myslim dobre, dale JavaScript. Já to kodovani znam a opravdu dlouho ho pouzivam, jenze mi to nefunguje u formulare a nechapu proc:))
(odpovědět)
Dino | 158.194.29.*15.9.2007 20:41
re: Fakemail v PHP#
ale to pismeno "ž" se porad nezobrazuje i s UTF-8 :))

(odpovědět)
Dino | 158.194.29.*15.9.2007 20:48
re: Fakemail v PHP#
A jaky pouzivas pismo?
(odpovědět)
1NF1N1TY nebu se logovat | 213.19.59.*15.9.2007 21:57
re: Fakemail v PHP#
to ktery se standardne pouziva při editaci nejakyho souboru na wz.cz ????
(odpovědět)
htrans | 158.194.29.*15.9.2007 22:40
re: Fakemail v PHP#
Takže: zkusil jsem všechny možný kodovaní (windows-1250, UTF-8), zkoušel jsem to uložit jako "meta tag", taky jsem to zkusil uložit PHPCekm jako:

<?php
header("Content-Type: text/html; charset=windows-1250");
?>

Na stránce se všechny znaky s háškama a čárkama zobrazujou normálně, ale když z téhle stránky pošlu mail, tak dojdou místo písmene "ž" jenom kstičky. Může to byt chyba na straně wz.cz (ktery vyuzivam) nebo mi to treba jen browser spatne zobrazuje, poradte pls


(odpovědět)
Dino | 158.194.29.*17.9.2007 10:59
re: Fakemail v PHP#
Chyba neni u wz.cz, ani v browseru. Chyba je u tebe. Hrajes si s kodovanim stranky, ale ty to kodovani potrebujes nastavit pro fci mail() !

Bude to neco jako:
mail($email, $predmet, $zprava,"From: $domena<$email_admin>\n" . "MIME-Version: 1.0\n" . "Content-type: text/html; charset=utf-8");
(odpovědět)
HC | 193.85.29.*17.9.2007 12:00
re: Fakemail v PHP#
lidi už z toho opravdu šílim. Hlavička mailu se asi stala mým prokletím:))
Pls kde dělam chybu?

<?php
$prijemce;
$predmet;
$odesilatel;
$text="Text, kteý se odešle uživateli";

$header="From:$odesilatel";
$header.="Content-Type: text/html; charset=windows-1250";
if (mail($prijemce,$predmet,$text,$header)):
echo "E-mail byl odeslán na adresu:$prijemce";
else:
echo "E-mail nebyl odeslán na adresu:$prijemce";
endif;
?>


$prijemce;
$predmet;
$odesilatel;
=====>tyto proměnné jsou poslány z formuláře
Mail přijde jako předmět je ale "Conten type..."
a místo háčků a čárek kostičky:(((


(odpovědět)
dino | 158.194.29.*21.9.2007 14:37
re: Fakemail v PHP#
charset=utf-8 ty widlaku jeden neschopnej. Od PHP > 3.0 je "endif" historicky prezitek, kde jsi ho vyhrabal? :-D :-D :-D

Take mate pred sebou ukazkovou HTML headers vulnerability ?
(odpovědět)
#@@##@#@ | 195.71.90.*21.9.2007 16:31
re: Fakemail v PHP#
jo, ty chytráku, takhle to nejede taky. Furt to samy, poradi někdo jiny nez nejaka lama?
Rikam si jestli to opravdu neni nastavením serveru...fakt nevim, uz silim:))
jo a nevim co mas proti endif;:)))
(odpovědět)
DIno | 158.194.29.*22.9.2007 19:31

Zpět
 
 
 

 
BBCode