C++ nečitelný zdroj

HackForum

C++ nečitelný zdroj#
Ahoj mám problém, jistě jste se s nim už taky někdy v prvopočátcích setkali... Když zkompiluju zdroják tak každá lama která umí s Notepadem může otevřít exe a zjistit si všechny stringy. A to nechci. Nevíte jak tomu předejít? Zkoušel jsem XOR, měl jsem nápad že to přešifruju v některé externí aplikaci do XOR, a pak do HEX. ty HEX stringy pak budu mít někde v app-ce a když bude čas je použít, převedu je zpět z HEX do XOR a deXORuju je. ale zadrhel byl hned prvni, jak prevest hatmatilku ktera obvykle vyjde (když šifruju XORem) do HEX?? mám docela vážný pochybnosti jestli takový znaky vůbec hexadecimální soustavě existují... neznáte někdo jednodušší způsob jak zabránit čtení zdroje? díky

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 21:16
re: C++ nečitelný zdroj#
mam vela ucenia takze nemam cas ti to vysvetlit.
tych moznosti je viac.

skus tie stringy definovat takto->

char string[]={115,107,114,121,116,101,'\0'};
char string1[]={104,105,100,100,101,110,'\0'};



(odpovědět)
j0e | 84.47.55.*19.6.2007 21:52
re: C++ nečitelný zdroj#
tu mas kod.
#include<windows.h>

int WinMain(HINSTANCE hInstance,HINSTANCE hPrevInstance,LPSTR lpCmdLine,int nShowCmd)
{
char string[]={115,107,114,121,116,101,'\0'};
char string1[]={104,105,100,100,101,110,'\0'};
MessageBox(NULL,string,string1,MB_OK);
return 0;
}
win32dasm nenasiel string references,takisto olly,tie stringy v tom subore nie su ako plain text.
(odpovědět)
j0e | 84.47.55.*19.6.2007 21:53
re: C++ nečitelný zdroj#
Sry asi sem blbej, ale co to je za typ? kde najdu nějakou tabulku z které to tam mužu překopat..?

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 22:15
re: C++ nečitelný zdroj#
p.s. a proc je to deklarovane 2x jako char string a char string1??

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 22:22
re: C++ nečitelný zdroj#
jasný sry za spam už je mě to jasný a díky!! :D

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 22:25
re: C++ nečitelný zdroj#
Jako char string[] a char string1[] je to definove protoze chtel dve promenne.
Ty cisla jsou ASCII hodnoty danych znaku. '\0' na konci se uvadi jako znak ukoncujici retezec.
Tabulku najdes tady treba [link]



----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t19.6.2007 22:27
re: C++ nečitelný zdroj#
su to dva rozne stringy.
skus si spustit prilozeny zdrojak.

je to konvertovane podla ASCII tabulky.
kazdy znak je v pamati prezentovany nejakou ciselnou hodnotou.

je to jednoducha deklaracia pola
char string[]={s,k,r,y,t,e,'\0'};

char string[]={115,107,114,121,116,101,'\0'};

ta druha deklaracia v podstate rovnaka ako ta prva len som jednotlive znaky reprezentoval ich hodnotami v dec

na konci je NULL BYTE ktory znaci koniec retazca.

tento convertor som pouzil [link]
a tu je tabulka
[link]
nastuduj si na nete slova "ASCII" "UNICODE"



(odpovědět)
j0e | 84.47.55.*19.6.2007 22:32
re: C++ nečitelný zdroj#
jj už jsem to pochopil, ale měl bych ještě jeden dotaz, ve win32dasm a ollydbg to nejde... ale stále je to viditelné v notepadu++ a v obyčejném listeru.. jde tomu nějak předejít??

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 22:41
re: C++ nečitelný zdroj#
a ještě něco: není to tam jako plain text, ale já bych to potřeboval zobrazit v konzoli, šlo by to?

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 22:58
re: C++ nečitelný zdroj#
pozri tato moznost ma len narychlo napadla lebo vazne nemam cas.jasne ze to ide obyst ale sama o sebe tato technika nema vyznam bez dalsej ochrany.

ak to chces zobrazit v konzoly
tak printf("%s",string);

tak improvyzuj a urob nieco taketo;
putchar(115);
putchar(107);
putchar(114);
putchar(121);
putchar(116);
putchar(101);

najlepsie je string zakodovat.
zatial ti toto postaci.
(odpovědět)
j0e | 84.47.55.*19.6.2007 23:19
re: C++ nečitelný zdroj#
jasně že postačí díky ;)

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.6.2007 23:29
re: C++ nečitelný zdroj#

#include <cstdio>
#include <cstdarg>

void xprint(int ch, ...)
{
va_list args;
va_start(args, ch);
while (ch) {
printf("%c", ch);
ch = va_arg(args, int);
}
va_end(args);
}

int main()
{
xprint('s','o',' ','e','a','s','y','\n',0);
xprint(';','-',')','\n',0);
}


(odpovědět)
qaaz | 213.211.51.*20.6.2007 18:52

Zpět
 
 
 

 
BBCode