Upload img do db s popiskem

HackForum

Upload img do db s popiskem#
zdravím,
nedávno zde byl dotaz na upload souboru na server a já bych se chtěl tímto zepta, či poprosit o pomoc s uploadem obrázku do db. k obrázku (jde o malinkaté ikonky, neni třeba nahrávat na server a složitě zjišťovat jméno souboru a s popiskem ukládat do db) bych chtěl také přiložit nějaký ten popisek, ale to není problém. Při programovaní mého scriptu jsem vycházel z toho že:
<FORM method="post" enctype="multipart/form-data" action"#">
dále
<input type='file' name='$_FILES[imagefile]'>
a ješt:
MySQL_Query("INSERT INTO fotky VALUES('','$_POST[nazev]','".$_FILES["image
file"]."','$time', '$_SESSION[login]','$ip')");

nepodařilo se mi zprovoznit, protože začátek scritu mám ošetřený na vypsání hlašky v případě prázdného pole 'obsah', tak to házelo pořád: "nebyl vyplněn obsah. (obsah=$_FILES["imagefile"])
Koukal jsem se po netu a našel jsem pár starejch článků na intervalu a ty k ničemu nebyly...
děkuji za odpověďi.
(odpovědět)
ehm | 76.79.72.*18.6.2007 19:52
re: Upload img do db s popiskem#
1.) $_FILES["imagefile"] neni nic ine ako dalsi array
teda skus:
$obr = $_FILES["imagefile"];
if ($obr["size"]!=0)
{ // pridanie do sql } else { die ();}
2.)btw v db mas tu kolonku tbu BLOB ?
(odpovědět)
peki_ | E-mail | Website19.6.2007 16:32
re: Upload img do db s popiskem#
peki_: mě ehm kontaktoval přez mail, blob v db měl, ale díky $_FILES["imagefile"] jak říkáš mu to zapisovalo do db array, sem mu dal můj script a jede mu to, on to měl celý nějaký špatný, tak se mi to nechtělo přepisovat.
Zajímavý kde všude se ptal :)
(odpovědět)
.Orin. | Website19.6.2007 18:29

Zpět
 
 
 

 
BBCode